Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tiffany

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jane Doe családja Mozaikok 2009.06.09 14:18:20
Mivel 250 km-re vagyok a szüleimtől, kénytelen vagyok apró részletekből kitalálni a valós képet. Tudom, hogy az egész élet ilyen, de most aztán nagyon feltűnő, hogy ha beszélek anyuval telefonon, majd utána apuval, aki ugye bent fekszik a kórházban, akkor a 2 ember ugyanazt a…..
Tiffany 2009.06.12 12:18:26
Sziasztok!
Kedvesek vagytok mind és igaz is minden 1- 1 konkrét esetben nálatok.
Azért általánosítottam, mert amióta én a szüleimen keresztül közvetlen beteg-orvos viszonyba kerültem az egészségüggyel, én többnyire csak rosszat ( nemtörődömség, rossz diagnózis,paraszolvenciával együtt is linkség, stb) tapasztaltam. anya betegsége más mint apué volt.
A kettőből együtt egy horror krimit is lehetne írni.
A körzeti orvos és az asszisztens. RÉGEN!!!! egész más volt, még 5-6 éve is.Manapság mióta kimondatlanul is a kvóta rendszerhez kell alkalmazkodniuk, gyökerestől megváltoztatta a törvényi elvárás a személyes hozzáállást.
TUDOM VANNAK KIVÉTELEK!!! AZOKTÓL ELNÉZÉST KÉREK,
ŐK A FEHÉR HOLLÓI A SZAKMÁNAK.
Lehet, hogy azért vagyok ennyire negatív, mert anyával kapcsolatban4, ill már hatodik éve járok hetente, 2 hetente orvoshoz.
( térdprotézis, gerincsérv, + kezdődő alcheimer kór+ egyéb apróságok)
Ne nyafogásként fogjátok fel, de már görcsbe ugrik a gyomrom, ha orvoshoz kell mennünk.
És állítom, nem a pénz kérdésről van szó. Ez nem azt jelenti, hogy adok e borítékot, vagy sem, de azt hallom miniszteriális és egyéb szintről, hogy azért ilyen az egészségügy mert nincs pénz. a költségvetésben, ami biztos igaz, bizonyos szinten, bizonyos helyzetekre, problémákra.
DE!!!!!Könyörgöm, ( most egy példa jön)
Időpont. 8.30 ---------ott vagyunk időben
orvos----------- a nővérszobában almát eszik. ( reggel jött nem is éjszakás volt)
orvos 9 20. még mindig a nővéreknél, már kávézik,röhécsel , az ajtó nyitva.
én: udvariasan szólok, hogy reá várunk.
orvos: Tudom, DE!! nem látja kedveském(brr, brrr) , hogy nem érek rá?
én : behúzott nyakkal leülök a "félájult " anyám mellé.
orvos:------940. jön tessékel, kérdez, miért is jöttek? kopog a számítógép jjja, látom felülvizsgálat. Tessék az ágyra felfeküdni.
Anya elsántikál a mankójával az ágyig én segítem de az ágy magas, nem tud ő már felmászni.......próbálok ugyan segíteni....
orvos: mit szerencsétlenkednek? még elesik nekem....
én: ha egy zsámoly lenne talán megoldaná a problémát...
orvos: ez nem tornaterem.....
én sóhajtok, kimegyek, keresek egy "markos" ápolót ő bejön és felsegíti anyut. Az epizód alatt az orvos a számítógépen pasziánozott.
Majd megvizsgálta, kiírt a a további gyógyszert és eljöttünk.
Az ápolónak adtam 500 forintot a fel-le segítésért, amit megközönt, s mondta, ha legközelebb jövünk keressük meg, ő megint segít.
Nem az 500 forint az érdekes, nem amiatt vagyok elkeseredett.
Az egész egyben nem az állami támogatás hiánya miatt ilyen méltánytalan és elszomorító.
Remélem megértetek és nem értitek félre, hisz ez csak egy példa a 4-6 év történetéből.
Köszönöm a megértő figyelmeteket és ölelem a KIVÉTELEKET!!!!
Ezért tartunk itt mi, magyarok. A helyesírási szabályzatunk is olyan rohadt bonyolult, mint az adótörvényeink. Ez nálunk Árpádig visszavezethető genetikai hiba. Lássátok feleim!"Természetesen nem mindegyik szerepel az OH. szótári részében, de arra tudok válaszolni, hogy hogy…..
