Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anatik

89 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kihasználva a Ryanair akcióját, melyben 1.550 Ft volt a repülőjegy Nürnbergbe, ellátogattunk a német városba. Csak csöndben jegyzem meg, hogy vonattal Budapest-Sopron 4.200 Ft. A reptérről az U2-es jelzésű metró bevisz a belvárosba. A jegy 3 euro, amivel 90 percig utazhatunk, bármennyiszer…..
A lányoktól elbúcsúztam és áthajóztam Koh Lantára. Ez egy jóval nagyobb  sziget mint Phi Phi, így a turista tömeg is eloszlik rajta, így sokkal csendesebb. Itt töltöm el a maradék hetemet hazaindulásig: Szállásom a sziget közepénél van, és egyik nap elhatároztam hogy elbiciklizem a délen…..
Krabi után Phi Phi szigetére vettük az utunkat. Ez egy nagyon aprócska sziget (pár óra alatt bejárható), tele szállodákkal és turistákkal. A sziget gyönyörű, de sokat veszít így a varázsából. Kis utcácskák vannak, nincs autós közlekedés:   Apálykor elég rendesen visszahúzódik a…..
My name is Bond...Vagabond Krabi 2017.02.10 12:25:13
Fájó szívvel elhagytuk Kambodzsát és átrepültünk Thaiföldre, Krabira. Ez az utolsó állomásom, itt eltöltök 2 hetet (különböző szigeteken) és megyek haza. Azért Thaiföldnek sincsenek csúnya partjai... :) Vacsora az utcai standoknál. A 3 hónap alatt főként utcán ettem és…..
anatik 2017.02.17 15:50:56
@Peiter Katalin: nagyon nincs mit írni ezekről a szigetekről, inkább csak képet rakok fel. A lányok nem rég mentek el, most már tudok vele foglalkozni. Mondtam hogy egy egy poszt megírása idő...
Kambodzsába egyszerűen szerelmes lettem! Első naptól kezdve sokkal otthonosabban éreztem itt magam, mint bárhol eddig Ázsiában (pedig eddig se volt erre panasz :)) Mi az amit megszerettem Kambodzsában? Az emberek nagyon-nagyon kedvesek! Ráadásul még viccesek is, lehet velük hülyéskedni Mindenki…..
Mert hát mindent ki kell próbálni... :)    ..
anatik 2017.02.10 11:28:19
@Peiter Katalin: Inkább rakott krumplival várjatok :D
Banteay Srei  Leprás király Kulen hegy    Neak Pean Sras Srang (királyi fürdő) Úszó falu (Ez nem Angkorhoz tartozik :)..
Editnek hála lehetőségünk volt ellátogatni egy khmer lagziba. Itt nem csinálnak a meghívásból nagy ügyet: 500 vendég meghívása teljesen általános. A külföldieknek kifejezetten örülnek: megtiszteltetésnek számít egy barang jelenléte. Barang khmerül franciát jelent, de minden külföldit így hívnak. Az…..
My name is Bond...Vagabond Ta Prohm 2017.02.05 12:05:35
Ta Prohm templomnál forgatták Angelina Jolieval a Tomb Raidert, napi 10.000 dollárt fizettek a bérletért. 30-40 méter magas füge- és kapokfák annyira egybe nőttek a kövekkel, hogyha a kiszáradt fákat kivágják a falak összeomlanak.  ..
Preah Khan templomot a kiskör keretében látogattuk meg. Vadregényes megjelenésével hasonlít a Ta Prohm-ra (ahol a Tomb Raidert forgatták), de sokkal kevesebb a turista, szellősebb. A fák teljesen ránőnek a kövekre. Nem csak templomként funkcionált, hanem város és egyetem is volt...
7 alkalmas jegyet vettem Angkorba, szerintem ennyi időt bőven el lehet itt tölteni, mindig fel lehet fedezni új érdekességet. Mivel Angkor Wat-ról és Angkor Thom-ról már meséltem, íme még több kép ezekről a helyekről. Bayon A híd két oldalán található fejekből ki tudjátok találni hogy kik az…..
My name is Bond...Vagabond Koh Rong 2017.01.31 16:11:16
Az elmúlt négy napot Kambodzsa egyik szigetén, Koh Rongon töltöttük. 43 kilóméternyi paradicsomi parttal, fehér homokkal, kékes-zöld vízzel, pálmafákkal rendelkezik. És kipipáltam egy nagy vágyamat: éjjel világító planktonok között úsztam! (ezek a kis lények fényt bocsájtanak ki, amikor valami…..
Január 28-án volt a kínai újév, elkezdődött a kakas éve.Az újév napja minden évben változik, a február 4‑hez legközelebb eső újhold napján tartják. Bár Kambodzsának van saját újéve (áprilisban) ünneplik a kínai újévet is. Ilyenkor a családok összegyűlnek és közösen töltik a napot: esznek,…..
Kambodzsában becsatlakoztam egy magyar csapathoz, velük jártam be Angkort, majd átmentünk Thaiföldre, Koh Changra. Chang jelentése elefánt; a szigeten van egy elefánt farm is, ahol teljesen szelídek az állatok. Napjában többször lehozzák őket az emberek közé a partra és megfürdetik őket a…..
