Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Júlia Big

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Első pillantásra nagyszerű lehetőség a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj, de azért érdemes részletesen átböngésznie a pályázati kiírást annak, aki esetleg jelentkezne. Már nem is kell a sorok között olvasni, a szövegből nyíltan kiderül: anyagilag évekre elköteleződött, fizikai értelemben is röghöz…..
A költészet napja alkalmából Mészáros Lőrinc szaval József Attilát. Bödőcs Tibor legújabb szinkron-mutatványa kihagyhatatlan. A NER csak azt kapja, amit kiérdemelt: röhögést...
"Aztán majd megtapasztaljátok, milyen érzés üldözöttnek és fenyegetettnek lenni. Mondom: már mi is nagyon dühösek vagyunk. Világos?"  Imigyen szóla Bayer Zsolt a CEU bezárása ellen tüntetőkhöz.  Na, most tökmindegy, ki mit gondol a CEU-ró, és annak beszántásáról. Én például kezdem rohadtul unni az…..
#IstandwithCEU“A tiltakozás sikere két dolgon fog múlni: kik csatlakoznak hozzá, és milyen ellen-narratívát, egymondatos értelmezést sikerül elfogadtatni. Ha a csatlakozók között számos jobboldali, konzervatív állampolgár lesz (ezért volt kulcsfontosságú Balázs Zoltán gyors kiállása), ha a…..
Tele van a sajtó azzal, hogy ki a felelős a tanulók rossz teljesítményéért a legújabb PISA méréseken. A PISA eredményekről itt, a kormányzati hárításokról pedig itt írtunk. Most vegyük sorba, ki mindenki felelhet ezért a fiaskóért. Megjegyzem, ennek csak akkor van értelme, ha a megállapításokat…..
Palkovics László oktatásért felelős államtitkár a köznevelési kerekasztal ülése után azt mondta, hogy januárban tárgyalnak majd a PISA-mérés tanulságairól. Meg azt is, hogy a kormányzati vizsgálat nem keres személyi felelősöket a 15 éves diákok katasztrofális teljesítményért...
Júlia Big 2016.12.15 10:04:48
@Gazz: Mivel ez a hivatalos neve. :-)
Júlia Big 2016.12.15 10:11:16
@a gyűlölködő uszítás eredménye; egy rendőr meghalt: A kiemelkedőknek nincs esélye szegregáció nélkül, hiszen egy-két gyerek is képes tönkretenni a tanórát, és neki így nem marad joga a tanulásra.
Publikálta az OECD a PISA-felmérés eredményeit, amelyben 540 ezer diák vett részt 2015-ben világszerte, 72 országból. Az eredmény katasztrofális: a magyar diákok eredményei szövegértésből és természettudományból is romlottak, matekból sem javultak a három évvel ezelőttihez képest. Ebben a cikkben…..
Júlia Big 2016.12.07 22:41:00
@ludwigvan: Na, ezért tanul rosszul a gyerek. Van egy szép magyar mondás. Igen, arról a bizonyos gerendáról. Tudja, a saját szemében. :-)
Júlia Big 2016.12.07 22:44:12
@András Horkay: Ahhoz, hogy ezt tanítani lehessen, mármint a szövegértést, először egy rövid kis szövegben kellene eligazodni a gyereknek. Sajnos, ez értő olvasás nélkül nem megy. De szegényke nem szeret olvasni. Ergo, nem gyakorolja be, rossz a szövegértése. A tanító tanítja, szülő a vállát vonogatja, minek gyakoroljon, nem szereti. Na, itt a probléma gyökere. A mai szülők szemében nincs értéke a tanulásnak, mert nem a teljesítmény alapján jutunk előre a társadalmi ranglétrán. Ennyi a baj. Társadalmi. Hiába fogjuk a nyuszira. :-)
Júlia Big 2016.12.07 22:48:09
@csentecsa: Nem érzik szükségesnek az olvasást. És a szüleik sem. Ennyi az egész. Fáj nekik még a könyv látványa is. Legalábbis úgy tesznek, mintha fájna. Erre a digitális világ még jobban ráerősített, hiszen, mindent csak így szeretnének érzékelni, és lehetőleg semmiben sem akarnak elmélyedni. A szövegértéshez viszont el kell mélyedni a szövegben. Akár papíron, akár elektronikus eszközön olvasnak, olvasni nem árt tudni. Viszont ezt nem szeretik szegénykék. Kínozza őket ezzel mindenki. A rohadék tanárok meg pláne. :D :D :D