Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Katharine Clifton

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy a fenti fürdőszobán semmi sírnivaló nincs. Nem túl nagy, az igaz, de ezt leszámítva teljesen pöpec darab. Hogy miért kell mégis sírni rajta, pontosabban benne, azt az alábbi levél részletesen kifejti, fotókkal és egy - még a fotóknál is lehangolóbb - videóval…..
Katharine Clifton 2019.10.21 15:03:36
@CsakLajosAz: így igaz. Már kb. 3 hónapja, hogy kész lett, de még mindig minden este megállok az ajtóban gyönyörködni, és igen, nagyon jó érzés, hogy mi csináltuk.
Katharine Clifton 2019.10.21 16:23:07
@Cpt. Flint: húúú hát erről tudnék mesélni. A kéménycserénél a "mester" előre jelezte, hogy hol fóliázzunk, mert szállni fog a korom, amikor a fürdőszobánkat vésték, kb. egy óra alatt kész volt, a nagyobb darab téglákat összeszedték a vödörbe, a többit én takarítottam fel. De örültem, hogy valaki megcsinálta, mert két hetembe telt, mire találtam valakit, aki egyáltalán szóba állt velem. Szóval inkább mondjuk úgy, hogy nem lenne túlzott elvárás, de amikor egy évre előre nem lehet már időpontot egyeztetni egy sima festésre jó szakemberrel, aki pedig azonnal tudja vállalni, az legalább gyanús, és mint a mellékelt ábra mutatja nem véletlenül, akkor mindenki egyre lejjebb ad az igényeiből. Vagy megcsinálja tényleg magának, mint az elmúlt évek tapasztalatai alapján mi is.
Katharine Clifton 2019.10.25 08:32:01
@vizsla_barat: na majd legközelebb :) vár még ránkegy fürdőfelújítás is :D
Az Aranyélet második évada nem olyan volt, mint az első. A sok akció, az új történetszálak és a 80-as évekbe visszarévedés nem aratott osztatlan sikert. Így aztán kevesebb akció és több magyar valóság uralja a sorozat harmadik és egyben utolsó évadát...
Kapott egy utolsó előzetest az Aranyélet, az HBO sorozata. A harmadik évad vasárnap indul, és az eddigiekkel ellentétben rögtön egyben is le lehet darálni az egészet, ugyanis az összes rész felkerül az HBO GO-ra. Az utolsó, félperces előzetes legviccesebb része, hogy van benne egy kis szpojler,…..
Katharine Clifton 2018.10.11 13:02:14
Az állatok jóllétéről alkotott véleményünk mindig változik. Így változik az is, hogy mit tekintünk állatbántalmazásnak, melyek az egyáltalán el nem fogadható bánásmódok. Lassan és fokozatosan, új elemmel bővül az állatkínzás fogalomtára. Ez pedig nem más, mint az ivartalanítás...
Katharine Clifton 2018.09.27 13:28:00
@Szarazinda: és legyünk őszinték, a kutyák 90%-át nem tenyésztési céllal tartják a gazdáik, tehát elég kevés lehetőségük van az életük során kiélni az ösztöneiket. Ezért nem értem, mire fel ez a nagy ivartalanítás-ellenesség
Katharine Clifton 2018.09.27 12:59:15
@bodhiszattva:
"A párzás a fajfenntartás legelemibb ösztöne, amit a kutyák, ha tüzelnek, vagy ha tüzelő szuka szagát érzik, akkor meg kell tenniük. És ha nem történik meg, akkor bizony az nekik nem is jó. Az elementáris erővel felszínre törő ösztönök ki nem élése mentálisan sosem kellemes érzés." szóval maradhatunk abban, hogy nem jó a kutyádnak...
Katharine Clifton 2018.09.27 13:26:29
@Szarazinda: szerintem ugyanarról beszélünk. Ha az ivaros kutya nem párosodhat, amikor az ösztöne diktálja, az a szenvedés. Ha nincs ösztön, nincs hiányérzet.
Ha szeretnél kutyát, de panellakásban laksz, feltétlen olvasd el a cikket, hogy felelős döntést tudjál hozni. Persze ha csak érdekel a téma, akkor is szeretettel várlak. A panelos kutyatartás jóval árnyaltabb annál, mint hogy állatkínzás még az ötlet is, vagy ez egy kihagyhatatlan lehetőség a…..
Sokat viccelődtünk azzal, hogy nekünk csak a kutya miatt kell ekkora kert. Pesti kutya, lényegében pórázon éli a fél életét, ha élő vízben szeretnénk úsztatni, legalább 1 óra utazás az ára fél óra szórakozásnak, a szocializáció szempontjából kritikus közeli kutyafuttató pedig összesen egy dologra…..
