Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Peiter Katalin

0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kihasználva a Ryanair akcióját, melyben 1.550 Ft volt a repülőjegy Nürnbergbe, ellátogattunk a német városba. Csak csöndben jegyzem meg, hogy vonattal Budapest-Sopron 4.200 Ft. A reptérről az U2-es jelzésű metró bevisz a belvárosba. A jegy 3 euro, amivel 90 percig utazhatunk, bármennyiszer…..
My name is Bond...Vagabond Krabi 2017.02.10 12:25:13
Fájó szívvel elhagytuk Kambodzsát és átrepültünk Thaiföldre, Krabira. Ez az utolsó állomásom, itt eltöltök 2 hetet (különböző szigeteken) és megyek haza. Azért Thaiföldnek sincsenek csúnya partjai... :) Vacsora az utcai standoknál. A 3 hónap alatt főként utcán ettem és…..
Peiter Katalin 2017.02.10 21:19:09
Mert hát mindent ki kell próbálni... :)    ..
Peiter Katalin 2017.02.09 21:23:26
Preah Khan templomot a kiskör keretében látogattuk meg. Vadregényes megjelenésével hasonlít a Ta Prohm-ra (ahol a Tomb Raidert forgatták), de sokkal kevesebb a turista, szellősebb. A fák teljesen ránőnek a kövekre. Nem csak templomként funkcionált, hanem város és egyetem is volt...
7 alkalmas jegyet vettem Angkorba, szerintem ennyi időt bőven el lehet itt tölteni, mindig fel lehet fedezni új érdekességet. Mivel Angkor Wat-ról és Angkor Thom-ról már meséltem, íme még több kép ezekről a helyekről. Bayon A híd két oldalán található fejekből ki tudjátok találni hogy kik az…..
My name is Bond...Vagabond Koh Rong 2017.01.31 16:11:16
Az elmúlt négy napot Kambodzsa egyik szigetén, Koh Rongon töltöttük. 43 kilóméternyi paradicsomi parttal, fehér homokkal, kékes-zöld vízzel, pálmafákkal rendelkezik. És kipipáltam egy nagy vágyamat: éjjel világító planktonok között úsztam! (ezek a kis lények fényt bocsájtanak ki, amikor valami…..
Január 28-án volt a kínai újév, elkezdődött a kakas éve.Az újév napja minden évben változik, a február 4‑hez legközelebb eső újhold napján tartják. Bár Kambodzsának van saját újéve (áprilisban) ünneplik a kínai újévet is. Ilyenkor a családok összegyűlnek és közösen töltik a napot: esznek,…..
Peiter Katalin 2017.02.06 11:27:53
:)
Kambodzsában becsatlakoztam egy magyar csapathoz, velük jártam be Angkort, majd átmentünk Thaiföldre, Koh Changra. Chang jelentése elefánt; a szigeten van egy elefánt farm is, ahol teljesen szelídek az állatok. Napjában többször lehozzák őket az emberek közé a partra és megfürdetik őket a…..
Saigonban utolsó nap nem tudtam aludni, mert karaoke parti ment a szomszédban, aztán a reptéren nem tudtam aludni mert nem akartam megint elveszteni valamimet... így laza 48 órás nem alvás (najó 1-2 óra azért befigyelt 10 perces bontásokban) és betegen megérkeztem Siem Reapben. De minden nyűgöm…..
Reggel elbúcsúztunk Ajussal, mert folytatja útját északra. Az út során sok embert megismertem, együtt töltünk pár kellemes napot majd elengedjük egymást. Itt ez annyira könnyed és természetes, nincsenek kötelező körök, hogy "majd tartjuk a kapcsolatot", mert úgysem. Szerintem már említettem, hogy…..
Hajnalban érkeztem Ho Si Minh-be, az út kb. 7 óra volt. Bár hálókocsis vonatot választottam, nem az igazi a vonaton aludni, főleg mert minden megállónál hangszóróból üvöltetik hogy éppen hol járunk. A szállásomnál szerencsére el tudtam foglalni a helyem, így mielőtt a várost a nyakamba venném tudtam…..
Késő este érkeztem a városba így csak egy gyors vacsorára futotta az energiámból. A város hasonló mint az előző (Quy Nhon), azzal a különbséggel, hogy itt még nem jártak a "langolierek" :) (1995-ös filmben mindenki eltűnik a repülőről és a városból...) Nha Trang tele van élettel, turistákkal,…..
