Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JudJackalTom

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A modern kori pszichológia több évtized óta próbálja megfejteni az emberi működés alapelveit. Alkotja a személyiségtípusokról alkotott elméleteit sorra. Mára már kialakított rengeteg modellt a témával kapcsolatban. Merengeve azon, hogy tényleg helytállóak-e ezek az elméletek, egyre inkább egy…..
Bizonyára Te is gondolkodtál már férfiként azon, hogy vajon az idő, ami elrendeltetett számodra mit is jelnet a saját életedben? Nem igazán az a kérdés, hogy mennyi van inkább az, hogy hogyan használod fel értékesen amennyit kaptál? Hogyan formálod azt át saját magad és mások fejlődésének javára?…..
JudJackalTom 2017.02.28 11:18:30
Hali DrMan,

El voltál veszve ember vagy 2 hónapig. Nyaralás, telelés? Anyway, welcome back bro!

A cikk tetszik mint mindig. Tartalmas és gondolatébresztő. Viszont volt egy rész ahol az jöt át hogy a matterialista világ az nem éppen a te preferenciád. Sajnos, ilyen világban élünk. Nyilván "normális" embernél ez egyensúlyban van vagy legalábbis nem a pénz domunál de a tapasztalat az hogy ez a világ beteg. Mások és magam megitélése szerint is én abba csoportba tartozok akikről írsz. Akiknek a figyelmességre, kedvességre, és mások megsegítésére mindig futja az idejéből. ;-) De, a pénz az pénz! Ha azt akarod hogy a gyerekeid ne úgy induljanak mint te hogy nulla vagy minuszról akkor bizony hajtanod kell a pénzt. Mert jó lenne ha nekik már nem saját maguknak kellene fizetni a sulit, jó lenne ha legalább egy kis kezdőtőkét kapnának a saját házukba, és hogy ne kelljen várniuk 30 eves korukig hogy legyen egy saját autójuk. Ja és persze jó lenne ha világot is látnának és nem a faluban nőnének fel és max a szomszéd településig ismernék a világot, akkor ahoz sem árt egy kis tőke hogy utaz a gyerekeiddel.

Száz szónak is egy a vége. Egyet értek veled abban hogy az idő nagyon fontos és jól kell befektetni szint úgy a pénzed. És abban is egyet értek veled hogy a gyerekek a legjobb és legnagyobb befektetés az életben. ;-)

