Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kistrolltartó

16 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kilenc hónapnyi magánrendeléses terhesgondozás után szabadságáról, éjszaka behívott szülészorvosodnak adsz-e hálapénzt? Ez a hálapénz eleve olyan rosszízű szó, és nem a jelentése miatt, tudniillik hálás vagy azért, hogy életed legmeghatározóbb bevetésénél veled van…..
kistrolltartó 2018.06.22 06:09:39
@ninimimi: Tankönyvi terhességem és vajúdásom volt, utóbbi alatt néha kukkantott be a szülésznő és az orvos, egyébként a közelben várakoztak. Aztán a kitolási szakasznál próbáltak testhelyzetekben segíteni (pl. guggolásból felhúzni, mert lábizomból már nem ment), amikor kezdett gyanús lenni, hogy nem haladunk.

Doki bekukkantott, fordult hátra a telefonért és percek alatt megtelt a szoba nőgyógyászokkal, neonatológusokkal és még fene tudja milyen eü személyzettel. Villámgyorsan fordult át a dolog életmentésbe. A szülésznő ott már lényegi segítséget nem tudott adni, maximum segített hajtogatni a végtagjaimat, párban a férjemmel. Ha nincs a dokim szakértelme és gyors, higgadt reakciója, az amúgy okos és vidám gyerek helyett lenne egy erősen oxigénhiányos, emiatt fogyatékos utódom.
De én is jó esélyekkel indultam maradandó károsodásokért, még hetekkel utána is rettentő alaposan vizsgálgatott, hogy minden a helyén és jó állapotban van-e bennem.
Nem mondok azzal újdonságot, ha azt mondom, hogy számtalan emberi tulajdonság létezik és minden ember más. Ezzel önmagában nincs is semmi gond, sőt! Amikor bekerülsz az új munkahelyedre, a próbaidődet töltöd, és minden igyekezetteddel próbálsz megfelelni, akkor nem csak a…..
Kistroll lendületben 2016.10.24 08:57:05
Állandó vita tárgya, hogy a fürdővízből ne igyon, az "rossz víz". A nagykádban van egy fémes felület, ami tükörként is kiválóan működik. Minap nézegeti magát benne, majd a tükörképével a következő diskurzust folytatta le: - Nem szabad inni a fürdővízből! - ujjával rosszallóan int. - Deee,…..
Kistroll lendületben 2016.10.22 20:10:10
Kistrollt egyik kedvenc játéka egy matchbox, egész pontosan egy rendőrautó.  A templom körüli téren legeltetjük, lassan kezdődik a mise. Megjelenik egy járőrautó, leparkolnak és morcos tekintettel vizslatják a templomba betérőket. Itt felvetődött bennem, hogy vajon melyik fejkendős néni lehet…..
Kistroll lendületben 2016.10.21 19:18:11
Férjem marha fáradtan ér haza, mondja, hogy lefekszik aludni. Kistrollpróbál bejutni hozzá, többször elráncigálom az ajtótól, hogy hagyja aludni. Eltelik néhány óra, megfürdik, neki is közeleg a fekvés. A szokásos alvós szentségeket keresi: cumi, cica. Mindegyikből összeszed kettőt, rárúgja az…..
Kistroll lendületben 2016.10.21 19:18:09
Minap férjem intézte a fürdetést. Egy bazinagy sarokkádunk van. Kistroll műanyag kádját az egyik felébe tesszük, neki onnan kijárási tilalom van.A nem annyira gyerekbarát cuccok a kád túlsó sarkába vannak szórva, ahová hiába nyújtózkodik, nem ér el. Gondoltuk mi.Apja fél percre kiment lekapcsolni a…..
Kistroll lendületben 2016.10.21 19:18:07
Családon belüli hallgatólagos megegyezés, hogy én fosok a pókoktól, így a férjem köteles kivégezni mindegyiket, amire én bukkanok rá. Ő elvileg nem fél semmilyen állattól.Minap Kistroll örömmel kiált fel:- Kííígyó!!Férjem pánikszerűen rohan oda, hogy mi a tökömet talált a lakásban. Férfisikoly.…..
Kistroll lendületben 2016.10.21 19:18:05
Kistroll felriadt éjjel, rosszat álmodhatott. Gyorsan túsztárgyalásba csapott át a nyugtatás, mert ő mindenáron ki akart menni az udvarra játszani. Ezzel hajnali egykor nem igazán értettem egyet. Végső érvként hosszasan magyaráztam neki, hogy csukja be a szemét, képzeljen el egy kerítést, azon…..
