Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Barnakanapés

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rendezte: Gore VerbinskiMűfaj: fantasy, swashbucklerFőbb szereplők: Johnny Depp, Geoffrey Rush, Orlando Bloom, Keira Knightley, Stellan Skarsgard, Bill NighyMegjelenés: 2003-2007, Egyesült ÁllamokHossz: kb. 7,5 óraIMDB: 7,5Ajánlott írás: -Mikor látható:…..
Rendezte: Clyde Geronimi, Wilfred Jackson, Hamilton LuskeMűfaj: animáció, fantasy, zenésFőbb szereplők: Ilene Woods, Helene Stanley, Eleanor Audley, Luis Van Rooten, Verna Felton, Don Barclay, Claire Du Brey, Rhoda Williams, Jimmy MacDonaldMegjelenés: 1950, Egyesült ÁllamokHossz: kb. 1 óraIMDB:…..
Barnakanapés 2020.11.05 11:32:18
Szia! Jöttem egy kicsit nosztalgiázni, és belemagyarázni. :) Gyerekkorom egyik kedvenc meséje, megvolt/megvan egy másolt VHS kazettán a Pinokkióval együtt, így történt, hogy mindkét mesét kívülről fújtam, mivel mást nem nagyon tudtam nézni. Érdekesség, hogy a kazetta még megvan, és bár kicsit zizis minőségű, de még nézhető, csak utána kell egy fejtisztítás a videónak, ez azért lényeges szempont, mert ezek még az eredeti szinkornnal vannak, a későbbi verzitól hidegrázást kapok, bár gondolom te angolul nézted szóval ez nem szempont neked.

A lényeg. Gyerekként is feltűnt már, hogy milyen keveset szerepel Hamupipőke és a herceg, ellenben akkor még szerettem az egereket, sőt imádtam azt a dalt amit a ruhavarrás közben énekeltek. Felnőttebb fejjel már egyet kell értsek, sok volt belőlük. A király és a tanácsosa (a magyar verzió szerint nagyherceg) volt a 2 kedvenc karakterem, és persze a kedvenc jelenetem amikor a Jótündér varázsol. Erről nem tettél említést, de nagyon vicces, ahogy Hamupipőke végig azt várja mikor kapja már meg a ruhát, de a Tündér először a kísérettel és a hintóval van elfoglalva. Annyira tipikusan csaj. :D

Az indokolatlan szerelmebeesésről: Ezt többször említed történetek kapcsán, hogy túl hihetetlen ez a fajta szerelem első látásra dolog. Most teljesen a realitás talaján mozogva, illúziórombólóan ebben a történetben talán nincs is "szerelem" ábrázolva, csak mi látjuk bele, mert tudjuk hogy annak kell lennie. Na de mi is történik? Az öreg király találja ki, hogy a fiának kell egy feleség, ezért szervezi a bált. A királyfi unottan köszönti a hajbókoló lányokat, amikor meglátja Hamupipőkét aki valahol a terem másik végében bolyong, felfigyel rá, odamegy hozzá. Ebben a pillanatban a király int a zenekarnak, hogy kezdjenek játszani, a királyfi fel is kéri Hamupipőkét, és keringőznek. Ekkor történik a "szerelembeesés" elvileg, de gyakorlatilag csak vonzódnak egymáshoz, és el is csattanna egy csók, ha nem kezdene éjfélt ütni az óra. Hamupipőke sietősre veszi a dolgot, és azt mondja a királyfinak, hogy mennie kell, mert még táncolnia kell a herceggel, erre a herceg: "de hát te nem tudod, hogy én..." De itt Hamupipőke már rohan, és innen a tanácsos veszi át az irányítást, akit az öreg király megbízott, hogy felügyelje, hogy minden rendben legyen és történjen meg a lánykérés. Ő intézkedik, hogy zárják be a kaput, majd ő küldi a lovasokat Hamupipőke után, és a végén ő járja körbe a várost a cipővel, nem a herceg. Szóval igazán azt látjuk, ahogy az öreg király és a tanácsos töri magát, hogy megtalálják a lányt, akit talán hajlandó lesz elvenni a herceg. Az a tény, ami talán alátámasztja a herceg szerelmét, az az hogy Hamipikőke nem tudta ki ő, tehát megvan az esély, hogy önmagáért "szereti" és nem a rangja miatt. Hamupipőke meg, lássuk be bolond lenne, ha nem kapna az alkalmon hogy kiszabaduljon a mostohaanyja házából, szóval teljesen megértem, hogy hozzámenne egy szimpi sráchoz akivel csak egyszer táncolt. Szerelem ide vagy oda.
A Hófehérke kapcsán ez sokkal zavaróbb volt, mert ott csak az elején látja a herceget, ráradásul el is bújik előle, a végén mégis ő kelti életre a szerelmes csókkal.

