Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Grinya (törölt)

0 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Milyen sört iszik ez a kedves magányos ember? Ismeri valaki? inObrAS festménye a Deviant Artról...
SERTEPERTE Gyűjteni mindhalálig 2011.11.15 21:10:00
A Dreher Sörgyárak jóvoltából idén a Magyarországi Sörcikkgyűjtő Egyesület tagjai és más érdeklődők a 2011.év őszi csúcseseményén, sörüzemi körülmények között találkozhattak.A vendéglátók nemcsak négy különféle sörrel kedveskedtek, hanem bőségesen…..
Magyarország söripara meglehetősen alulfejlett és homogén, és az elmúlt pár év üdvös változásival együtt sem evidens, hogyan lehet valódi érdekességeket találni. A legtöbb élelmiszerboltban például általában vannak a magyar alapmárkák, egy jó adag külföldi sör (aminek viszont egy jelentős részét…..
Grinya (törölt) 2011.10.09 21:12:09
@Simibeer: csak megerősítem én is Gérardot, hogy dél-merikait itthon biztos nem fogsz kapni, afrikai viszont jó pár éve volt néhány egy afrikai áruk boltjában (nevezetesen pár nigériai dobozost vettem ha jól emlékszem, valahol a nagykörútról nyíló utcában, de már meg nem mondom pontosan hol, akkor is Armando hívta rá fel a figyelmemet...)
Grinya (törölt) 2011.10.09 23:05:04
@-kk-: igen, pontosan, ott voltam én is a Népszínház utcában, a Guinness mutáció egy 7,5%-os Extra Stout volt, de akadt ott egy Gulder Export Lager is
Megjött a kóstoló a Kissler nemcsajoknak való Feketeribizlis Söréből. A Mikszáth téren a Zappában keressétek! Vigyázat, harap!..
Grinya (törölt) 2011.10.03 13:54:24
A legfrissebb adatok szerint az októberi Főzdefeszten 20 magyar kézműves sörfőzde 59 féle sörét kóstolhatjátok majd meg, hozzá jön 4 külföldi kézműves sörfőzde 14 féle söre, és a Főzdefesztet támogató Soproni Sörgyár 4 féle söre. Sörnevek, csapolási helyszínek…..
Grinya (törölt) 2011.10.02 20:34:32
@TonyCaviar: hát ennek én is nagyon örülnék, hogy ha csak néhány is, de elérhető lenne palackban,
sajnos én is csak egy napra tudok felmenni, és megoldhatatlan feladatnak tűnik a közel 40 új sör kipróbálása... :(
abban pedig csak reménykedem, hogy szombatig nem fogynak el a legéredekesebbek...
Hogy ne legyen unalmas az élet, némi változás következett be a helykiosztásban.A Franzberger a Prágából átkerült a Gelatoba, ami egy pizzériává alakul,A Pivovarsky Dum a Leonardoban kapott helyetA Csobánkai sör pedig a Gelatoval szembe költözött egy bódéba. Egyelőre ennyi.Egy…..
Előre bocsájtanám, hogy néhány olvasó lehet, hogy virtuálisan meg fog kövezni, mert megint alkoholmentes sörről fogok írni, de állok elébe...A sör mellett a másik nagy szenvedélyem a futás. És ha futás, akkor számomra az év egyik csúcspontja a minden júniusban - most már…..
Rendszeres kommentelőnk, a Skóciában élő magyar whisky-blogger, Barman's Choice helyettetek látogatott ki az edinburghi real ale festivalra és elmeséli mit látott. A beszámoló elején kéretik figyelembe venni, hogy nem vagyok sörivó, így a Folyékony Kenyér és egyéb magyar…..
Kontár Komlókutató Borsodi Búza 2011.05.24 22:09:00
magyar szűretlen világos búzasör Blogunk ma újabb rendkívüli megtiszteltetésben részesítheti magát: mindenkit megelőzve írhatunk kritikát az ország első kukoricagrízes búzasöréről. Amikor egy bő héttel ezelőtt elsőként írta be tisztelt kommentelőnk, hogy a Borsodi…..
Folyékony Kenyér Sörapu 2011.05.13 09:01:00
Az idei Főzdefeszt titkos főszereplője: Sörapu. Az ő fóti főzdéjében készül a Grabanc IPA és a Keserű Méz. A Zappa és a Darshan fogja csapolni a Fóti Pilset, a Darshanban meg lehet kóstolni a gyömbéres sörét is, és Sörapu legújabb fejlesztését, a Hammurappi álmát! Alant a…..