UI: Egyébként k...va lusta vagyok és magamra költöm a legtöbb időm, csak bevonom a gyerekeimet is, bármi is legyen amit éppen csinálok. Sport, főzés, kertészkedés, zenélés, Playstation, kutyasétáltatás, filmnézés, bármi. Nálunk minden közös. Legjobb fun együtcsinálni mindent.
Egy dolog biztos, amikor a Mátrix film bárhogyan is szóba kerül a világban, akkor rajongók millióiból vált ki olyan érzelmeket, amelyek korábban egyetlen egy filmnél sem voltak jelen. A történetről 100.000-nél is több videó kering a világhálón. Önjelölt szakértőktől, a…..
JudJackalTom 2016.12.08 12:30:21
Nagyon örülök hogy ezt a cikket megírtad Dr.Man. Imádom a filmet és ha 50x nem néztem meg akkor egyszer sem. Nagy igazság van az első filmben. Maximálisan egyetértek vele. A második is jó de egy kicsit provokálónak éreztem, és szerintem is jogellenes. Bár ügyesen kicseleszte a rendőröket hogy ő csak egy megafonon keresztül beszél. :D :D :D Csodálom egyébként hogy a Canary Wharf-on ezt megengedték nekik. Nem jellemző. :)
Sajnos az agymosás az jelen van a médián, reklámokon, és a híreken keresztül és ha nem állsz be a sorba akkor te egy kívülállónak tekintendő személy vagy. Előbb utóbb szemet szúrsz valakinak és bajba kerülsz. A vicc az hogy ez nem mindenhol van ám így, ez nem globális. Én úgy gondolom hogy ez erősen centralizált a civilizált, modern városokra és azok lakóira. Persze a vidéki élet más. De ott meg a létfentartás veszi el az idődet önmagaddtól, attól hogy gondolkodj és azt tedd amit akarsz amikor akarsz. Szóval it egy kis ellentét van. Az is érdekes hogy a világ rendje az hogy a jólét és a fogyasztói társadalom a nagy populációkat érinti. Szerintem ez az emberi élet rendje. A nagy társadalmak mind megdőlnek egyszer. A problámát én ott látom hogy a teknológiai fejletségünk miatt globális társadalomról kell hogz beszéljünk (globális nagyvárosok tekintetében értem). Régen megdőlt nagy társadalmakról, birodalmakról lehet hallani mint a Maya-k vagy a Római birodalom. Mind akkor döltek meg mikor a nagy városokban eluralkodott a káosz. Az pedig akkor uralkodott el amikor a vagyoni különbségek hatalmas méreteket öltöttek, mert kizsigerelték az embereket. Ott is megpróbálták az emberek agyát mosni, ahogy a mondás is szól: a népnek cirkusz kell és kenyér. Hát most is ez van, csak mai nyelvezettel: híreket, és eseményeket tudatnak veled hogy legyen miről beszélned és közben arra inspirálnak hogy ezt vegyél meg azt vegyél. Köldsd a pénzt. Ugyanaz. Hívhatjuk ezt egy matrix-nak de szerintem ezt az emberiség saját maga alakítja ki saját maga számára.
Ezért is lenne fontos a vallás. Mert ha hitted van akkor mindened van. Mindegy hogy miben hiszel. A baj csak az hogy a vallások az egyetlenek amelyek nem tartanak lépést a civilizációval. A vallásnak nincs evoluciója, nem fejlődik, és nem ölt egy olyan format amit a mai emberek könnyen be tudnának fogadni. És mindez azért mert azt hiszük hogy mindent tudunk. Lehet hogy igaza volt az Úrnak amikor kitaszította Ádámot és Évát a paradicsomból? ;-)
A filmnek egyébként van sok más mondanivalója is. Pl.: Kitörni a “matrix”-ból csak úgy lehet hogy használod az eszed és nem hiszel el mindent amit látsz vagy hallasz. Utána már csak a te döntésed hogy mihez kezdesz! Nekem bejött az hogy minden amivel rossz érzésem van vagy skeptikus vagyok vele, azt nem teszem. :D :D :D
JudJackalTom 2016.12.09 12:26:11
@Diorella Queen: Nem azt mondtam hogy ez a legjobb film a világon, csak hogy imádom. ;) Láttam már job filmeket: Pl.: Fight Club, The Shawshank Redemption, Memento, The Bucket List, Pulp Fiction, 23 Blast, Crouching Tiger - Hidden Dragon, Silver Linings Playbook, és még sokan mások. Na jó talán ez legutóbbi azért nem jobb mint a Matrix.

A Matrix viszont három szempontból is különleges számomra.

1. A mondanivalója a mai világról. A szemfelnyitó és vallási ideológia ami a sztori mögött húzódik.

2. A különleges párbeszédek és aforizmák amik a filmben megtalálhatók abszolút nem jelemző korunk film(művészetére). Értem itt pl. amit mindenki ismer: "Ha a kéket veszed be, a játéknak vége. Felébredsz az ágyadban, azt hiszel amit hinni akarsz. De ha a pirosat, akor maradsz csodaországban és én megmutatom milyen mély a nyúl ürege." Előzőleg Alice-ról és csodaországról vont párhuzamot Morpheus. Angolul még hatásosabb.