Csak ennyit akartam hozzátenni, elnézést az agymenésért, de nem bírtam megállni. :) Nyugi az Alice-t nem láttam. :D
Barnakanapés 2020.11.06 10:12:38
@Liberális Artúr: Igen, igen tudom, csak kötekszem. :D Nem láttam a többi részt.
Rendezte: Kleber Mendonca FilhoMűfaj: drámaFőbb szereplők: Sonia BragaMegjelenés: 2016, BrazíliaHossz: kb. 2,5 óraIMDB: 7,5Ajánlott írás: https://www2.bfi.org.uk/news-opinion/sight-sound-magazine/reviews-recommendations/aquarius-first-lookMikor látható:…..
Rendezte: Mervyn LeRoyMűfaj: dráma, monumentális, történelmiFőbb szereplők: Robert Taylor, Deborah Kerr, Leo Genn, Peter UstinovMegjelenés: 1951, Egyesült ÁllamokHossz: kb. 3 óraIMDB: 7,2Ajánlott írás: -Mikor látható: https://port.hu/adatlap/film/tv/quo-vadis-quo-vadis/movie-40313 Cselekmény: I.…..
Barnakanapés 2020.08.03 12:29:22
Jöttem kötekedni. :P Régóta vártam már ezt a filmet nálad, bár gondoltam, hogy nem fog tetszeni. :) Nekem nagy kedvencem a korabeli hasonló jellegű filmek között, hogy miért pont ez fogott meg a sok közül, nem tudom. Nem tartom zavarónak, hogy nincs jobban súlykolva a kereszténység üzenete, jó is hogy nem "térítő" jellegű. Az is kifejezetten tetszik, hogy Marcus nem megtér, hanem szerelme kedvéért elfogadja ezt a vallást neki mindegy alapon, ez elég modern gondolat.
Peter Ustinov Néróját nagyon jónak tartom, ő a "kedvenc" karakterem.
Bud Spencer tényleg szerepelt benne, de olvastam olyat is, hogy Sophia Loren és Liz Taylor állítólagos statiszta szerepe csak urbanlegend, mert sokan keresték már őket kikockázva a filmet stb, de nem tudták beazonosítani. Ha ebben azóta változott a nézőpont, akkor elnézést.