Grinya (törölt) 2011.05.16 19:47:59
@Ted Striker: én kérek elnézést, hogy beledumálok a vitátokba, de a mellékelt ábra lehet hogy azt mutatja, hogy nem csak más helyett de magad helyett sem tudtál okoskodni...

én speciel vettem ki egy nap szabit péntekre, mert fontosnak tartottam, felmentem délután fél 1-re, 6-ig pedig megkóstoltam 10 különböző sört és hazamentem, ja és nem álltam soha 3-5 percnél többet sorba (egyedül voltam, nem a haverok hordták oda az asztalhoz)
szombaton 2-kor megint kint voltam és 7 sör után 6-kor pedig ismét leléptem (ekkor már előfordult hogy egy sorban 15 percet is eltöltöttem, na bumm van ilyen...)
mondjon már nekem valaki egy olyan fesztivált (nem kell hogy sör legyen, bármilyen), ahol nincsen tömeg és nincsen sör, mert ezek hiánya szerintem az érdektelenségre utal leginkább...

hatalmas respekt a szervezőknek, biztos vagyok benne, hogy fel tudják dolgozni a negatív kritikákat is, de hál isten én többségében inkább más véleményeket hallottam/olvastam vissza,
ti legalább megcsináltátok és a mondás szerint, aki gondolkozik az tévedhet is, aki dolgozik az meg hibázhat is (nyilván aki nem csinál semmit az tévedhetetlen és hibát sem követ el, így ezeket elfogadni sem képes)

szóval várjuk a következőt, akár lehetne ősszel is egy hasonló (mondjuk stílusosan Oktoberfest idején), hogy ne kelljen egy évet nélkülözni és bátran meg lehet próbálni egy nagyobb helyet is
...avagy beszámolója a 8. osztrák midi-és családi sörfőzdék megmérettetésének [Ezennel köszöntjük Mantlesorrow kollegát, aki e poszttal debütál blogunkban!] Még friss az élmény, így szeretném mihamarabb megosztani mindenkivel. Történt egyszer, a nagyon közeli múltban, hogy…..
Végre egy hiteles toplista a fővárosi sörözőkről. Budapest 10 legjobb sörözője: >>> Dolca Vitát is megérintette az olasz craft-beer szelleme, és kitalálta a szívéhez legközelebb álló radler-receptet >>> Ugye mára már mindenkinek nyilvánvaló, hogy a…..
Grinya (törölt) 2011.03.11 20:17:10
@Ogreface:
ráadásul mintha a győri John Bull Pubban még ma is lenne csapolt John Bull Lager...
magyar ízesített barna baksör Állítólag a kisüzemi/újhullámos sörfőzésnek világszerte sajátossága a keretek feszegetése, formabontó megoldások keresése. Úgy tűnik, ehhez tartja magát a kortárs magyar sörreneszánsz oszlopos zászlóvivője, a Békésszentandrási…..
Grinya (törölt) 2011.02.15 21:30:42
@főzdevadász: hát ha kapható lenne egyet én is szívesen bevállalnék, csak hogy ne kelljen az egész kartont Neked meginni...
cseh füstölt sör Könnyen belátható, hogy Csehország számtalan sörgyára közül elsősorban azok ismertek Magyarországon is, amelyek valamilyen módon forgalomba is kerülnek itthon - mint a Pilsner Urquell, a Staropramen, a Krušovice vagy épp - némi licencfőzésnek csúfolt…..
Grinya (törölt) 2011.02.05 12:10:25
@GBL: gugli barátunk egész jól lefordítja, legalábbis mindent meg lehet érteni vele,
egyébként meg csak Csehországon belülre szállítanak ki...
A körúttól legalább negyed óra gyaloglás, és már éppen lemondtam róla, amikor megtaláltam a nevezetes British Store-t. Igazság szerint sokkal többre számítottam. Egy kis pince benne három salgón közepesen vonzó termékek szellősen elhelyezve. Összesen két olyan sört lehet itt…..
