Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PIC

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A következő sztoriért köszönet Capture nevű olvasónknak és Lóránt Attila fotográfusnak. Visszavonták az új Leslie L. Lawrence-regényt, a National Geographic jogászai ragaszkodnak a kötetek bezúzásához. Cirka 70000 példány lett oda egy borító és a jó magyar igénytelenség…..
PIC 2006.11.29 10:11:52
PIC 2006.11.29 10:14:13
Kedves Wire,

Kérlek Ne idegeld magad. Én megértem az elveidet, de hidd el tévedsz.
Példa. Csámborogsz az utcán. Nyakadban a gép. Csak úgy poénból lefényképezel egy ismeretlen szép csajt ahogy megy az utcán, majd utánamész és ő bizonyíthatóan (írásban) beleegyezik abba, hogy ezt a képet te, mint "művész" megtartsd, sőt alkalomadtán publikáld, akkor onnantól kezdve te rendelkezel e kép felhasználása feletti jogokkal és te reklamálhatsz ha lenyúlják a fotódat.
Az más kérdés, hogy ha valaki ráadásul még etikátlanul megfotosoppolja képet és pl egy "kőkemény" változatot csinál belőle akkor nemcsak te, hanem ő is beperelheti a lenyúlót a személyiségi jogai megsértése miatt.


Ami más kérdés: Mit adott LA az indiánnak ezért a képért, hogy modellt állt neki?
Remélem nem annak a hozzászólónak van igaza aki azt mondta, hogy "egy új ágyékkötőt"

Ha LA kiszúrta az Indián szemét egy marék üveggolyóval és munkájáért egy méltányos munkadíj helyett kaszált egy nagy valag pénzt (értsd: profitot csinált)... Nos az biza etikátlan, azért jogosan szidhatnád őt. ÁM ez egy másik történet! (És ha ráadásul közben kiderülne, hogy pont ellenkezőleg, ő hagyott ott egy valag hasznos dolgot az indiánoknak a saját pénzéből, netán anyagilag bukott az egész történeten, akkor megint te szívod meg ezt a vagdalkozós stílust. Hát kell ez neked?)

Szóval kedves wire. Respect. Respect azért, mert véleményed van és nem ülsz kukán, mint sok honfitársunk. Ez fontos, mert ez viszi előre a világot.
De tudd, hogy a vagdalkozós stílus visszataszító és a többség reakciója erre elzárkózás, így a mondanivalódat hiába akarod elmondani, mert nem hallják meg.
PIC 2006.11.28 17:12:04
to wire:
Nem azért haragszanak rád, mert nincs igazság a szavaidban.

IGEN. Egyetértünk veled, mert sokszor nem azokat az embereket sztárolja a média akik már 20 éve letettek valamit az asztalra (és azóta is folyamatosan odateszik magukat), hanem olyanokat akik szeretnek a mindenáron a bulvársajtóban "szerepelni".

Szerintem LA nem ilyen. Én eléggé nyitott szemmel járok, olvasok és mivel a fotózás világában elég kezdő vagyok nem szégyellem, de a mai napig fogalmam sem volt arról, hogy kis hazánkban ki az aki fotóművészetben nagyágyú, ki az aki nem és különben is, hogy ki az az LA??? (Kedves LA! Bocsika.)

Szóval olyan embert baszogatni akit éppen megloptak, nem igazán jó stratégia....

Az sem baj, hogy úútálod a multikat, hiszen ők tényleg nem jók, nem önzetlenek, csak a profitért élnek és az embereket, mint egyedeket magasról le***rják, és ha véletlenül foglalkoznak is velünk, akkor biztosak lehetnek benne, hogy ezek valahol halálra keresik magukat rajtad. :))

Szerintem nem vagy egy bunkó sem, hisz láthatóan van műveltséged és tudásod és normális érdeklődési köröd ami nem kindertojás gyűjtésben csúcsosodik ki. :))

Itt arról van szó, hogy van némi információid és véleményed amit meg szerettél volna osztani velünk.
De hogyan, te szerencsétlen barom?????

Vedd észre, hogy FRÖCSÖGSZ és VAGDALKOZOL.
Ezért konfrontálódsz a többiekel. Szerintem dolgozz egy picit a stílusodon és gyere vissza pár hónap múlva a fórumba. DE, ez a kisebbik baj.

A nagyobbik baj az, hogy szerinted a lopás nem bűn. Sajnos a mai magyar társadalommal sok gond van és a te hozzáállásod ezt jól példázza.

Boros Attila lopott. Ráadásul aljas, primitív módon, 1:1-ben kopizott, nulla hozzáadott értékkel. A munka nagyját a photoshop végezte mintegy 5 perc alatt 3 kattintás után. Ez nem művészet.

Ezért van mindenki felháborodva. Ennek semmilyen módon nem szabad pártját fogni. Még akkor sem ha az történt, hogy a kiadó éhbérért dolgoztatja és ő munka közben azt mondogatta magában, hogy "Ezért a pénzért dolgozzak nektek, napokig kreatívan Vazze? Nesztek itt van ez a sz*r 10 perc alatt dobtam össze. Örüljetek fafok!
(A jelzett kifejezést Tóta W. úrtól loptam)"

Attila a saját fenekének fedezése érdekében legalább pár klikkel átdolgozhatta volna a képet. kb 10 perc??