Kistroll lendületben 2016.10.21 19:13:54
Fiatal bébiszitterünk van, még "betanul". Mondta, hogy egyetem mellett csak alkalmi bébiszitterkedés fér bele az idejébe, ezért választotta ezt a munkát. Épp fürdés után törölte a gyereket, amikor Kis troll rámarkolt a mellére és közölte, hogy "cici". - Bocs, ez még elő fog fordulni, neki ez…..
Kistroll lendületben 2016.10.21 19:13:52
Az egyik nyugdíjas szomszédunkat Pista bácsinak hívják. Kedves, jószándékú ember, de a külseje... Hát, tippelgettük, hogy vagy vett 2 szett nyári és 2 szett téli cuccot, mindegyikből egyenként 30 db-ot, vagy tényleg nem foglalkozik annyira a tisztálkodással, ruhacserével. A jó időt rögtön…..
Kistroll lendületben 2016.10.21 19:13:50
Nálunk vendégeskednek a szüleim. Apukámból könnyű elcsalogatni a "gyerekek rabszolgája" ösztönt, főleg ha az egy szem unokájáról van szó. Körbekínál egy fürt szőlőt, mondom, hogy de jó, olyat a Kis troll is ehet. Apukám örömmel elkezdi mosni a szőlőt. Férjem kiszól a másik szobából komoly hangon:-…..
Kistroll lendületben 2016.10.21 19:13:49
Kis troll hajnali dajdaj után reggel elég hosszan visszaaludt (apjával egyetemben). Oké, nem ébresztek fel senkit, de a reggeli már itthon lesz, mert a bölcsődei időpontot buktuk. Erős tiltakozás a kaja ellen. Jó, vonjuk el a figyelmét valamivel. Szüleimnek telefon, kihangosító módban, mobil lerak,…..
Kistroll lendületben 2016.10.21 19:13:46
Bébiszitterünk még betanulási fázisban van (mi is itthon vagyunk, de félrevonulunk és szól, ha megakad vagy kérdés van). Esti rutint megkapta, le is fektette a Kis trollt, már az ajtóban búcsúzkodunk, amikor ordítás a gyerekszobából. Lerúgja a cipőjét, hogy ezt még elintézi, megnézi mi a gond.…..
Kistroll lendületben 2016.10.21 19:13:43
Kis troll imád bölcsődébe járni, de a mai reggel döcögősen indult. Alig látott ki a fejéből, fetrengett az ágyban és laposakat pislogott. Mi, szülők is hasonlóan kómásan kezdjük a napot, így a reggeli domináns mondat a "Kérek egy kávét!". Noszogatjuk, hogy izzítsa be magát, máskor már a kilincsen…..
Kistroll lendületben 2016.10.21 19:07:33
Kis troll nagyszülőkkel Skype-on beszél. (Apukámról tudni kell, hogy bajszos-szakállas) Apja kérdezi, hogy "na, kinek van bajsza?". Bámulja a kijelzőt egy kicsit:- MAMÁÁÁNAK!Anyám kissé sértődötten tapogatja a szája fölött, hogy de hát nincs is....Pár perccel később a férjem jobban ránéz a…..
Kistroll lendületben 2016.10.21 19:06:10
Felütötte a fejét nálunk a családon belüli erőszak. Kis trollnak jönnek a hátsó őrlőfogai, eléggé szenved velük. Így esténként az apja bekeni az ínyét zsibbasztó géllel. (Én egyelőre a műkörmömre hivatkozva sikeresen kihúztam magam a feladat alól.)A gyerek gyorsan rájött, hogy ha ilyenkor izomból…..
Kistroll lendületben 2016.10.21 19:03:19
Kis troll élete első meccsét nézte, ő annyit értett belőle, hogy "a bácsik labdáznak". Az egyik magyar gól után a focisták egymás nyakába ugrottak - ezt nagyon érdeklődve figyelte -, közben az apja is ugrott egyet. Fél másodperc gondolkodás után ugyanolyan lendülettel, ahogy a tévében látta, az apja…..
Kistroll lendületben 2016.10.21 18:58:14
Délutánra hosszabb elmenős programot terveztünk. Igenám, de Kistrollnak hiába voltak olyan vörösek a szemei, mint aki betolt két spanglit, az istennek se akart aludni. (Kialvatlan gyerek=üvöltő sakál) Kínunkban az érzelmi zsarolást választottuk. Az apja egetverő kamusírásba kezdett.- Brühühühüüü....…..