Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wing2013

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igen fiaskó, mert mi másnak is lehetne titulálni ezt a szörnyszülöttet amit idén képernyőre okádott az anime ipar Berserk néven, mint egy hatalmas hibának? Tudni érdemes rólam, hogy a Berserk a kedvenc animém, és a manga azon kevés mangák egyike amit végigolvastam, szóval most talán kissé elfogult…..
wing2013 2016.10.01 19:45:25
@Scorpion82: Máshol is említették már valamilyen formában, te így: "az első 25 részes anime is érthetetlenre sikerült. Nem értem például, miért kellet kihagyni belőle a Skull Knight-ot, és Guts-ék megmenekülését." Mások meg azt említik, hogy a történet az eclipse után lassan-lassan hanyatlásnak indul.
Szerintem a régi sorozat kerek egésszé válik a kataklizmával, a készítők nagyon jól lezárták a még be nem fejezett mangára épülő sztorit. Ebből a szempontból maga mögé utasítja az eredetit. Persze utána érdekelt, hogy mi maradt ki, hogyan folytatódik, mi lesz Guts-ékkal, de a történet szempontjából nem ez volt a legfontosabb, hanem a tragédia. Ehhez a legjobb pillanatot választották a lezárásra, az egyik legsötétebb, legtragikusabb fantasy megalkotásához. Griffith "árulása" és az ár, amit fizetni kellett érte, a Band of the Hawk és a kapcsolatoknak, szenvedélyeknek az alkonya, méginkább tűzviharban való elégése, transzmutációja.
Ezért lett a kedvenc fantasy történetem. Ha ismeretlenül nézed, nem kiszámítható, ettől megdöbbentő, katarktikus, de számomra teljesen érthető volt és persze teljesen összeállt a kép, Azokban a pillanatokban édes mindegy, hogy Guts él e vagy hal, a Skull Knight meg nem jelenése, a meg nem menekülés csak fokozza a katarzist és elveszi a végtelen történet érzését, amit a legtöbb mostani sorozatnál érzek és elrontja a sztorit, mert persze a háttérban a nyereségről szól általában. Hogy ez után mi történik, az már egy másik történet, az előző utóélete.
wing2013 2016.10.09 00:42:05
@Scorpion82: Mindenben igazad van. Ennek ellenére bármilyen állítás cáfolható. A Snake Baron epizód elütő darab, nem is tudtam még mire vélni az egészet, csak néztem tovább a sorozatot, még idegenkedő, bizalmatlan voltam. De utólag már másképp láttam és nem tartom nagy problémának, hogy első résznek betették, érdekes élmény volt újra megnézni, más szemmel, értő szemmel. Nekem már hiányozna. A mostoha gyerek, aki nélkül nem teljes a család. Másodjára végignézve a sorozatot, az első részt azzal a gyönyörrel néztem, hogy itt még mennyire el lehet siklani a részletek felett, pedig ez nem egy felszínes, agyatlan legyakom az aktuális főellenséget sztori lesz. Én viszont már tudom és látom, értem.
A sztori hiányossága arra sarkalt, hogy utánajárjak és elkezdtem olvasni a mangát, hámozni a hagymát, rétegről rétegre. Kimozdított és mivel kaptam új részleteket, impulzusokat, megérte. Nekem szerelem lett, hamarosan újranézem, mivel megkopott az élmény, valójában az emlékem csak a tény, hogy imádtam. Még egy kis rettegés is van bennem, hogy ráunok, immunissá válok.
Te meg leírod, hogy: "Szerintem az első 25 részes anime is érthetetlenre sikerült"
Nem akarok ezen pattogni, de könyörgöm, ha nem lett volna az az anime, ez a cikk sem született volna meg. Én értettem. Értettem. És te is. Merem állítani. Ezért nem kellen ilyet leírni. Valaki elolvassa és még elhiszi. Hogy ez a sorozat egy érthetetlen f*****g.
Nem kellene ezen lovagolnom, sajnálom.