Hát most megtanulta a leckét.
De még ez sem biztos.

Egy kultúrországban soha többé nem kapna senkitől sem nívós, normálisan fizetett munkát.
Nálunk sajnos fog.
comment:com A hónap zsidózása 2006.05.16 13:03:00
Az utóbbi idők legélesebb zsidózását olvastuk tegnap, és még csak nem is Bencsik András beszélt idegenszívűekről a Demokrata beköszöntőjében, sőt nem is Lovas István számolt be a legújabb külföldi kutatásokról, amelyek szerint a Holokauszt csak egy véletlen, és…..
PIC 2006.05.16 21:11:31
Rextől bocs a hosszú szövegért, de felment az agyvizem.

SzabóZ-nek üzenem, hogy kompletten melléfogott és nagyobbat zsidózott mint utóbbi időben bárki.

Leonnak sajnos igaza van.
Salvadornak nincs.
Azért nincs, mert sajnos a zsidó nép fennmaradása érdekében rasszista és kirekesztő lett, gondolok itt például a házasságra. Ismeretségi körben több nagy szerelem is volt, ahol nem lett házasság "mert a lány nem zsidó"

Ez biza kirekesztés.

No meg anno az általam említett Golden Globe díjkiosztó vicc is arról szólt, hogy egy vígjáték akkor sikeres ha a stáb legalább 80%-a zsidó, de jobb ha 100%. Ez is kirekesztés faji alapon a gazdaságból és ez baj, bár azért nem dramatizálnám túl.

Valami híres ember mondta, hogy "ha falat építesz akkor bizony döntened kell, hogy melyik oldalon élsz."

Leslie hozzászólása nagyon fontos, remélem nem siklottatok el felette.

Azt mondta: "magyar vagyok én is"

Amikor cigányoznak meg zsidóznak abban sajnos az is benne van, hogy sokszor ők maguk is kirekesztik magukat.

Amikor egy roma polgártárs azt mondja a TV-ben, hogy a falu túloldalán a "magyaroknak" jobb soruk van, akkor óhatatlanul felmerül a kérdés, hogy:
HA nem tekinted magyarnak magad, nem akarsz beilleszkedni, adót fizetni, stb... akkor mi a francnak akarsz itt élni és nyúlod le az államot pl segélyre?

Egyszer rám is azt mondták, hogy rasszista, mert találkoztam társaságban egy zsidóval aki büszkén hangoztatta fennhangon, hogy ő nem tekinti magát magyarnak, nem fizet adót, de milyen jó kis vastag állami üzletekbe nyúlt bele, stb

Na erre én is Tomcat antiszemita vadmagyar barátunk szavait használtam és azt mondtam neki, hogy "Akkor menj haza a te országodba." :))

Leslie szavai helyesek. Zsidó nemzetiségű vallású magyarnak tekinti magát csakúgy mint pl a katolikusok.

Senkit nem akar csúfolni, megbélyegezni. Itt akar élni, velünk együtt.

Ez a helyes gondolkodás. Erre kellene a többi "magyarnak" is törekednie.
PIC 2006.05.17 08:53:49
Huhh.... nyugi van srácok.

Leon, Kidon fogjátok vissza magatokat.
Ne személyeskedjünk.

Kidon: Kicsit gondolj bele Leon helyzetébe. Neki abból van elege amit említettem: A kettős mércéből. OKÉ, a zsidó nép szenvedett, de nem lehet erre hivatkozva VISSZAÉLNI a többi ember toleranciájával és nem lehet a lábukra lépni, miközben a sérelmekre hivatkozva egy viccet sem lehet elmondani anélkül, hogy ne bélyegeznének meg.

Leon: Kicsit gondolj bele Kidon helyzetébe.
A zsidók a több évszázadnyi "keresztény szeretet" miatt félnek, hiszen jézus halála miatt a zsidó nép a kereszténység szerint bűnös nép. A régi primitív időkben emiatt sokat szenvedtek. Ne felejtsd el azt sem, hogy nem a nácik öltek zsidót először a pénzükért és a hatalomért. A franciák is megtették ugyanezt. Igaz ez az 1300-as évek elején volt. III. (szép) Fülöpnél kiürült a kassza és hogy kifizesse a lombard bankárokat összeszedte az összes párizsi zsidó kereskedőt elvette a pénzüket és máglyán megégette mind. Azért hívták utána azt a szigetet a szajnán zsidó szigetnek.
Mellesleg a pénz nem tartott egy évig sem :((

Szóval mindkét oldalnak igaza van: Egyrészt a zsidók még mindig félnek pedig nem kellene. Másrészt ők kirekesztőek és elkülönülnek ezért nem kell csodálkozni azon, hogy őket is ferde szemmel nézik. Itt emlékeztetnék az elavult házassági szabályokra, az általam is ismert gazdasági kirekesztésre (pl filmipar) és a Leon által említett botrányos izraeli hozzáállásra amit Libanonban és gázában művelnek.

Igaz máshol sem jobb és mindenkinek van vaj a fején, nekünk is....