Grinya (törölt) 2011.02.02 20:39:29
@főzdevadász: hát ettől majdnem szénné röhögtem magam :) :) :)
pedig micsoda remek sörök vannak még néhanapján egy-egy szupermarketben :) :)
Grinya (törölt) 2011.02.02 23:17:08
@főzdevadász: nocsak, el kell mennem a teszkóba akkor megint, ez a Brauer még hiányzik, de annyira rossz nem is lehet, kétszer annyi pontot adtál rá mint a Kewer néven futó ocsmányságra :)
Grinya (törölt) 2011.02.03 15:53:40
amerikai ízesített stout A coloradói Left Hand sörfőzde nem új vendég a blogon, épp 367 nappal ezelőtt kóstoltuk nagyszerű imperial stout-jukat, így idén már a stílus kiválasztásán is csavarnunk kell egy cifrát, ha valami formabontóval szeretnénk lekötni kedves…..
Már régen feltűnt, hogy van egy olasz magándetektív-sör. Ennyit számít a csomagolás: a címkén hörpölgető bajuszos dottore belopta magát a szívembe. Most örültem, hogy lett ürügyem kipróbálni a Birra Morettit.A Birra Moretti helyes kis háromdecis üvegben érkezik, úgy fest,…..
Ezt a szép sörös csülköt szerencsére már jó pár nappal szilveszter előtt megsütöttem, szilveszter napján ugyanis lázasan feküdtem és nemhogy disznót, de még egy korty alkoholt sem fogyasztottam. Azt hiszem túl jól élhettem év közben, ami ide vezetett.A sörös csülök a…..
Grinya (törölt) 2011.01.04 21:19:43
@főzdevadász: a nagy Angliából hozták még december elején egy Wychwood King Goblin Special Reserve társaságában, csak ezt félretettem jobb napokra (megérte)
(tegnap viszont lecsurgott az Impulsator, remek volt!)
osztrák világos sör Bár még hátravan egy epizód a Birra Moretti-sagából, az aktualitás kedvéért ma mégis egy sokkal izgalmasabb sörrel fogunk foglalkozni, a híres-neves Samichlaussal. Ez a név, ugyanis, valamelyik bizarr svájcinémet dialektusban a Sankt Nikolaus megfelelője,…..
FK: Milyen sört vesznek az emberek karácsonyra?Sörspecialista:Ami éppen van a boltban :) A Weltenburger Wintertraum nagy kedvenc. De viszik az Altenmünster Winterbier Dunkelt és a Tucher Christkindlesmarkt Bier-ről sok a pozitív visszajelzés. És mindenféle szezonális söröket is…..
Grinya (törölt) 2010.12.28 09:26:18
@főzdevadász: no, remélem sikerült átlépni...
hamarosan (január közepén) én is mennék hozzád egy listával, lehet hogy előre el is küldöm félrerakatni, nehogy kifogyjon addigra :)
Főzde: Bors 9172 Győrzámoly, Orgona út 17.  sörök: Bors Világos, Bors Szűretlen Ászok, Bors Barna, Bors szűretlen Barna    El sem hiszem, de majd fél év után ismét eljutottam egy főzdébe. És a főzde nagyon meg is nyerte tetszésemet. Az Első Kézműves…..
német világos sör A frankföldi Pyraser sörfőzdéről már értekeztünk a blogon, kétszer is. Élőben persze számos további alkalommal ismerkedtünk a náluk készülő sörökkel, vannak elegen, és szerencsénkre ezt a bőséget a Sörspecialista.hu is…..
Japánban már októberben bemutatták, a napokban érte el Brazíliát, 2011-ben kerül Európába. "A legfontosabb kérdés, hogy a film élethű és méltó-e az emberhez. Igen, az" - fejezte ki véleményét sajátos stílusában Ron Dennis, aki a McLarennél hat évig volt Senna…..
Nem kizárt, hogy még a tavalyinál is zseniálisabb idény elé néz a világ legfaszipántosabb bajnoksága, azonban az kizárt, hogy mindenkit eltaláljunk, akire érdemes lesz figyelni. Megpróbáljuk viszont, mivel ahány frappáns facebook-ismerős, annyiszor olvashatjuk el mottóként, hogy…..
Grinya (törölt) 2010.08.06 09:17:59
@Rekordvizemeister: valamikor kék volt, de azét az elmúlt pár évtizedben ez nagyon sokat változott és már legalább annyira piros is...