Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sengaga

31 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kétség kívül az elmúlt hetekben a Dagály Uszodáról hallhattunk a legtöbbet, és habár a FINA vasárnap véget ért, a nyár még mindig javában tart. A vizes világbajnokság színtereit és versenyszámiat figyelemmel kísérve talán még nagyobb a csábítás egy hűsítő csobbanásra, ha a nyári forróság önmagában…..
Biztosan Ön is találkozott már köztéri szoborral, falfestménnyel vagy közterületen felállított installációval, amiről nem tudta eldönteni, egy újabb falfirka egy ügyes kezű suhanc festékszórójából, unatkozó fiatalok szórakozásból elkövetett turpissága vagy egy megfontolt és erős célzattal készült…..
Az athéni helyszínt követően június 10-én Kasselben is megnyitott a documenta 14. A 160-nál is több kiállító alkotásait több mint harminc helyszínen tekinthetik meg az érdeklődők. Az ötévente megrendezésre kerülő kiállítás 2017-es kurátora Adam Szymczyk a helyszínek sokasága miatt megtekintési…..
A május méltán a hónapok legszebbike, hiszen a természet virágba borul, kizöldülnek a rétek, a természet újra megtelik élettel. Otthonunkban nem csak vágott virággal tudjuk a tavasz frissességét felidézni, érdemes apró változtatásokat is eszközölnünk. A sötét függönyöket és drapériákat világos…..
Jean-Michel Basquiat az egyik legkeresetebb művész a műtárgypiacon, akinek egy-egy művét megszerezni sok erőfeszítésbe és még több pénzbe kerül. Az 1988-ban elhunyt művész alkotásaiból azonban most egészen különleges formában részesülhetünk: az Urban Decay kozmetikai cég ugyanis picara dobott egy 12…..
A Bauhausról először Moholy-Nagy László, Mies Van der Rohe, Walter Gropius vagy Josef Albers jut eszünkbe. A majdnem 100 éve alapított iskolában (1919-ben nyitotta meg kapuit) azonban számtalan képzőművésznő is tevékenykedett, nem ritkán az iskolapadból kikerülve az új tanévben tanári szerepkört…..
Ha már itt a tavasz, és a természet is újjá éled, érdemes lakásunk összes rolóját felhúzni, az ablakokat kitárni, és beengedni a tavasz illatát. Ha pedig elérkezik a tavaszi nagy takarítás, ne csak a port söpörjük ki, gondoljuk újra lakásunk belső tereit, és frissítsük fel a légkört egy teljesen új…..
Az 59,6 karátos Rózsaszín csillag gyémánt hamarosan elérhetővé válik az érdeklődők számára, ugyanis április 4-én a Sotheby’s Hong Kong-i árverésén kikiáltásra kerül a korábban 83 millió dollárért elkelt, „a világ egyik legkiválóbb természetes kincsének“ titulált darabja. Ha a mellékelt kép nem…..
Sokan nem műgyűjtés, sokkal inkább dekoratív céllal vásárolnak műalkotást. Ennek több oka is lehet, például szeretnék saját környezetüket szebbé és egyedivé tenni, vagy egyszerűen szeretnének gyönyörködni abban a műalkotásban, amely megérintette őket, ahelyett hogy egy távoli raktárba száműznék azt…..
A határtalan design koncepcióját megvalósító 12. madeinhungary + 5. MeeD válogatás március 31-én nyit az Új Budapest Galériában. A kiállításon 11 ország mintegy 100 tervezője mutatkozik be, így a korábban csak térségünkben található országok mellett: Csehország, Lengyelország, és Szlovákia, idén…..
Mesterművek Budapestről a reneszánsztól az avantgárdig címmel nyílt kiállítás a madridi Thyssen-Bornemisza Múzeumban. Ez az első olyan kiállítás Spanyolországban, amely mintegy 500 éves intervallumból mutat be műveket a Magyar Nemzeti Galéria és a Szépművészeti Múzeum gyűjteményéből. A 90…..
Farsangnak a vízkereszttől (január 6.) húshagyókeddig, más értelmezések szerint hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszakot nevezik. Hagyományosan a bálok, mulatságok, és népünnepélyek időszaka. A farsang különlegessége, hogy a keresztény liturgikus naptárban nem kötődik hozzá jelentős…..
A japán művész, Azuma Makoto karrierjét az Ota piacon, Japán legnagyobb virágpiacán kezdte virágárusként. Makoto eredetileg azért érkezett Tokióba 1997-ben, hogy rockzenész legyen, azonban az alkalmi munkának induló virágpiaci munka végleg meghozta a kedvét a növényekkel való foglalatossághoz.…..