Jane Doe családja Ideális páros 2009.05.14 14:48:36
A pasi ült a WC-ben, a nő meg lekapcsolta kintről a villanyt (szerintem véletlenül és megszokásból csapta csak le a kapcsolót). Erre a pasi kiordított:- Hé, direkt kapcsoltad le? A kurva anyád hogy' van?Ezek voltak a szomszédaink, akiknél mellesleg nincs családon belüli…..
Jane Doe családja Csalódás 2009.05.12 14:17:50
Van nekem egy cinikus megjegyzésem, hogy az IKEA cuccok összeszerelési útmutatója egy intelligencia teszt: ha sikerül az elemekből fiókos komódot szülni, bízhatunk magunkban meg az értelmi képességeinkben. Ha a szekrény helyett anyahajó lesz a végtermék, kérhetjük felvételünket…..
Jane Doe családja Strandcipő 2009.05.07 13:51:00
Ma elzarándokoltam a kölyökkel a Brendonba, mert a környékünkön 23-astól csak felfelé lehetett műanyag szandált kapni. A mamáék ugyanis fürdővárosban laknak, a gyerek szeret pancsolni, ezért teszünk egy próbát a helyi élményfürdőben, hátha tetszik neki a bébimedence.…..
Tegnap este elugrottunk családilag az Ikeába kiságyért (utazóágy helyett ez lesz a mamáéknál a kölök fekhelye), majd az ágy dobozát megcímeztem, a csomagkísérőt kitöltöttem. Mr. Doe átcipelte a nem túl nehéz, ám terjedelmes, így szinte megfoghatatlan pakkot a Sugárba, a…..
Úgy volt, hogy pénteken megyünk urológia kontrollra*, mert itthon lesz Mr. Doe is, és akkor segít gyereket gardírozni (hát ez így röhej, hogy egy gyerekkel nem bírok a dokinál, más meg egyszerre hármat tart kordában, de azért igyekszem fejlődni, na), aztán kaptam az APEH-tól egy…..
 Nem őrizzük otthon Lengyel László szürke pulóverét, így perpillanat fogalmunk sincs, ki nyeri szombaton az SZDSZ tisztújítását. Nem tudjuk, mi lesz a vége, kihasználjuk, hogy még régi kedvencünk, Kóka János a nemzet testén élősködő liberális párt…..
Tiffany 2008.06.05 11:19:32
AdamT,:
ha nem is 1OO%-ig de igazad van.
De abban tévedsz, hogy ki lehet vágni a "megélhetésszemétládákat" Nem, ez nem megy.
Aki még a HÁLÓZATOS időszakból indulva ismeri, figyeli a SZADESZT nyílvánvalóan látja, hogy azért csappant meg a népszerüség, mert a reményt adó liberális elvek ismertetése után, vettek egy éles kanyart és az "élcsapat" kapzsi és raffinált tagjai ( olyanok is bőven, akinek még a nevét se ismeri a közvélemény, ők csak az igazi KAVARÓGÉPEK), tehát az eredeti tömörüléstől leszakadt az értelmiségi "átlag" ( ez nem az agyi kapacitásukat jelzi), de a jó érzésü többség szakadt le csappant a népszerüségi index és maradtak azok akiket Te is említesz.
De tudni kell, hogy az 1 és az 5% között azért vannak,mert az pont elég arra, hogy, pozicióban legyenek és a mögöttük álló gazdasági elitet ellássák lehetőséggel és viszont.Ez már vagy 1O éve működő háttéralku.Ettől működik a párt a pártfegyelem, ami legalább akkora mint a Fidesznél.( mondhatni diktatórának is)
Központ irányítás van és a központ nem feltétlenül a zuglói testületre értendő. ( klek ne gondolj itt egy eszement hozzászólóra, aki az "imperialisták mocskos kezére célozgat". Nem ezek nagyvállalkozók és szinte mindegy hol, a szempont a pézügyi és kapcsolati erejük)
Tehát az alapelv nem hiszem , hogy kártékony lenne ( liberalizmus), de akik most ezen zászló alá gyülekeztek és "osszák a lapot" azok igen is kártékonyak.
De amíg az átlagos és független lib. értelmiség nem zavarja el önnön "vezéreit" nem lesz változás.
Felélednek ők mint a főnix madár,csak őket az "arany fénye és csengő hangja" fogja szárnyalni engedni. Még, ha csak 2%-on is, de az a szűk belső körnek milliárdokat jelent. S ennél nem kell több nekik.
Ja, hogy ez a tisztességgel a művelt európaival nem kompatilibis?
Mikor láttál Te itt " fehérek között egy EURÓPAIT"?


(Nem vagyok abban annyira biztos, hogy a háttérszponzorok Fodorba is annyi pénz ölnének, mint Kókába, de minden variáció játszik:-P)