Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Murzsa Tímea

32 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hazánk első valódi, kizárólag popzenével foglalkozó magazinja az 1982 novemberében megjelent Poptika, amit azonnal be is tiltottak, így csak egy számot élt meg. A Poptika méretre azonos volt az Ifjúsági Magazinnal, szintén részben színes, negyvennyolc oldalas havilapnak indult, ám az ára (24,50 Ft)…..
2016-ban kezdtem el a Budapest Schoolban és a piliscsabai Hauck János Német Nemzetiségi Iskolában hangszeres előképző órákat tartani. Tizenhét éve tanítok a piliscsabai Páduai Szent Antal Iskolában mint népi hegedű tanár. Azonban a művészeti iskola keretein belül nem tudtam megoldani, hogy egy…..
  Az előadás az Ethnosound interaktív örömzenés programjairól szól. Céljuk, hogy a zene és a zenélés bárki számára minél fiatalabb életkorban, de minden korosztálynak, társadalmi csoportnak is elérhető örömforrássá váljon. A zene a rengeteg jótékony hatásán kívül önismeretet és magabiztosságot…..
Az előadás bemutatja, hogy a könnyűzene milyen mértékben és hogyan jelenik meg az ének-zene tanárok képzésében. Betekintést nyújt a populáris zene vonatkozásában az ének-zene tárgy követelményeinek és lehetőségeinek tantervi szabályozásába, ennek alapján az alkalmazott tankönyvek ide vonatkozó…..
Az a meglepő – és itt a meglepődést a hétköznapi tapasztalat körében gondolom el –, hogy a populáris zenei kultúra alig van jelen a tudományos elbeszélésekben, a tudomány intézményi és ezzel együtt legitim terében. Holott arról van szó, hogy van kimunkált narratívája a populáris zenének: viszonylag…..
A világon zenetanárok ezrei törik a fejüket azon, miként lehet a zene bonyolult rendszerét egyszerűen, gyorsan, hatékonyan úgy tanítani, hogy azt elsősorban a tanulók, de a zenét tanítók is élvezzék. Úgy gondolom, sikerült megalkotni azt a zeneoktatási módszert, amivel mindez megvalósítható. A…..
Volt már olyan helyzetben, hogy nagyon várta kedvenc zenekarának koncertjét, de amikor az megszólalt, nem értette az éneket, elnyomta a dob a gitárt, és még sorolhatnám, így elromlott a várva várt élmény? A zene az, amely szinte az első pillanatban vagy megérinti az embert, vagy azonnal elriasztja.…..
A helyzetelemzés sorra veszi a zenetanulással kapcsolatos általános ismeretek hiányából fakadó téves beidegződéseket, a szülői oldalról tapasztalható rossz gyakorlatokat, valamint ezek okait. Bemutatja a zenetanulás ma elérhető formáit hazánkban, és tárgyalja a működési különbségeiket, az oktatott…..
Indulás a jövőbe Egy távol-keleti bölcsesség szerint, ha egy évre tervezel, ültess rizst, ha tízre, telepíts erdőt, ha hosszabbra, tanítsd a gyerekeket. A Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Programja révén egy olyan konferencia valósulhat meg, ami az utóbbinak a lehetőségét…..
Helyszín: Szent György Média és Informatikai Szakközépiskola, 1094 Budapest, Lenhossék utca 24.Időpont: 2018. 11. 22.Fotó: Csákvári Zsigmond..
A Szent György Nonprofit Kft. és a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Hangfoglaló Program Könnyűzenei Oktatást Támogató Alprogramja Legyen a könnyűzene is mindenkié! címmel konferenciát szervez a könnyűzenei oktatás helyzetéről és lehetőségeiről. Magyar előadóink közül ma Dr. Beck Zoltánt mutatjuk be,…..
Poptanítás Intro: Fehér Károly 2017.11.19 19:08:58
A Szent György Nonprofit Kft. és a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Hangfoglaló Program Könnyűzenei Oktatást Támogató Alprogramja Legyen a könnyűzene is mindenkié! címmel konferenciát szervez a könnyűzenei oktatás helyzetéről és lehetőségeiről. Magyar előadóink közül ma Fehér Károlyt mutatjuk be,…..
Poptanítás Intro: Murzsa Tímea 2017.11.18 19:24:26
A Szent György Nonprofit Kft. és a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Hangfoglaló Program Könnyűzenei Oktatást Támogató Alprogramja Legyen a könnyűzene is mindenkié! címmel konferenciát szervez a könnyűzenei oktatás helyzetéről és lehetőségeiről. Magyar előadóink közül ma Murzsa Tímeát mutatjuk be, aki…..