Angkor Wat Angkor egyik leghíresebb temploma, jelentése templomváros, mert hatalmas területén (200 hektár) lakóépületek is voltak, királyi palotával. Ezek sajnos főként fából épültek, így nem maradtak meg az utókor számára. Sajnos nem került be a világ új hét csodája közé, pedig megérdemelte volna.…..
anatik 2017.01.26 19:28:17
@Peiter Katalin: ma már 90-95%-ban buddhisták lakják Kambodzsát, de semmi probléma nincs a két vallás között, teljesen jól megfér egymás mellett.
A kendőt azért tesznek rájuk, mert nem illendő ha "meztelenek". A szín a mai buddhisták ruhájának a színe. Mindkét vagy csak az egyik vállat takarja be a ruha, amely Buddha alázatosságát fejezi ki.
Egyik este megnéztük az apszarák táncát és végig kóstolhattunk számtalan khmer fogást. Az apszarák mennyei táncosok voltak, szépségükkel és tánctudásukkal még az isteneket is képesek voltak elcsábítani. Több mint ezer éven át kizárólag a királyok udvarában és templomokban volt látható az aszara…..
Jó szerencsét és hosszú életet kívánnak. Addig marad a kezemen, amíg le nem válik... mármint a karkötő, nem a kezem :)..
Ankor Thom jelentése "nagy város". A bevezető út 2 oldalán 54 démon és 54 isten által tartott Naga kígyó helyezkedik el. Angkor Thom közepén helyezkedik el Bayon. Ez volt az első Buddhának emelt állami templom, így eltér a korábbiaktól. A későbbi uralkodók nem építettek itt új templomot, inkább…..
My name is Bond...Vagabond Angkor 2017.01.24 18:34:43
Angkor a khmer templomok ősi városa Siem Reaptől pár kilóméterre; Angkor jelentése város.Területe 400 négyzetkilóméter, ahol szétszórva találhatóak különböző templomok, szentélyek. Ennek oka, hogy Angkor volt a Khmer Királyság fővárosa (802-1432), de ahány uralkodó annyi változtatás - voltak akik…..
Saigonban utolsó nap nem tudtam aludni, mert karaoke parti ment a szomszédban, aztán a reptéren nem tudtam aludni mert nem akartam megint elveszteni valamimet... így laza 48 órás nem alvás (najó 1-2 óra azért befigyelt 10 perces bontásokban) és betegen megérkeztem Siem Reapben. De minden nyűgöm…..
anatik 2017.01.22 02:13:40
@Peiter Katalin: rossz pénz nem vész el :) a megfázás javul, már szakadozik fel a trutyi - a gyömbér tea sokat segít.
Egy kis türelmeteket kérem most a posztokkal kapcsolatban, mert míg nektek 5 perc elolvasni, nekem egy óra megírni (képek kiválogatása, feltöltése, háttérinfók leellenőrzése). Itt nem sok szabadidőm van most, de igyekszem
Továbbra is csak ámulok és bámulok hogy Ázsia mennyire sok színű és változatos. Vietnám is teljesen eltér azoktól a helyektől ahol eddig jártam. Amit szerettem Vietnámban: Az ételeket! Hogy nagyon változatosan lehet étkezni, sok a zöldség, sok féle húst esznek és könnyen megtalálható a nyugati…..
A temetés utáni dajdajozás hajnal 6-ig tartott, így nem sokat sikerült az éjjel aludni - ami csak azért bajos, mert a Kuala lumpuri reptéren nem akarok lepihenni, nehogy úgy járjak mint a múltkor (bár több bankkártyám nincsen :)) Viszont nincs jobb kúra mint a gyömbéres tea és a Pho (meg reggelire…..
A mai napot kicsit lazábbra vettem, ellátogattam az állatkertbe, kicsit kiszabadultam a város zsongásából. Az állatkert nem nagy szám (kicsit olyan mint a budapesti úgy 25 évvel ezelőtt). Az ott egy madár teljesen szabadon...én nem mertem közelebb menni, elég masszív csőre…..
Hajnalban érkeztem Ho Si Minh-be, az út kb. 7 óra volt. Bár hálókocsis vonatot választottam, nem az igazi a vonaton aludni, főleg mert minden megállónál hangszóróból üvöltetik hogy éppen hol járunk. A szállásomnál szerencsére el tudtam foglalni a helyem, így mielőtt a várost a nyakamba venném tudtam…..
anatik 2017.01.16 15:26:56
@Peiter Katalin: ezek az európai stílusú épületek csak elvétve vannak, a belváros hangulata nem ilyen. Az asztal társadalomra pedig nagyon találó jelzőt írtál :) az út során rengeteg érdekes emberrel találkoztam és valószínűleg még fogok is :)
Reggel elbúcsúztunk Ajussal, mert folytatja útját északra. Az út során sok embert megismertem, együtt töltünk pár kellemes napot majd elengedjük egymást. Itt ez annyira könnyed és természetes, nincsenek kötelező körök, hogy "majd tartjuk a kapcsolatot", mert úgysem. Szerintem már említettem, hogy…..
anatik 2017.01.16 15:22:29
@Peiter Katalin: az a Dragonfruit...csak jól néz ki, amúgy se íze se bűze