Szólnék még pár szót érdekességként Aulus Plautius karakteréről. Létező személy volt, de nincs írásos bizonyíték arról, hogy áttért volna a keresztény hitre. Feleségét meggyanúsították ugyan egy nevén nem nevezett szektához tartozás miatt (igaz, ez valószínűleg a keresztény lehetett), de az ügy el lett tusolva. Másik érdekesség, hogy maga a karakter feltűnik a pár éve kezdődött Britannia sorozatban is. Eleinte bíztam benne, hogy ha már pont őt tették bele, akkor esetleg lehet némi köze majd a 2 történetnek egymáshoz, és összeérnek a szálak, de még sok évadot meg kéne érnie a sorozatnak ahhoz, hogy ez kiderüljön. :)
Rendezte: Enrico GuazzoniMűfaj: -Főbb szereplők: Giovanni Gizzi, Carlo Cattaneo, Olga Brandini, Cesare Moltini, Bruto Castellani, Lea Giunchi, Gustavo Serena, Amleto Novelli, Augusto Mastripietri, Amelia CattaneoMegjelenés: 1913, OlaszországHossz: kb. 1,5 óraIMDB: 6,2Ajánlott írás: -Műsoron: -…..
Artúr filmélményei Eredet (2010) 2019.11.25 11:43:51
Rendezte: Christopher NolanMűfaj: akció, sci-fiFőbb szereplők: Leonardo DiCaprioMegjelenés: 2010, Egyesült ÁllamokHossz: kb. 2,5 óraIMDB: 8,8Ajánlott írás: https://transfesser.blog.hu/2012/01/31/eredet_inception_2018Mikor látható:…..
Rendezte: Chris Columbus, Alfonso Cuaron, Mike Newell, David YatesMűfaj: fantasyFőbb szereplők: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma WatsonMegjelenés: 2011, Egyesült KirályságHossz: kb. 19,5 óraIMDB: 7,7Ajánlott írás:…..
Rendezte: Jamie UysMűfaj: -Főbb szereplők: -Megjelenés: 1974, Dél-AfrikaHossz: kb. 1,5 óraIMDB: 8,3Ajánlott írás: -Mikor látható: https://port.hu/adatlap/film/tv/sivatagi-show-animals-are-beautiful-people/movie-50160 Téma: Mivel cselekmény nincs, átugrom azt a részt. Egy természetfilmet láthatunk…..
Rendezte: Alejandro JodorowskyMűfaj: fantasy, szürreálisFőbb szereplők: Alejandro Jodorowsky, Horacio Salinas, Ramona Saunders, Juan Ferrara, Adriana Page, Burt Kleiner, Valerie Jodorowsky, Nicky Nichols, Richard Rutowsky, Luis Lomeli, Ana de Sade, Chuco-ChucoMegjelenés: 1973, MexikóHossz: kb. 2…..
Barnakanapés 2019.09.13 09:40:07
@Liberális Artúr: Igen annál is olvastam ezt, de az ott feltett képek nem voltak túl beszédesek. Ezekről viszont ordít, hogy melyik tarot lapra akar utalni. Na majd ha egyszer nagyon ráérek lehet megcsinálom, de akkor cserébe tessék kitenni ide az elemzésemet. :P
Rendezte: Tomas Gutierrez AleaMűfaj: vígjátékFőbb szereplők: Salvador Wood, Silvia Planas, Manuel Estanillo, Gaspar de SantelicesMegjelenés: 1966, KubaHossz: kb. 1,5 óraIMDB: 7,8Ajánlott írás: -Mikor látható: https://port.hu/adatlap/film/tv/la-muerte-de-un-burocrata/movie-96400 Cselekmény:…..
Rendezte: Georges MeliesFőbb szereplők: Jehanne d'Alcy, Jules-Eugene LegrisMegjelenés: 1896, FranciaországHossz: kb. 5 percIMDB: 6,7Ajánlott írás:Műsoron: Előzmények: Elérkeztünk a filmezés második lépcsőfokára (vagy az elsőre, ha az eddigi felvételeket nulladiknak tekintjük), a francia…..
Rendezte: Kore-eda HirokazuMűfaj: -Főbb szereplők: Arata, Oda Erika, Teradzsima SzuszumuMegjelenés: 1998, JapánHossz: kb. 2 óraIMDB: 7,7 pontElőzetes: https://youtu.be/Ei4BJjFIagEAjánlott írás:Mikor látható: https://port.hu/adatlap/film/tv/tulvilag-wandafuru-raifu/movie-8428 Tartalom: Huszonkét…..
  Rendezte: Harold RamisMűfaj: road, vígjátékFőbb szereplők: Chevy ChaseMegjelenés: 1983, Egyesült ÁllamokHossz: kb. 1,5 óraIMDB: 7,4 pontElőzetes: https://youtu.be/FHThGmVfE3AAjánlott írás: http://smokingbarrels.blog.hu/2015/08/23/csaladi_vakacio_national_lampoon_s_vacationMikor látható:…..
  Rendezte: Cecil B. DeMilleMűfaj: drámaFőbb szereplők: Betty Hutton, Cornel Wilde, Charlton Heston, Dorothy Lamour, Gloria GrahameMegjelenés: 1952, Egyesült ÁllamokHossz: kb. 2,5 óraIMDB: 6,7 pontElőzetes: https://youtu.be/2QswjButLfAAjánlott írás:Mikor…..