Regisztráció Blogot indítok
Adatok
realestate2016

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vagy legalábbis elgondolkodni rajta. Nógrád megye gazdasági mutatói meglehetősen szerények, különösen Pest megyével, pláne Budapesttel összevetve. Ellenben a földrajzi közelség nyújtotta lehetőségek megfontolandók. Például Balassagyarmat még kilencven kilométerre sincs Budapesttől közúton. Autóval…..
Végre volt időm rendszerezni építkezésünk eddigi kiadásait, és visszaemlékezni úgy fél évvel ezelőttre, amikor még csak a négyzetméter árakkal számolva tervezgettük a házunk költségeit. Összeadva, rendesen pofán vágott az a 2 millió Ft, aminek csak egy részével kalkuláltunk az építkezés előtt. Ez a…..
Globális jelenség, hogy a nagyvárosokban egyre drágább a lakhatás. Ennek oka, hogy zajlik egy urbanizációs robbanás, amelynek hatására 2050-re a világ lakosságának várhatóan már kétharmada a városokban fog élni. Csakhogy az építőipar egyre kevésbé tudja tartani a lépést a…..
realestate2016 2016.10.26 20:45:19
@DFK: Álmodban... de mint írtam hajrá, vágj bele és kaszálj! ;) előtted is ott a lehetőség!

@kewcheg: Semmi meglepő nincs abban h Budapest 1,5-2-szer drágább mint más megyeszékhely. Párizs pl NÉGYSZER drágább mint a következő nagy franci város pedig jónéhány akad!! (nemúgy mint nálunk) Vagy ott van London...

Tetszik vagy sem, BP-n élni/dolgozni kvázi egy kiváltság aminek ára van. Kultúra, szórakozás, "élet", lehetőségek, stb. BÁRMI történjen az országgal BP akkor is az ország szíve minden szempontból.

Pl ha az EU tagságunkal történik vmi és nem lehet tízezerszám kint dolgozni akkor nyugati részen áresés lesz, de BP akkor is a központunk lesz!
realestate2016 2016.10.26 20:49:54
@kewcheg:

"Ez egy döbbenet, hogy Bp. egyes kerületeiben akár egymillió/nm ára is lehet az ingatlannak,de 3-400ezer simán van, míg BAZ-ban (nem mondok direkt települést) komplett utcákat lehet megvenni egy bp.-i lakás árából"

És mit csinálsz utána a komplett utcával?? semmit, csak vinné a pénzt. Kiadni nem lehet (pénzért), közbiztonság nulla... a kutya nem akar ott lakni. Kapizsgálod akkor az okokat a pesti árra?

"Vagy direkt tudatos, hogy rezervátumot hoz létre az állam? "

Nem az állam, hanem a piac "hozza létre" ezt a helyzetet, de persze az állam keze is benne van picit.

"Hová vezet ez?"

A szép-új jövőbe! :)
realestate2016 2016.10.27 13:22:25
@élhetetlen:

"Hány ténylegesen dolgozó ember keres többet, aki a vállalkozó alvállalkozójának alvállalkozója? Tudod te miről beszélsz?"

Bár te befejezted én azért had válaszoljak. Az az építőipari SZAKmunkás aki most egy hónapban nem tud nettó 300-350-et megkeresni BUDAPESTEN (legálisan vagy sem) az menjen el inkább közmunkásnak!!! De ennél még SOKKAL többet is meg lehet keresni simán, csak nem a nyolcadik alvállalkozónak kell dolgozni, hanem saját szerszámokba fektetni és dolgozni magad!

Brutál megindultak az építkezések lakás/ház/minden! Kit érdekel hányan jöttek haza külföldről?? NE jöjjenek, annál drágábban tud dolgozni aki most itthon van! Verekszenek a szakikért az építtetők! Látod, a szabad piac itt is rendezi magát: kereslet magas, dolgozó kevés -> magasabb bérek (kb mint sok albérlő, kevés bérlakás -> magasabb bérleti díjak) Itt miért nem óbégat senki hogy avatkozzon be az állam mert magasak az építtetés munkaerő költségei (mint ahogy okoskodtok a magas albérletárak miatt)???

Egyszer már beleavatkoztak a CSOK-kal, szeretnéd ha még tetéznék? :D