Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tim Price

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
< E-Tanú > A 11-es főút királya 2016.10.08 13:54:26
Egy Ford Ranger vezetése nagyon menő kalapban már elég felhatalmazás mások életének veszélyeztetésére?   Úgy tűnik, valaki számára igen. A főút budakalászi szakaszán, Szentendre irányába a terepjáró kivágott elém. A sofőr azt hitte, hiába vagyok már ott, a váratlan indexelése jogot formál neki az…..
Tim Price 2016.10.08 15:18:08
@kercsi vííí: időben jelezte a szándékát, időben megkezdte a manővert. A felvételt készítő nem tartotta be a követési távolságot. A ráfékezés nem volt olyan mértékű, ami veszélyhelyzetet eredményezett volna.
Tim Price 2016.10.08 15:36:18
@kercsi vííí: természetesen a Te döntésed mit teszel, tedd meg a feljelentésedet. Előtte azonban nézd meg a rágalmazás fogalmát is. Én csupán a jogot figyelembevételével írtam le a véleményeket, de lehet, hogy Te másképpen értékeled az 1/1975. KPM-BM együttes rendeletet, valamint a 2012. évi II. törvényt. Sok sikert az eljáráshoz, balesetmentes közlekedést kívánok.
Tim Price 2016.10.08 19:58:51
@Kartall: na végre, egy olyan hsz. amivel lehet vitatkozni, és a szó jó értelmében. Véleményem szerint ahogy a videófelvételt készítő is leírja, levette a lábát a gázpedálról, ami sebességcsökkentést okozott. Ezzel egyértelműen, bár nehezen észrevehetően jelezte, hogy beengedi. A rangeres véleményem szerint ezt a sebességcsökkenést picit rosszul mérte fel, ezért kezdte meg a manővert ilyen későn. Nem bevágással, nem hirtelen mozdulattal, de határozottan. A kürt nem a megelőzésre utalt, hanem büntető jelleggel. A fékezés okát akár feltételezhetjük annak is, hogy valamit megpillantott, ami veszélynek érzékelt egy pillanatra.
Ahogy írtad nem áll meg közúti veszélyeztetésnek, max szabálysértést, de ezért a vezetői engedélyt nem veszik el. Még gyanúba sem állna meg szerintem. Nem volt nagy fékezés, hanem a magas felépítmény miatt nagynak látszott.