www.youtube.com/watch?v=zE7PKRjrid4

3. Első randi filmünk párommal 15 évvel ezelötről. :) :) :)
Egyre többet hallok mindenféle fórumokon és a való életben is arról, hogy a férfiak egyik legnagyobb félelme az egyedüllét. Úgy döntöttem, hogy írok erről és egy másik aspektusból is rávilágítok erre a kérdéskörre. Nekem elsőre egy fura dolog jutott eszembe a bibliából a…..
JudJackalTom 2016.11.13 01:26:47
@csakférfi: hali. All my respect is yours! Látom hosszú utat bejártál és sok mindent tapasztaltál. A komentjeid alapján egy nagyon művelt és intelligens ember lehetsz. Mégis úgy vitázol mintha számítana kinek van igaza. Hamisnak és helytelennek állítász mások véleményét a saját tapasztalatod és tudásod ellenében. Holott nem ez a lényeg.... @csakférfi. Valószínűleg jómagam nem vagyok sem nem annyira tapasztalt sem nem annyira intelligens mint itt akármelyikőtök de elárulok valamit. Nincs egyetemes igazság. Van a TE igazad, az ÉN igazam, @DrMan igaza, @Almandi igaza és a többi hozzászóló igaza. És ez a sok "igazság" együtt teszi ezt a blogot egy nagy, teljes, és gyönyörű "igazságá". Itt az idézőjel nem véletlen. ;)
UI: szeretem a kommentjeidet olvasni, még akkor is ha néha nyesnek és erölködve tanítónak érzem.
JudJackalTom 2016.11.14 11:29:35
@csakférfi: "tet@freemail.hu
2016 10.10 óta tag.
zombigyilkos és kurt úrfi email címe.
Taktikát váltottál.

:) :)
Harcolj a saját "szellemeiddel"--"sárkányaiddal"--"félelmeiddel".
Én megyek.
Na cső."

Nem igazán értem ezt az utolsó kommentedet. Egy email cím? Ez kinek a címe? Ki mióta tag? És miért számít hogy ki mióta tag egyébként is? És ki váltott taktikát?

