Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kgb11

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Szerdai retro: Street Rod 2010.07.14 12:12:00
Múlt héten megint olyan játékot szavaztatok meg, aminek – akárcsak a Defender of the Crownnak – nincs nagy rajongótábora angol nyelvterületen, így alig tudtam valami kis infót előásni róla. Azért belefutottam egy meglepő dologba: eddig nem tudtam, hogy a Street Rod lengyel…..
kgb11 2016.10.11 22:11:20
Egy kis adalék a fenti leíráshoz.

-- Az 1.részben minden autó és alkatrész új volt, amit az újságban megvásárolhattunk. A 2.részben már használt autók és alkatrészek is feltűntek a lap hasábjain, sőt a játékban eltöltött idő előrehaladtával a kínálat is változott.
-- A játék mindkét része kisebb mesterséges intelligenciával is rendelkezett. Ha például elnyertük az ellenfél autóját, nem biztos, hogy pont azt a színű autót kaptunk meg tőle, amivel kiállt velünk versenyezni. Volt akinek ugynabbaól a modellből 3-4 példány is állt a garázsában, és csak több győzelem után kaptuk azt a modellt, amivel versenyzett.
-- Sajnos a grafika mindkét résznél 320x200-as felbontású-, és 16 színű volt (EGA és VGA módban egyaránt).
-- Sajnos az 1.részben a benzinkútnál nem lehet lemosni az autót (pedig fel lehet venni a rongyot a vödör mellől), és a keréknyomást sem lehet ellenőrizni. Viszont ha a tankolás után sokáig időzünk a kútnál, a kutas felébred és többet kell fizetnünk. Egyébként a 2.részben is ránk szólnak ha "fogjuk a sort".
-- A 2.részben ügyesen lekezelték az AdLib hangkártya megszakítását, így egyszerre több hang is megszólalhatott. Kár, hogy az 1.rész csak a PC hangszóróját kezelte.
-- A 2.rész grafikai motorja csapnivalóan sikerült, alig lehet a képernyő egy-egy részén levő ábrákat, rajzokat felismerni. Számomra ez a rész nem volt olyan élvezetes, mint az elődje.
-- A 2.részben a versenyek indulásakor el lehet gázolni a versenyt indító lányt, aki a borítón szereplő bugyija helyett a motorházra tett kezével indítja a játékost. A lány elgázolásakor a verseny el sem indul.