Poptanítás Intro: Bajnai Zsolt 2017.11.17 18:52:40
A Szent György Nonprofit Kft. és a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Hangfoglaló Program Könnyűzenei Oktatást Támogató Alprogramja Legyen a könnyűzene is mindenkié! címmel konferenciát szervez a könnyűzenei oktatás helyzetéről és lehetőségeiről. Magyar előadóink közül ma Bajnai Zsoltot mutatjuk be, aki…..
Poptanítás Intro: Windhager Ákos 2017.11.16 17:24:52
A Szent György Nonprofit Kft. és a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Hangfoglaló Program Könnyűzenei Oktatást Támogató Alprogramja Legyen a könnyűzene is mindenkié! címmel konferenciát szervez a könnyűzenei oktatás helyzetéről és lehetőségeiről. Magyar előadóink közül ma Windhager Ákost mutatjuk be, aki…..
Poptanítás Intro: Balogh Ildikó 2017.11.14 19:55:32
A Szent György Nonprofit Kft. és a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Hangfoglaló Program Könnyűzenei Oktatást Támogató Alprogramja Legyen a könnyűzene is mindenkié! címmel konferenciát szervez a könnyűzenei oktatás helyzetéről és lehetőségeiről. Magyar előadóink közül ma Balogh Ildikót mutatjuk be, aki…..
Poptanítás Intro: Andrásik Remo 2017.11.13 17:08:08
A Szent György Nonprofit Kft. és a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Hangfoglaló Program Könnyűzenei Oktatást Támogató Alprogramja Legyen a könnyűzene is mindenkié! címmel konferenciát szervez a könnyűzenei oktatás helyzetéről és lehetőségeiről. Magyar előadóink közül ma Andrásik Remót mutatjuk be, aki…..
A Recorder magazin Zene & Iskola című cikksorozatának második cikkében Dömötör Endre Batta Zsuzsanna (Marge) zeneterapeutával és hangterapeutával, és Kőváry Zoltánnal, a Trousers frontemberével, klinikai szakpszichológussal vizsgálja meg, hogy milyen jótékony hatással van a zene annak…..
A Szent György Nonprofit Kft. és a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Hangfoglaló Program Könnyűzenei Oktatást Támogató Alprogramja Legyen a könnyűzene is mindenkié! címmel konferenciát szervez a könnyűzenei oktatás helyzetéről és lehetőségeiről. Magyar előadóink közül ma Baloghné Seller Zsuzsát és…..
A Recorder magazin Zene & Iskola című cikksorozata a hazai zeneoktatás helyzetét járja körül. A nyitó írás Sugó Lilla tollából egyfajta helyzetjelentésként áttekinti azokat a hazai lehetőségeket, melyek elérhetőek azoknak, akik szeretnének zenét tanulni: zenei foglalkoztatókat, zeneiskolákat,…..
Poptanítás Intro: Halmos Attila 2017.11.10 19:40:47
A Szent György Nonprofit Kft. és a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Hangfoglaló Program Könnyűzenei Oktatást Támogató Alprogramja Legyen a könnyűzene is mindenkié! címmel konferenciát szervez a könnyűzenei oktatás helyzetéről és lehetőségeiről. Magyar előadóink közül ma Halmos Attilát mutatjuk be az…..
A Szent György Nonprofit Kft. és a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Hangfoglaló Program Könnyűzenei Oktatást Támogató Alprogramja Legyen a könnyűzene is mindenkié! címmel konferenciát szervez a könnyűzenei oktatás helyzetéről és lehetőségeiről. Magyar előadóink közül ma Dr. Csüllög Juditot mutatjuk be…..
Poptanítás Intro: Urbán Marcell 2017.11.08 19:45:33
A Szent György Nonprofit Kft. és a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Hangfoglaló Program Könnyűzenei Oktatást Támogató Alprogramja Legyen a könnyűzene is mindenkié! címmel konferenciát szervez a könnyűzenei oktatás helyzetéről és lehetőségeiről. Magyar előadóink közül harmadikként Urbán Marcellt…..
Csengery Kristóf dr. Nemes László Norberttel, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docensével, a Zenepedagógia Tanszék vezetőjével, a kecskeméti Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézet igazgatójával beszélgetett a magyar zeneoktatás problémáiról, s azok lehetséges megoldásairól. Utóbbiak közé tartozik…..