Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CsupaKreatív

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A spájzban, pincében vagy kamrában tonnaszámra porosodnak a befőttes üvegek. Ugye megvesszük azt a savanyú uborkát, majonézt, sűrített paradicsomot, bébiételt, de az üveget nem dobjuk ki könnyű szívvel. Ahogy szoktuk, azt mondjuk, hogy úgy is jó lesz valamire. Ismerős? A szerencsésebb befőttes…..
Ezt a ceruzatartót második alkalommal készítettem (egy doboz kevésnek bizonyult a kreatív műhelyem számára). Imádom, mert átlátható, rengeteg minden belefér, elkészíteni pedig gyors, egyszerű és szinte nulla anyagi befektetéssel jár. Szükséges eszközök: kartondoboz: olyat keress, amiben a sorba…..
Az előző bejegyzésben mutattam néhány technikát a pom pom elkészítésére. Hát most itt az ideje a gyakorlati alkalmazásnak. Összegyűjtöttem pár ötletet, hogy mi készülhet pom pom felhasználásával. ..
Pom pom (vagy ahogy a magyar helyesírás szerint helyes pompon) készítése sapkára, kulcstartóra, ajtódíszre, asztaldíszre, pulcsira, szőnyegre nagy divatját éli. Na de hogyan is készülnek ezek a pamutgolyócskák? Számos mód létezik az elkészítésükre, én most négyet mutatok. 1. Villás…..
csupakreatív Egy falat nyár 2017.08.11 16:02:33
A legtöbb ember mindenhonnan tárgyakat gyűjtöget, vagy mert még jó lesz valamire (és tényleg jó lesz) vagy mert valami emléket kapcsol hozzá. Egy nyaralás során is összegyűjtünk ezt azt, apró figurákat, kagylókat, köveket, papírdarabokat. Egyrészt mert szépek, másrészt haza akarunk vinni egy kis…..
Ez a bejegyzés most a horgolni tudó Csupakreatívoknak szól (a többiektől elnézést kérek, de hátha ettől kedvet kaptok és belevágtok a horgolásba). Ez a minta az általam horgoltak közül a legsikeresebbnek mondható, számtalan alkalommal készítettem már el ismerősöknek különféle színvariációkban: a…..
csupakreatív Ásványmánia 2017.04.06 08:09:00
Ez a blogbejegyzés most nem egy kreatív technikáról szól majd. Ha a boltomban vagy a facebook oldalamon jártatok már, bizonyára láttátok, hogy sok ásvány ékszert (elsősorban karkötőt) készítek. Az ásványgyöngyök számomra sokkal többet jelentenek puszta ékszereknél. Mielőtt bárki szentimentálisnak,…..
Millió tojásdíszítéssel kapcsolatos ötlet kering az interneten így tavasszal. Különféle kreatív technikákat felhasználva ötletes és egyedi díszeket készíthetünk. Nekem ezek lettek az idei kedvenceim, megosztom Veletek képekkel, videókkal.  1. Fonalba burkolt tojás   2. Qulling tojás 3.…..
csupakreatív Esküvő DIY-módra 2017.03.12 10:04:11
Habos, hófehér ruha, sokemeletes torta, násznéphez és helyhez illő zene, vőfély/ceremóniamester és a vacsora. Talán ezek egy mai esküvő kulcsfontosságú elemei. És persze, amivel először a vendégek szembetalálják magukat és jócskán emelheti az est színvonalát... a dekoráció. Az esküvői oldalakat…..
A vödrös tejfölben nem csak a tejfölt imádom, de azt a fedeles kis vödröt is, ami a tartalom elfogyasztása után újrahasznosítható. Szuper tároló eszköz; zárható és mosható. Számos dolgot tartok bennük nemcsak a kreatív kuckómban, de a konyhában is. Ezekben kapnak helyet a különféle lisztek,…..
A Kusudama egy origami technika, amely elég népszerű napjainkban. A virágok hajtogatása nem igényel nagy kézügyességet, ám az azokból készített dekorációs elemek gyönyörűek lehetnek.  Előbb lássuk, hogy hogyan néz ki ez a virág. A technika lényege, hogy a szirmokat külön-külön hajtogatjuk meg, majd…..
Talán kicsit furcsa, hogy nőként a Nőnapra készülök. Az igazság az, hogy van egy drága férjem, aki nem híve az élővirág-ajándékozásnak. Vágott virágot nem szeret venni, mert az úgyis elhervad. A cserepes virágok esetében pedig abból indul ki, hogy én képtelen vagyok a szobanövényeket pár hétnél…..