Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fotocella5.43

13 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugyan kinek jutna eszébe, hogy kötelet feszítsen két szikla közé és több ezer méter magasságban sétáljon végig rajtuk? Szerencsére vannak még ilyen merész emberek a világon! Ismerjétek meg a highline nevű sportot! Először is -  induljunk egy kicsit messzebbről. A highline nem sokban különbözik a…..
Egyetemistának lenni nem könnyű. Kiszakadsz az eddigi megszokott környezetedből egy ismeretlen világba. Új város, új emberek, új barátok. Az állami támogatott helyek csökkenésével egyre kevesebben tanulhatnak ingyen. A kollégium elviselhetetlen, az albérletek drágák. A diákmunka alig fizet. A pénz…..
Gyerekkorunk nélkülözhetetlen játékai a babák. Nemcsak a lányok gondolják ezt így. A fiúk is részesei a papás-mamás játéknak, így kapcsolatba kerülnek ők is eme emberkéz alkotta csodákkal. De jó-e az, hogyha a gyerekünk túlzottan tökéletes babákkal játszik? Ha a kislányaink folyton azt látják, hogy…..
McMenekült - így hangzik röviden az a helyzet, amiről már Wikipédia szócikk is létezik. McMenekülteknek nevezzük azokat az embereket, akik az éjszakákat gyorséttermekben töltik.  Hongkongban, Japánban és Kínában nagy a munkanélküliség. A másik probléma, hogy drága a lakhatás. Emiat állhat elő az a…..
fotocella5.43 2016.11.16 22:12:30
A mai világ a karcsú embereknek kedvez. Egy szép alakkal rendelkező nőt látva az utcán valószínüleg arra következtetünk, hogy ő boldog párkapcsolatban él, sikeres, és egy jó ember. Ellenben a kövérekkel, akikről többnyire rosszat feltételezünk.    Felmérések szerint manapság a  fiatal lányok…..
fotocella5.43 2016.11.14 21:27:35
@Kicknick: valóban?
Gondoljatok négylábú kedvenceitekre. Aranyosak, hűségesek, az ember legjobb barátai. És képzeljétek el, hogy Kínában van egy fesztivál, ami a kutyahús fogyasztásáról szól! Európában élve meg sem fordul a fejünkben a kutyahús fogyasztása. Mondhatni, ez tabu. Ezzel szemben bármennyire szörnyen…..
A napokban a temetőket járva egyre többször jutnak eszünkbe saját életünk veszteségei. Elvált szülők, elhunyt hozzátartozók, meg nem született babák, szakítások. Mit kezdjünk ennyi fájdalommal? Mit tegyünk akkor, ha elviselhetetlennek érezzük gyászunkat és nem látunk kiutat belőle?  Íme öt könyv…..
  Budapest hétvégente koncert paradicsommá változik. Sokat gondolkodom azon, az emberek miért nem élvezik ilyenkor a  jelent- ahelyett,hogy folyton facebookra posztolnák, milyen jó is nekik. Miért van az, hogyha épp elsétál melletted a Pásztor Anna a Szigeten, inkább lefotózod, mintsem hogy…..
Valójában ez egy őszinte gyerekrajz. Semmi köze nincs a jelenlegi politikai indíttatású alapú építkezési trendekhez. ( Ha ez másképp lenne, valószínüleg a madár helyén helikopter állna). Gergő egy más ország lakosa és nem bevándorlóként néha Magyarországra látogat. Álma, hogy egyszer "igazi"…..
Mindig is foglalkoztatott, hogyan látják Budapestet az igazi "őslakosok". Az alábbiakban egy életvidám huszonéves lány skiccét láthatjátok, ami kissé tipizálva mutatja be Budapest említésre méltó pontjait. A szívvel jelölt hely a csodapesti családi tűzhelyet jelöli. Fellelhető még a képen a…..
képzelt város Mi van, semmi? 2016.10.10 21:27:16
Van ilyen, hogy rájösz, hogy semmi. És állsz és szédülsz és hallgatsz. És persze üresen állsz,egyedül ébren, mindennek háttal. Szóval, van ilyen. Van semmi és van üresség és ezzel végképp semmi baj nincs.  Ez a meglehetősen letisztult Budapest ábrázolás felvet néhány kérdést:  - a négyzet…..
Nem? Hát mi marad így a sztereotípiákból?  A képet Árpád, egy középiskolai tanár rajzolta, aki szerint Budapest olyan, amilyen. Néha jó, néha rossz, néha narancs színű a felhő, néha meg fekete (csak semmi áthallás!). Szóval, a kezünkben van a döntés afelől, hogy melyik oldalon állunk és mit…..
Ez!   Egy fa ágán ülve egyedül végig nézni, ahogy elfolyik az élet . A fák ágain rügyek pattannak, de mindez egyben egy folyó, palackban ragadt üzenettel. Az előtérben arcok fonódnak egymásba, majd porfelhővé alakulva fokozatosan tűnnek el a semmibe - a képen a huszonéves generáció összes…..