Amióta kutyánk van, egy új világ tárult fel előttem. Előtte sejtelmem sem volt róla például, hogy létezik még csoport, amely a kisgyerekes anyákéval vetekvő vehemenciával folytat vérremenő csatákat az élet leghétköznapibb eseményeiről is. A négylábúakkal való élet persze tényleg rengeteg…..
Katharine Clifton 2018.05.10 14:38:26
@Monsta: Nem kötelező.
"A cikk forrása: Élelmiszerlánc-felügyeletért felelős Államtitkárság/Belterület közterületén – kivéve a kutyafuttatásra kijelölt területet – ebet csak pórázon lehet vezetni. Ugyanez a szabály érvényes közforgalmú közlekedési eszközön (kivéve vakvezető és a mozgáskorlátozottakat segítő kutyákat), természeti és védett természeti területen, illetve vadászterületen (a vadászkutyák kivételével). özlekedési eszközökön kutyát sétáltatni csak szájkosárral szabad!
Közterületen szájkosarat használni közforgalmú közlekedési eszközön (kivéve vakvezető és a mozgáskorlátozottakat segítő kutyákat), illetve az állat jellemzően agresszív magatartásának ismerete esetén kell, vagy amennyiben a hatóság az ebet korábban egyedileg veszélyesnek minősítette. Szájkosár használatára önkormányzati rendelet nem kötelezhet.

Forrás: www.magyarorszagom.hu/kutyasetaltatas-szabalyai-magyarorszagon.html#ixzz5F6NYY1Lt
Katharine Clifton 2018.05.10 14:42:08
@Meister: pont Monsta-nak másoltam be az előbb. A lényeg az utolsó mondat. Közterületen szájkosarat használni közforgalmú közlekedési eszközön (kivéve vakvezető és a mozgáskorlátozottakat segítő kutyákat), illetve az állat jellemzően agresszív magatartásának ismerete esetén kell, vagy amennyiben a hatóság az ebet korábban egyedileg veszélyesnek minősítette. Szájkosár használatára önkormányzati rendelet nem kötelezhet.
Forrás: Élelmiszerlánc-felügyeletért felelős Államtitkárság (hozzájuk tartozik az állatvédelem úgy tudom)
Úgy tűnik, nem bírt a Wizz Air sem ellenállni annak az utaskopasztásnak, amit eddig csak a Ryanair mert meglépni: egyre több levelet kapunk arról, hogy ők is átprogramozták a helyosztó algoritmust, külön fizetni kell azért, hogy egymás mellett ülhessünk a velünk azonos foglaláson levő…..
Katharine Clifton 2018.04.27 11:28:39
@Kis ember: Nem nagyon szokták megengedni, ha bármi történik a géppel, utaslista alapján azonosítanak, nem lehet össze-vissza cserélgetni a helyeket. De személyzettől is függ, van, aki komolyan veszi ezt, van aki nem.
Régen jártam már az Omszki tónál a kutyámmal, ezért gondoltam kimegyünk egy rövid időre. A főútról a parkolón át érkeztem a tóhoz, ahol semmilyen tiltó táblát nem láttam arra vonatkozóan, hogy az egész területre nem lehet bemenni kutyával. Rövid séta után, a műúton egy Városrendészet feliratú…..
Katharine Clifton 2017.07.31 15:55:54
@Duplaxiii: Csak, hogy félreértés ne legyen, hivatalosan: "Közterületen szájkosarat használni közforgalmú közlekedési eszközön (kivéve vakvezető és a mozgáskorlátozottakat segítő kutyákat), illetve az állat jellemzően agresszív magatartásának ismerete esetén kell, vagy amennyiben a hatóság az ebet korábban egyedileg veszélyesnek minősítette. Szájkosár használatára önkormányzati rendelet nem kötelezhet." (elelmiszerlanc.kormany.hu/av-setaltatas). Szóval bármennyire szeretnétek, NEM KELL szájkosár a kutyára még közterületen sem. Ugye a labrador meg a jellemzően agresszív magatartás kb. fogalmilag kizárja egymást. A poszt többi részét nem minősíteném, ugyanaz a helyzet a kutyásokkal mint a biciklisekkel, a s.ggfejek miatt utálják az emberek az összeset.
Odaadjuk nektek az egyik legnagyobb kincsünk, hogy vigyázzatok rá. És ti nem teszitek ezt, mert nektek nem kincs, csak egy újabb nyűg. Miért választjátok ezt az utat, ha nem tudjátok úgy teljesíteni, ahogy kéne? Az egészségügy a béka feneke alatt és már senki se mer kórházba menni, mert attól fél…..