Az utazás során megélt szabadság rengeteget tolt rajtam. Mágori Eszter írása ma jött velem szembe, olvassatok szeretettel. A cikkhez kattints ide!..
My name is Bond...Vagabond Quy Nhon 2017.01.11 03:22:01
Ez egy nagyon kis csendes, nyugis tengerparti városka. Szerintem a partja sokkal szebb, mint Hoi An-é Nem igazán beszélnek itt se angolul. Betértem egy kávéra, de a pincérnő nem beszélt angolul és az étlapon is csak vietnámiul volt minden... így ráböktem valamire, ezt kaptam :) (a sült…..
11-kor indult csak a buszom, így még gyorsan elbicikliztem a világ 86. legszebb tengerpartjának tartott An Bang Beach-hez. Bár nem láttam még 100 tengerpartot, de szerintem semmi extra: nagyok és erősek a hullámok, búvárkodni nem igazán lehet. Ez a kutya nagyon mókás volt: álldogálok a…..
A szállásom ingyenesen biztosít biciklit (olyanok is... nem fogott a fék, de minek is az ide?! :)), így tekertem egy kicsit a környéken. Megnéztem egy pagodát és elmentem a tengerparthoz. A part nem igazán alkalmas fürdőzésre (szerintem), elég nagyok a hullámok és elég szemetes is. És egy kis…..
Hội An felé útba ejtettem néhány látnivalót. Thanh Toan Bridge: a hidat az uralkodó egyik magas beosztású emberének a felesége építette, hogy összekösse a folyó két oldalán álló falut és megkönnyítse a kereskedelmet. (Mások szerint áldozat volt az istenek felé, hogy gyereke lehessen - a hídon…..
Hue fő látványossága az erőd, ami régen a császár székhelye volt. A városban vannak még pagodák és sírhelyek, de sajnos nem maradt időm a meglátogatásukra. És az elmaradhatatlan piac:..
Peiter Katalin 2017.01.08 15:09:14
Itt Vietnámban sokkal jobban állnak hozzá a turizmushoz, mint az eddigi helyeken. Szinte minden szállásadónak van kapcsolata utazás-szervezőkkel. A mostani szállásadóm is kínált csomagot, így befizettem egy útra a 60 km-re lévő nemzeti parkba. Két barlangot néztünk meg: Paradise cave és Dark…..
A kis családom most fog a szívéhez kapni: én ma motoroztam és nem mint utas... :) A környék látnivalóihoz sajnos nem lehet máshogy feljutni: nincs tömegközlekedés, a taxi/motor taxi drága, így béreltem egy motort a szállásadómtól. 1 perc alatt megmutatta hogyan kell vezetni - semmilyen iratot nem…..
Reggel vonatra szálltam és elhagytam Hanoit. Egy vonatra több féle kategóriájú jegyet lehet kapni: pár órás utaknál mindig a legolcsóbbat választom, ami 'hard seat' nevet viseli; ez az igazi fapados járat :) (Van még puha ülés, kemény fekhely és puha fekhely - az árakban jelentős a…..
A gépem kora délután indult Balira. A járat eleve késve érkezett meg Malangra, de nem sokat cicóztak a ki-be szállítással, 10 percen belül már úton is voltunk Denpasarba. Esti állomásnak Kuta-t céloztam meg, ami a reptértől kb. 10 kilóméterre van - ha motor taxit rendelek akkor max. 18.000 rp (360…..
My name is Bond...Vagabond Gili Air 2016.12.26 17:31:29
Hajnalban buszra ültem, hogy elérjem a reggeli hajókat a Gili szigetekre. Gili 3 kisebb szigetből áll: Gili Trawangan, Gili Meno és Gili Air. Trawangan a legnagyobb és a leglátogatottabb is; főleg fiatalok mennek ide, igazi parti hely bárokkal, élő zenével és varázsgombával. Gili Meno sokkal kisebb…..
Éjfélkor vett fel minket a busz, összesen 5-en mentünk ezzel a járattal a Bromora (2.329 m). A Batur vulkán megmászásából tanulva (2016. március) nagyon rétegesen öltöztem fel, mert a vulkánok tetején hajnalban bazi hideg van! Nem csak a 10 fok miatt, hanem az erős szél miatt is. Olyan 3…..