Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Porropo

1 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Most nem a lóláb, az egész ló kilógott”  Hosszú hétvége van, így aztán viszonylag csak röviden: Debrecenben összbírói értekezlet összehívását kezdeményezik a tiltakozó bírák, miközben egyre több helyen soha nem látott ellenállást váltott ki az Országos Bírói Tanács (OBT) legutóbbi megpuccsolt,…..
Van az úgy, hogy a blog szerzőinek feje a másik eszmefuttatásának hallatán úgy rángatózik, mint műkutyáé a Zsiguli hátsó ablakában. De olyan is van, amikor baromira más jut az eszünkbe egy-egy ügyről és noha értjük, mit mond a másik, teljesen eltérő következtetésekre…..
Porropo 2015.06.10 14:20:34
@csak egy néző: egyetértek veled, hogy nem szabad bűnözőként értelmezni a bevándorlókat, a két fogalom közé egyenlőségjelet tenni ostobaság. De azt meg kéne értened, hogy valós potenciális veszélyt hordoz az arányok felborulása, akkor is, ha minden bevándorlóra igaz, hogy még egy csokit sem lopnak a boltban.

Az ARÁNY a kulcsa enne a problémának (is). Addig, amíg a sok generáció óta az adott országban élő családokhoz, egyénekhez képest elenyésző a más kultórából betelepülők aránya, addig zavartalan a társadalmi együttélés, virágzik a multikulti, mindenki örül.

De van egy kritikus küszöbértéke ennek az arányszámnak, amely átlépése után a szabályokat nem a sok generáció óta itt szocializálódott népek fognak alkotni, hanem a bevándoroltak.

Ez ma még nem áll a küszöbön, de cselekedni, meggátolni ennek kialakulását nem akkor kell elkezdeni, amikor már a kritikus tömeg kialakulása, beállása percek kérdése. Hanem most kell cselekedni, és megvédeni magunkat, a közös gyökerű európai kultúránkat. amíg nem késő.
Porropo 2015.06.10 14:30:12
@MAC-Ka: minden kormányak elemi önös érdeke, hogy azt tegye, amit a potenciális szavazók többsége a maga számára jónak gondol, különben a kormány megy a levesbe. Ha most a kormány úgy menne ki tárgyalni erről a kérdésről a többi uniós országgal, hogy mást képvisel, mint a honi szavazók többsége, akkor megütheti a bokáját. Ha viszont esetleg nyílt támogatást kap a túlzott mértékű bevándorlás megakadályozásához, akkor határozottabban hangoztathatja az álláspontját ott. Ilyen értelemben a "népnek van kitalálva", de a hangulat már megvan a fejekben, nem ezzel fogja kelteni azt a kormány.

Az a sok sült paraszt, aki Piripócs határán kívülre legfeljeb sátoros ünnepeken teszi ki a lábát, legfeljebb sorozatokat néz a kereskedelmi adókon, és Blikkből tájékozódik az ugyanúgy fogja gyűlölni az idegeneket, ahogy eddig is tette.
Porropo 2015.06.10 14:32:52
@csak egy néző: Jó, de akkor hogy kellene másként meggátolni, hogy végeláthatatlan tömegekben áramoljanak befelé a nyitott határokon ?
Sokáig nem hittük, hogy utasalázásban a Wizz Air képes túlszárnyalni a Ryanairt, de legutóbb saját bőrünkön is megtapasztalhattuk, milyen az, amikor az elborult agyú poggyászmérő kisiparos mindenképp le akar húzni 45 euróval. Horrortörténetek a trehányul pakoló utasokra…..
Porropo 2014.12.02 11:35:13
@Repülős Rozi: a Budport csak a Wizz-zel tette ezt ? A többi lókosztossal nem ?
Porropo 2014.11.26 22:48:32
@pet124: BNagy igazság. A következetesség a kulcsszó. Ha tudja az ember, hogy mihez kell igazodnia, és az indig úgy van, megerősítést kap minden alkalommal, hogy a szabály létezik, akkor rövid idő elteltével már megszűnik a nyavajgás. Megszokás kérdése.

A német társadalom sikerének, élhetőségének is a következetesség és kiszámíthatóság a hajtóereje, bármily meglepő is sokak számára.
Porropo 2014.12.02 11:30:54
@Hoppácska: Jogos, ott a pont.

Hol a határ, ha nincs határ ? Ha van határ, akkor miért nem kell betartani ? Minek szabályokat alkalmazni, ha azokat úgysem kell betartani ?
A kutatók mélyen a kambodzsai dzsungelben a középkori világ legnagyobb városa alatt egy másikat is felfedeztek.   A légi lézeres szkenneléssel, a LiDAR-ral készített felvételeken templomok, széles utak, házak, csatornarendszer vehetők ki. Ezzel pontosan azonosították Angkor…..
Már 2 000 dollárért tied lehet egy ilyen "csoda" - szilikon bőre mint az igazié! A japán média szerint, ha van egy ilyened otthon, soha nem lesz szükséged igazi barátnőre. Olyan képeket pedig kérlek ne küldj nekünk, amelyeken kettesben vagytok...…..
" 07:34 Megérkeztem a börtönbe, ahol adatfelvétel, fertőtlenítés, testüregvizsgálat és a ruhák kézhezkapása után beosztottak minket a cellákba. Én egy alacsony, keménykötésű, furcsán affektáló faszival vagyok. Azt mondta, hívjam Margitnak. De hogy azért majd én is…..
Porropo 2010.05.18 17:04:03
@Flúgatlan: Egyetértek Flúgtalannal.
Szerintem ez már kontraproduktív azok számára, akik úgy gondolják H.Miklós gyanúsított valóban súlyos bűnt követett el.
Ezt a posztot mielőbb törölni kellene (a szerző által)
A Hunvald-ügy legújabb állomásaként a Nemzeti Nyomozó Iroda több személyautót és egy repülőgépet is lefoglalt a nyomozás részeként. Úgy tűnik azonban, hogy a nyomozás terebélyesedni látszik, ugyanis a lefoglalások sorozata korántsem ért véget. A Nemzeti Nyomozó Iroda…..
Porropo 2009.11.01 11:03:29
@RAMBO: Rambo elvtárs,
hogy a túróba vagy képes leírni ilyesmit ?
Az igaz, hogy a krrrrpció pártfüggetlen, de miért kell ettől még bármelyik mocsodék politikust azzal mentegetni, hogy "dehát más is esztcsinájjja, haggyuk mán szegínyt békiben" ???????????
Mert te eztetet teszed !!! Azé' mert a kedvenc pártodban van az illető még nem ok arra, hogy felmentőleg szólj. Szurkolni meg focimeccsre járj ne a szavazófülkébe. Ott ésszel és racionálisan dönts, ne szívvel.
Most itt kiprószálllom hogy mi láccik.  Ez meg itt a szövegelés. Meg ez is...
Mikor először megláttam a "Kedvezmény Központ" megnevezést a fejlécben, hangosan felnyerítettem és akkor még nem olvastam el László levelét. Miután erre is sort kerítettem, nem tudtam eldönteni, hogy ezen sírjak, vagy nevessek, esetleg mérgelődjek. Családunk egyik…..