Azt meg végkép nem értem hogy ki harcoljon
a saját "szellemeiddel"--"sárkányaiddal"--"félelmeiddel".??? De akárkinek is címezted végül kimondtad azt ami a lényeg. Mindenkinek a saját démonaival kell harcolnia, mert maga a küzdelem az értelme a férfi életének. ;) Mindegy hogy miért küzdesz. Lehet az ideológia, értékrend, szerelem, család, büszkeség, igyzság, dicsőség, haza, vagyon, egészség, bármi. Kinek mi a fontos az adott pillanatban. De ez az egyetlen dolog ami előre viszi a férfit. ;) :) ;)
JudJackalTom 2016.11.14 15:00:13
@csakférfi: @csakférfi: Come on! Tudom hogy tudod hogy tudom. :) Írtál dolgokat az életetből és igen is hogy küzdöttél már az életetben. A dolgok nem csak úgy megtörténnek maguktól, valaki küzdött érte hogy megtörténjen. Az ember sokszor elbukik életében de feláll és tovább megy. Miért? Lent is maradhatna. Mert ugyan közhely hogy minden erősebbé tesz ami nem öl meg. De ez így is van. Ez bennünk van. Az élet maga egy folyamatos „küzdés”. Csinálhatsz te úgy hogy csak teszel dolgokat de az egyenlő az elmúlással. Én is csak fogom magam és beülök az autómba és bemegyek dolgozni. Szóval csak cselekszem. Elvégzem a dolgomat odabent. Hazamegyek és felveszem a gyerekeimet a suliból. Megetettem a kutyámat, meg a kölyköket. Aztán megnézek egy filmet és bevágom a szunyát. Ez a cselekvés oldala ahogy te hívod megtenni amit meg kell. Amiről én beszélek. Minden k…va reggel egy igazi versenyfutás az idővel hogy mindennel végezve eljussak addig hogy berakjam a s…m a kocsiba és időbe beérjek. Azután jön a k…g főnök és add valami elképesztő hülyeséget, mikor már elmondtam neki százszor vagy lehet hogy ezerszer hogy nem lehet megcsinálni, mégis azt mondja hogy csináld meg mert őt nem érdekli. És megcsinálod. Hazarohansz, kimerülten, szintén versenyfutva az idővel hogy mire hazaérsz addigra az asszony beszoljon valamit amivel kiveri a bisztosítékot megint de inkább nem mész bele a játszmába mert ismét lekűzdöd magad. Aztán este leülsz a gép elé csak átfutni pár blogos kommenten ahol sok elégedettlen és okoskodó ember össze-vissza írkálja a saját „hülyeségét”. Kivételek erősítik a szabályt, és a jelenlévők mindig kivételek. :D Persze belgondolsz hogy megéri „küzdeni” de megéri? Bár hogy is döntesz már is küzdöttél.
Szóval tudom hogy tudod hogy tudom. ;)
Sokszor elgondolkodtam már azon, hogy mi a létezés célja? Ahogyan ezt a blog elinduláskor is megfogalmaztam már, nem hiszem, hogy az emberek cél és konkrét életfeladat nélkül születnek meg. Az, hogy ezt mennyire ismerjük fel az életünk folyamán, hogyan fogadjuk el a felismerés után életfeladatunkat…..
Úgy vélem itt az ideje egy kicsit rávilágítani a közélet olyan szereplőire is, akik jelentős befolyással vannak tömegekre, a tömeg erkölcsre és elméletileg példát kellene mutatniuk az emberek számára nem csak azzal, amit mondanak, hanem elsősorban azzal, ahogyan élnek és viselkednek! Ráadásul ők is…..
JudJackalTom 2016.10.17 11:42:59
@Dr.Man: Én magam is sokat olvastam ano Lao-Ce-t és úgy gondolom hogy tökre jó hogy ezt leírtad. Akár az egész művet is beidézhetted volna. Ez a szépsége ennek a műnek hogy bármire igaz és elnyűhetetlen. Ne foglalkozz itt a negative kritikákkal meg közhelyezésekkel, meg okoskodásokkal. Tiszteletben tartva mások kommentjét, inkább nem kommentelem azokat, csak annyit mondanék hogy nézzetek magatokba emberek mielőtt köpködtök. Az építő kritikát máshogy teszik. Keep it up Dr.Man. ;)
Megszokhattátok már tőlem, hogy általában leplezetlen módon beszélek nektek dolgokról, ami bennünket férfiakat érint. Sokszor és sokat foglalkoztak már különböző filmek, írások azzal, hogy a nők libidója mitől és hogyan csökken egy párkapcsolatban. Persze ez megint egy komoly dilemma, hiszen ez a…..
JudJackalTom 2016.10.10 17:06:55
Egyet értek veled Dr.Man, egy bizonyos részben. A probléma számunkra a kommunikáció milyenségében rejlik, nem hiszem hogy a neveltetés játszaná a fő szerepet. Az alapvető neveltetés az igen. Mégpedig a tisztelet adás megtanulása - megtanítása. Ez egy nagyon nehéz ügy. Őszinte leszek veled. Úgy gondolom hogy ha olyan emberrel beszél az amber aki felé nem gyakorol vagy érez tiszteletet akkor bizony könnyen máshol járhat az esze bárkinek. Mert nem tiszteljük meg az illetőt a figyelmünkkel. Az más kérdés hogy hogyan juthat el egy párkapcsolat addig hogy elveszítse az alappillérét ami a tisztelet. Értékrend különbség, neveltetés? Ezek a dolgok általában akkor is különbözőek voltak amikor megismerik egymást az emberek és egymásba szeretnek. Akkor is megvan amikor gyerekük születik, és egyéb közös élethelyzetekben szintén ott vannak bármilyen párkapcsolati helyzetben. Én úgy gondolom hogy az emberek ellustulnak. Ellustulnak embernek lenni. És itt kezdődik a probléma. Mitől ember az ember a 21. században? Mitől férfi egy férfi a 21. században és mitől nő egy nő. Aki jön a klasszikus példával hogy nő = gyerek + háztartás az jobb ha felébred a csipkerózsikai álomból. A férfi pedig nem a családfenetartó szerepben tündököl többé. Derogál a szemétkivétel? Hát b...g nem erre lettem teremtve. Welcome a 21. században. Igen nehéz tisztelettel elfogadni a helyzetet. Az emberiség nem motivált többé a tiszteletteljes kommunikációban, mert igazából nem tiszteljük többé egymás álláspontját. Kit érdekel a másik álláspontja (néha még ha a párja is az embernek akkor sem). Egyetlen amit akar az ember az hogy eljusson egy optimális állapotba ahonnan nem akarunk tovább mozdulni. Persze ez soha sincs így mivel nem létezik optimális állapot azéletben. Uppish. nagyon bele mentem Dr.Man bocsi. ez nem az én blogom, csak ez a jó írás megpendített bennem pár gitárhúrt. ;)