Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Németh Janka

17 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Mi emberek hajlamosak vagyunk túlbonyolítani az életünket. Pedig korántsem annyira komplikált, mint ahogy mi hisszük. Vannak, akiknek elég problémát jelent az, mit vegyenek fel reggel, de most azokról beszélek, akik nap, mint nap a tükörbe néznek és felteszik a kérdést: Ki vagyok én? Mi a célom…..
"Mi leszel, ha nagy leszel?"- Manapság, ha a 16 éves gyerek nem tud erre válaszolni, kezdődik a pánik. De miért?   Látom ezt a sok gyereket, akik éjt nappallá téve tanulnak, félre kell tenniük mindent, hogy a rengeteg tanulni valóval le ne maradjanak. Eltöltenek az iskolában 7-8-9 órát, aztán…..
"5 tény...", "6 dolog, ami...", "10 trükk, hogyan...". Fogadjunk, hogy bármilyen oldalt nyitsz meg, találkozol hasonló című bejegyzésekkel. Miért nem nyitod meg, vagy ha mégis, Rád miért nem igaz soha, amit írnak? Számos statisztika bizonyítja, hogy a hasonló címekre nagyjából annyi ember…..
Van egy határozott elképzelésem arról, ki a legszerencsésebb ember a világon. Nem az, aki élete végéig egészséges, nem az, akit viszont szeretnek, és nem is a lottó nyertes. Szerintem a világon a legszerencsésebb ember az, akit elfogadnak önmagáért. Komoly fejtörést okozott nekem ez a téma, de…..
Minden szülő össze rezzen, ha a gyereke állítólag lát valamit, amit ők nem. Ne is akard látni. Ez nem felnőtteknek való.Rengeteg blogot olvastam erről, hogy a szülők miket hallottak a gyerekektől, majd szakértőktől, akik ezeket megmagyarázták. De egyiket sem mesélte el gyerek. Hát most itt van…..
  Miért fontos, hogy a gyerek ne lásson meg szex közben?;hát mert pornó mappát sem hagysz szem jelszó nélkül a közös számítógépen. Legalábbis ezután biztos nem fogsz.Milyen nyomot hagy bennük, és tudták-e egyáltalán mi történik?  Tesz vesz a ház körül, gyermeteg lélekkel, mit sem sejtve arról,…..
Németh Janka 2016.10.18 13:11:09
@Dr. Trejo: Ajànlom: "Hiteles történetek" bejegyzés
Németh Janka 2016.10.17 17:48:45
@Kovács Márton: Igen, ez egy nagyon jó kérdés. Azzal, hogy "normális"-e, már kicsit vitatkoznék, mert mindenkinek más számít normálisnak. Van olyan barátom, akinek a családjában mindennapos volt a meztelenkedés, természetesnek számított, ha a szülők a gyerek előtt meztelenül járkálnak, és ismerek olyat is, akiknél tabu témának számított minden, ami intim. Sőt! Ők tiszteletlenségnek tartották, ha egy szerelmes pár családi körön belül nyilvánosan csókolja meg egymást.
Kinek így, kinek úgy a természetes. Köszönöm a hozzászólást.
"Ez a gyerek rossz." Rossz? Mihez képest? Kihez képest?Az óvónő tanult nevelési módszereihez képest, vagy esetleg az őt nevelt szülők nevelési szokásaihoz képest? Nehéz helyzetbe kerül a szülő, ha ilyet hall. A pedagógusok hosszú éveken keresztül tanulják a gyermekpszichológiát, viselkedés…..
  Mumus az ágy alatt? Szörny a szekrényben? Ettől félnek általában a gyerekek. Igazából én úgy írnám ezt le, hogy:.."félelem az, mikor valami furcsát érzünk, de nem tudjuk megmagyarázni mi az." Félnek, de mégis...horrort mesélnek egymásnak... aztán amikor nagyobb lesz, egyre veszélyesebb…..
  Attól függ..jó ember vagy-e egyáltalán? Az, hogy mi a jó, és mi a rossz, teljesen relatív. Oké, van a morálisan, erkölcsileg elfogadott jó és rossz, de én most másról beszélek. Erre akkor jöttem rá, mikor egy angyal-ördögös hasonlat járt a fejemben (fogalmam sincs miért, távol áll tőlem az a…..
Menj a Beállítások -> Általános menüpontra, és add meg a Facebook oldalad webcímét. Ha ezzel megvagy, menj az oldaldobozokhoz, és másolj le egy Facebook oldaldobozt (erről részletesen itt írtunk). A szerkesztésre (ceruza ikon) kattintva be tudod állítani, hogy mi legyen a…..
 Számtalan hasonló esettel találkozhatunk, elég csak körbenéznünk. Szülők, akik csak a gyerek születése után jöttek rá arra, hogy mégsem olyan oké itt minden. De....azért folytatják, mert hát a gyerek.... de nem mindegy ám, hogy hogyan, és meddig. Természetesen megértem, hogy amíg kicsi a gyerek és…..
  Szeretnéd, hogy a gyerek félelmből tiszteljen? Szeretnéd, hogy azért szeressen, mert Te vagy a szülő...és semmi másért? Remek! Akkor húzz fel magadra egy Szülő maszkot, és ne is engedd, hogy ellásson mögé. A lényeg... soksor hallottam már barátok szüleitől a következőt: "..mert nem a haverod…..
  Nem tesz semmit, mégis bántják. Általában nem szól soha semmit, de ha mégis, kiröhögik. Piszkálják bármikor, és bármiért. A szülő, ha tud egyáltalán róla, mit tesz? Bemegy, beszél az óvónővel/tanárnővel, aki behívja a tettes szüleit, azok azt mondják, hogy ejnyebejnye, és másnap.....következik a…..
 Kedves Mindenki! Mindannyian hallottuk már a következő mondatot: "Bezzeg az én időmben".. de most egy olyan helyzet alakult ki, hogy már nem igazán van okunk a múltba mutogatni, mert a szülő-gyerek generációk kezdenek egybefolyni, és ami a múltban történt, egyre kevésbé lényeges, vagy hasznos…..
"Hiába van sok pénzed, ha nem tudod mi a fiad kedvenc színe. Hiába vagy sikeres, ha nem tudod megvigasztalni a síró kislányod. Hiába teremtesz neki kényelmes otthont, ha abban egyedül érzi magát. -a szerkesztő" A modern társadalom egyik legnagyobb dilemmája: Sikeres felnőtt legyek, vagy sikeres…..
Kedves Olvasók! Hát igen, jogosan tehetitek fel a kérdést: "Mégis mit tudok én a gyereknevelésről?" Lehet, hogy még nem vagyok szülő, de egyszer leszek. Ennek az egész blognak a lényege, hogy kicsit a gyerek szemszögéből is láthassuk a szülők által oly nagy becsben tartott okosságokat, amikért…..
Nos, az interneten már mindenről lehet blogot olvasni. Hogyan legyen boldog háziállatunk, kiegyensúlyozott párkapcsolatunk, szép a hajunk télen, és így tovább. Hát nem azt mondom, hogy sosem olvastam el ilyen blogokat,hiszen szeretném ha boldog lenne a kutyám, de kezdtem hiányolni egy igen kényes…..
Szép jó napot Mindenkinek, sziasztok! Jó,lehet elfogultan tekintek a témára, mivel komoly lázadó-gyerek felmenői ággal rendelkezem, de jelentem: mindannyian egészséges felnőttek lettünk.  "Akár kritizálóként, akár támogatóként, de mindig légy ott neki." Őszintén, ha látjuk, hogy a gyerek kicsit…..