Szerelem és vágy elválaszthatatlan páros. Habár nehéz szavakban megfogalmazni, mi zajlk le az emberben, amikor a szenvedély magával ragadja, és a szerelem édes pillanatába zuhan, vannak olyan gesztusok, amelyek mégis leleplezik ezt a leírhatatlan állapotot. Az itt következő összeállítás is…..
A kreativitásról számtalan könyvet olvashatunk, de ahhoz, hogy sikeres művészek legyünk, elég csupán kreatívnak lennünk? Nyilvánvalóan nem, de mégis mit kell megfontolunk a sikerhez vezető úton? Andy Warhol: Dollar Sign (1982)  Heather Darcy Bhandari és Jonathan Member az Art/Work című könyvüket…..
Habár az aukciós piac rekordjaiban a férfiak állnak az élen, az utóbbi években igen komoly piaci sikereket értek el a nők által készített alkotások is. Az artnet aukciós leütéseket elemző munkatársai felsorakoztatták a 10 legértékesebb élő képzőművésznőt, akik alkotásaikkal rekordokat döntöttek a…..
Talán már el is felejtettük azt a sok tanácskozást és tervezést, ami kedvenc festményünk elhelyezése körül zajlott, vagy épp a családi fényképek kiválogatásának és keretbe rendezésének hosszas folyamatát, és mára a bosszúság helyett nem maradt más, csak az alkotásokban való gyönyörködés. De arra…..
műtárgy Emlék Budapestről 2017.01.02 23:22:31
Még a téli időszakban is hemzsegnek a turisták Budapest belvárosában. Biztosan nem véletlen, hogy a világ egyik legromantikusabb városának választották a magyar fővárost, hiszen számtalan távoli ország lakója a csodájára jár a csípős hideg ellenére is. Budapest az építészeti remekműveken túl…..
Talán már sokaknak ismerősen cseng a Múzeum+ programsorozat, amely keretében a Magyar Nemzeti Galéria éjszakába nyúlóan tárt kapukkal és egy hétköznapi téma köré szervezett nem hétköznapi programokkal várja az érdeklődőket. A 2017-es év első, január 19-ei Múzeum+ programjának témája a babona.  Mi…..
Alig két hét, és itt a karácsony. A nagy rohanásban talán már nem is jut időnk megtervezni az ünnepi asztal díszítését, hiszen épp elég időt vesz igénybe a családi vacsora megtervezése és az ajándékok beszerzése. Ez a bejegyzés most azokhoz szól, akik a szentestére nem csak a menüt szeretnék a…..
Az illúzióról, hogy választásainkat a véletlen befolyásolja már Freud is beszélt, hiszen ő vezette be a tudatalatti fogalmát a pszichológiába. A tudatalattihoz kapcsolta az elfojtott és be nem teljesített vágyakat, amelyek azonban olykor felszínre törnek, és markánsan meghatározzák viselkedésünket.…..
A karácsonyt az együttlét és odafigyelés teszi meghitté. Az ajándékozásban is ez a szándék mutatkozik meg. Szeretteinknek olyan meglepetéssel próbálunk kedveskedni, amelyről úgy hisszük, megörvendezteti őket. A mai világban, amikor időnk nagy részét munkával kell töltenünk, olykor igen távol…..
Habár a divat ciklikusan változik, még a ruhatárban is szerepelnek örök darabok, mint amilyen a “kis fekete”. Az ékszerek területén a gyöngysort tekinthetjük igazi klasszikusnak, amely csak jó választás lehet szépségéből fakadóan. Barna verlauf barokk gyöngysor. Biksady Galéria, Ár: 130 000…..
műtárgy A tárgyak kettős élete 2016.11.25 12:36:49
A lakberendezés fogalmához első asszociációink a nagyobb bútorok, a belső tér konstruálása, esetleg különböző stílusok és színek jutnak eszünkbe, valamint a drapériák és műalkotások mint kiegészítő elemek. Habár a lakás esetében is a „nagyobb” az uralkodó térben és stílusban egyaránt, a tökéletes…..
műtárgy Feketét forrón 2016.11.15 14:01:40
A kávé a világ legnépszerűbb itala. Nem indul nélküle a reggel, és bármikor a nap folyamán, amint szemünk csukódna le a fáradságtól, elengedhetetlen ellenszerként nyúlunk érte. Érdekes tény, hogy a fogyasztásra szánt kávébab csupán két kávé faj terméséből származik: az arab kávéból (Coffea…..