Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JonasTamas

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiadó:Ulterium Records Honlap:facebook.com/darkwaterofficial Markus Sigfridsson svéd gitáros-zeneszerző kivételes muzikalitásának alapvetően három outlet-je (kivezető csatornája?) van: a Harmony, a 7Days és a Darkwater. Ezek közül nekem talán épp a Darkwater a legszimpatikusabb, pedig a Harmony…..
Kiadó:Nuclear Blast Honlapok:www.northward.rocksfacebook.com/northwardband Garael kolléga a tanúm, hogy nem akartam erről a lemezről írni! Átpattintotta e-mailben az új megjelenéseket, de én csuklóból passzoltam minden nevet a listán azzal, hogy érdektelenek számomra. Azután hátradőltem a…..
JonasTamas 2018.11.15 17:39:39
@Dionysos: Marcel is nagy kedvenc, játszott is vendégszólót a Timeless Hour albumomon, és később csináltunk közös Pink Floyd: Comfortably Numb covert is. A Sun Caged egyéni prog együttes volt, sajnáltam nagyon amikor feloszlottak, nem tudtak a színtérre betörni annyira, hogy érdemes legyen folytatni.
Épp most néztem vissza: 2009-ig TOP 10-es listáink voltak, de a 2010-es esztendő azután olyan erősnek bizonyult, hogy ki kellett bővíteni a keretet. Néhány éven keresztül ez teljesen indokolt is volt, de egy pár éve úgy érzem, alighanem újra beleférnénk a 10-es fölsorolásba. Ez nem föltétlen…..
JonasTamas 2017.12.31 13:38:11
@Dionysos: Nagyon jólesik, amit írtál, és a lehető legjobbkor jött, mert megerősített abban, amit én is éreztem, hogy a Summer zeneileg legalább olyan erős, ha nem erősebb, mint a Spring volt. (Utóbbi volt a sokkal könnyebb falat, megírni is, és befogadni is hallgatóként.) És nem is tudod, mennyire pontosan eltaláltad, hogy a "túltenni/túllépni önmagunkon" most a fő feladatom zeneileg (is), hogy az "Ősz" sok újat is hozzon, ne csak inverz "Tavasz" legyen. :)
Az írásaid alapján én is úgy látom, hogy a Tőled érkező dicséret nagy elismerést jelent, mert az őszinte véleményedet írod mindig, és ráadásul nagyon magas színvonalú zenékhez viszonyítasz. Úgyhogy köszönöm még egyszer és B(r)ÚÉK! (r=rock) :)
Rengeteg grunge korszak előtti zenét hallgattam az idén, beszereztem a még hiányzó Dokken, Ratt, Quiet Riot, Vince Neil, stb. kedvenceket CD-n, tehát a lassan elmúló 2017-es évem alapvetően regresszív volt, ami nem jelenti azt, hogy nem figyeltem oda az új megjelenésekre, de nagyon kevés teljes…..
Első számú házi gitárhősünket nem kis feladat elé állítottam, amikor felkértem a TOP 15 megírására. "TOP 5 lehet?" – kérdezte, amire nem válaszolhattam mást, csak azt, hogy igen, hiszen magam is produkáltam már hasonlót, más kérdés, hogy kaptam érte hideget-meleget.. :-)) Nagyon nagy meglepetést…..
Instrumentális gitárlemezt felvenni és megjelentetni a világ legnehezebb és egyben leghálátlanabb feladatai közé tartozik. Ami más stílusban rögtön kritikusi lelkesedést vált ki, tudniillik az átlag feletti tehetség, itt minimális elvárás, hogy úgy mondjam, belépő. Ha nincs…..
JonasTamas 2017.09.09 14:25:27
@saszi11: Ó, ezt csak most olvastam, köszönöm szépen!
JonasTamas 2017.09.11 08:55:24
@Dionysos: :-) :-) Nem baj, így legalább hétvégén meghallgattam a Timeless Hour-t is, rég nem hallottam :-)
JonasTamas 2017.09.14 12:10:13
@saszi: Köszönöm szépen! A két korábbi lemez még főleg "gitáros" megközelítésből íródott, az Évszakok esetén ez már (szerencsére(?)) nem motivál annyira.
Ismerőseim pontosan tudják rólam, hogy gyűlölöm a nyarat, egy teljességgel élhetetlen időszaknak tartom, amelynek ráadásul számomra az égvilágon semmi szépsége nincs. Tamás biztos nem így gondolja, hiszen az ő "nyara" tele van emelkedettséggel, szépséggel, játékossággal. De ne szaladjunk ennyire…..
JonasTamas 2017.09.07 08:46:43
@lesliedawn: Boss GT-3 vonalból a keverőbe, de hamarosan a tervek szerint Axe Fx szerepel majd.
JonasTamas 2017.09.07 10:13:02
@lesliedawn: Hű, ez "positively insane" :) Igen, ezt így nem lehet normál módon eljátszani, bár Christian Muenzner sok mindenre képes.
JonasTamas 2017.09.08 21:49:46
@lesliedawn: Mike Portnoy, Billy Sheehan, Derek Sherinian, Jeff Scott Soto és Ron "Bumblefoot" Thal, egy igazi all star összeállítás.
Honlapok:www.jonastamas.comfacebook.com/jonastamas Hosszabb szünet után jelentkezett Jónás Tamás új anyagával, ami ezúttal nem album, hanem a mostanság divatosabb EP formában született meg. Azt rögtön hozzáteszem, hogy ez egy kislemez sorozat első állomása, három további részre számíthatunk.…..
JonasTamas 2016.10.02 14:04:27
@Rony70: Köszönöm szépen, örülök hogy tetszik a Tavasz EP!