Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gondnemjáték

9 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gond nem játék Galaxis Roncsderbi 2017.05.12 16:44:46
Amióta újra bevonzott a társasjátékok világa két olyan Youtube csatorna is van a témában, amire mindig odafigyelek.  Az egyik Wil Wheaton és a TableTop, a másik a Shut up and Sit Down. Utóbbinál nagyon jónak találom, hogy a játékszabályok ismertetése helyett/mellett arra fókuszál, hogy a hangulatot…..
Elősztori: van egy fura művész, valami lengyel hapsi, Jakub Rozalski, aki egy elképzelt fantasztikus világról festett képeket. "Történelmi fikció" manapság talán ez a hivatalos megnevezés. Az ő képei ihlették az alkotót, valami Jamey Stegmaier-t - akit nem ismerek - arra, hogy tervezzen erre a…..
Gond nem játék Indulunk!!!! 2017.05.01 10:32:41
Sziasztok!A nagy majálisozás közepette útjára indítom régóta dédelgetett projektem, ami nem más mint egy saját Youtube csatorna. Az elképzelések szerint lesz itt mindenféle tartalom, gameplay, vélemények, rövid stop motion filmek és minden, ami eszembe jut. :) Na de kezdjünk is bele, mert a Gond…..
Ha az én jóslataim lennének a papírforma, akkor azt mondanám, hogy a Golden Geek 2016 hozta a papírformát. De nem így van. Ezért inkább csak annyit mondok, hogy két héttel ezelőtt azt írtam, hogy "Scythe fog elvinni mindent, ahol meg nem ott valamelyik Fedőnevek variáció, a legjobb kiegészítőt pedig…..
Történt, hogy rég nem látott barátainkkal találkoztunk az egyik budapesti társasjátékbárban. Abban amelyik kifejezetten büszke, a Spiel des Jahres kollekciójára. Annak ellenére, hogy kifejezetten emiatt a kollekció miatt mentünk oda, az egyik barátunk közölte, hogy valami ismerős játékot válasszunk,…..
Lassan véget ér az év eleje, itt az ideje a 2016-os Golden Geek díjátadónak. Igen, tudom, hogy 2017 van. Ezt a díjat értelemszerűen 2016 játékai között osztják ki. Ahogy tavaly is írtam, ezt a díjat a Board Game Geek olvasói ítélik oda online, szavazás útján. Érvényes szavazata annak lehet, aki az…..
Karácsonyi társasjáték-ajánlónk írása közben döbbentünk rá, hogy fontos adósságot kell törlesztenünk a társasjátékos világ felé: még sosem írtunk a 7 Csodáról, pedig a modern társasjátékok egyik örökzöld darabjáról van szó, így aztán a bejglikómából felocsúdva klaviatúrát ragadtunk, hogy törlesszük…..
Aki egy kicsit is jártas a Monopoly utáni társasjátékok világában az hamar találkozott a méltán népszerű Pandemic társasjátékkal. A játék gyakorlatilag megjelenésétől számítva instant klasszikussá vált, amellyel emberek milliói játszottak. A Pandemicben a világot kell megmentenünk, az azt éppen…..
Huhú, micsoda clickbait cím. Elvégre a tapasztalt olvasók tudják jól, hogy a Camel Upnak csak egy kiegészítője van, a Supercup. Viszont az az egy szem kiegészítő 4+1 különböző modult tartalmaz, amik tetszőlegesen kombinálhatók is egymással. Felmerülhet tehát a kérdés, hogy mit érdemes beemelni az…..
Most jutott el hozzám a hír, hogy egy szuper kártyajáték a Szamuráj Szellem -45%-s áron kapható a mall.hu-n. Boardgamegeek.com 6.8as értékelésű játék 2014ben lett kiadva, Magyarországon a Gémklub forgalmazza.A Samurai Szellem (Samurai Spirit) egy kooperatív kártyajáték, ahol te és társaid igyekeztek…..
A társasjátékok világában a legrangosabb nemzetközi díj a Spiel des Jahres. Ennek a díjnak elnyerése nagy elismerés a játék tervezőjének és még nagyobb üzleti siker a játék kiadójának. Ha egy Spiel des Jahres matrica felkerül a dobozra, akkor az garantáltan több tízezres példányszámban fog elfogyni…..
A múlt hétvégén vendégségbe voltunk hivatalosak. Tudtuk, hogy találkozni fogunk egy rég nem látott baráti házaspárral, akik közé féléve megérkezett a kis trón örökös Zsombor. Mivel a barátaink Zsombi miatt etetéstől-etetésig élnek… beszélgetésre, evésre-ivásra és társasozásra csak limitált időnk…..
Gond nem játék Menü 10 főre 2016.11.08 17:30:00
A mostani hosszú hétvégén volt szerencsém elutazni közeli barátaimmal Mátraalmás gyönyörű falujába, ahol a csodálatos erdei túra útvonalak a település központjából indulnak. A falu nem rég kapott több mint 8 millió forint uniós támogatást így a főtér és az útvonalak megújulva várják a túrázni…..
Nemrég, volt szerencsém Pásztón egy 80 éves szülinapi ünnepségen résztvenni. Az éttermi asztal tele volt finomságokkal és a sarokban folyamatosan játszott a kötelző szintis. Emlékszem, az egyik felcsendült nóta a Bíró uram című műremek volt, amelynek dalszövege azóta is itt cseng a fejemben és…..