Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egész népemet fogom...

24 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Polgári Értelmiség!   Azért írom Neked soraimat, mert nem vagyok biztos benne, hogy – néhány marginális kivételtől eltekintve – látod a jeleket. Merthogy baj van. Tudod, egyrészt szokták mondani, hogy a "történelem ismétli önmagát”, de azt is, hogy “nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba…..
Az orbáni gazdaságpolitika tovább fogja távolítani Magyarországot mind a nyugat-európai, mind pedig a szomszédos, egykor hasonló fejlettségű országoktól. Anamnézis. „Magyarország erősödik” és „Magyarország jobban teljesít”. Kihez, mihez képest? Csak a törzsi Fidesz-szavazók azok, akiknek szívét…..
„...eltekintve a csatornától, gyógyászattól,  oktatástól, bortól, közrendtől, öntözéstől, utaktól,  vízvezeték-hálózattól, mit tettek a rómaiak értünk?” Monty Python: Brian élete     A Monty Python után szabadon: mit adtak nekünk, magyaroknak a rómaiak? Minimum Pannónia szellemi és kulturális…..
Polgári Világ Menni vagy maradni? 2017.04.07 08:10:30
Sosem akartam elhagyni a hazámat, pláne azért nem, hogy külföldön munkát vállaljak. Persze, világot látni én is szeretek, de azért a hazai föld illata sokkal vonzóbb, mint az idegen terep, amit kényszerből választ az ember. Mert a 21. századi magyar igazság az, hogyha valaki tisztességes megélhetést…..
Nem ismerem Szemerkényi Rékát. Sajtónyilatkozatai alapján nem gondolom, hogy Magyarország külpolitikai érdekeit szolgálta volna a tevékenysége. Egyedül Orbán Viktor érdekeinek képviselete vezette, miközben a magyar miniszterelnök már régóta a magyar érdekek legnagyobb ellensége. Szemerkényi Réka…..
Az új Nat-elképzelés, amelynek a megvalósítási lépéseit még nem látjuk, a régihez képest frissítőbb gondolatokat hordoz. A Prof. dr. Csépe Valéria által készített dokumentum elvárásként fogalmazza meg a rugalmas alapdokumentumok létét, a digitális írástudás szükségességét, a társadalmi hátrányok…..
A Közép-Európai Egyetem (CEU) vegzálásával Orbán Viktor végleg átlépte a Rubicont. És ez nem csupán a szocialista vagy liberális emberek Rubiconja, ez a polgári-konzervatív értékrendűek Rubiconja is: azaz egy „össznemzeti” Rubicon.   Magyarország jelenlegi kormánya a CEU ellehetetlenítésének…..
Sajtóközlemény   Mi, a Polgári Világ barátai elborzadva tapasztaljuk, hogyan csúfolja meg napról-napra, sőt percről percre a magyar kormány a demokráciát. Orbán Viktor eladja hazánkat az Új Szovjetuniónak, ennek következményeként pedig kiebrudalja Magyarországról a nyugati kultúrát. Ez a folyamat…..
Polgári Világ Sajtóközlemény 2017.04.03 08:13:27
Mi, a Polgári Világ barátai elborzadva tapasztaljuk, hogyan csúfolja meg napról-napra, sőt percről percre a magyar kormány a demokráciát. Orbán Viktor eladja hazánkat az Új Szovjetuniónak, ennek következményeként pedig kiebrudalja Magyarországról a nyugati kultúrát. Ez a folyamat a múlt héten új…..
Kedves Kati Néni!   Fehér köpenyében állt az osztály előtt, zsebében az agyonkoptatott radírját szorította, emlékszik? Emlékszik, amikor az első padban ülő Gyuri dühében mindent lekotort az asztaláról, és Ön milyen szelíden, milyen bátorítóan guggolt oda mellé, és kérte meg, hogy szedje össze a…..
A napokban többen kérdezték tőlem, miért gondolom, hogy az oktatás nem pártpolitikai ügy, hiszen a politikusok úgy dobálóznak szakkifejezésekkel, mintha értenék is, miről beszélnek. De nem lenne szabad annak lennie! Visszavonják a kilencévfolyamos általános iskola ötletét. Vagy legalábbis…..
Újra kiderült, hogy az egészségügy válságban van. Ezt gondolja az ország kétharmada, és ez olyan mély meggyőződés, amellyel még a Fidesz szavazók is egyetértenek. Ötlete azonban senkinek sincs arra, hogyan lehetne a rendszert fájdalommentesen működőképessé és finanszírozhatóvá tenni. Nem…..
Átnéztem a korábbi jegyzeteimet az OECD-ről és a PISA-ról, hiszen a szép emlékű Nemzeti Tankönyvkiadó megbízásából mintegy tíz évvel ezelőtt pedagógus-továbbképzéseket tartottam a kompetenciafejlesztés témakörében. Már akkor felhívtam kollégáim figyelmét a PISA-mérések eredményeire és azok…..
Egész népemet fogom... 2016.12.07 11:05:00
@Trackers: Ügyesen dobálózunk a tudás szóval, de vajon mit jelent ez? Nem azt, amit a köznyelv ért alatta. A tudás nem egyenlő az információk bevésésével, ui. hozzátartozik azok alkalmazhatósága is. Kicsit más oldalról megközelítve: ha kompetenciafejlesztésről beszélünk, akkor nem azt mondjuk, hogy az ismereteket ki kell dobni az ablakon. A kompetencia három összetevőből áll: 1. készség/képesség; 2. attitűd; 3. ismeret. Tehát ha az a kérdésed, hogy hogyan lehet átjárható az intézményrendszer, hogyan lehet közös tudásbázis, akkor azt mondom, hogy korrekt kerettanterv kell hozzá. Méghozzá olyan, amely egy teljesen új struktúrát vonz magával, használható tudásra építve. Teszem azt pl. pénzügyi/gazdasági ismereteket, vállalkozási ismereteket tanítani, azaz közelebb vinni a közoktatást az élethez. Csak ehhez szemléletmódot kell változtatnunk. Miért? Mert az információ, amit Te tudásnak nevezel, mindenki számára hozzáférhető a neten. Épp azt kell megtanítanunk a mai gyerekeknek, hogyan tudnak eligazodni az információáradatban, amely nap mint nap rájuk zúdul. És föltehető a kérdés: mi lesz internetkimaradás esetén? Na ezért kell kompetenciákat fejleszteni, hogy bármilyen élethelyzetben képes legyen az ember alkalmazkodni a kialakult új környezethez. Legyen az atomháború vagy gazdasági világválság. Ha nem ezt tesszük, elveszítjük a jövőnket, a nemzet jövőjét. És a saját gyerekeinket tesszük parkolópályára... vagy ők minket... Ez a világ nem az a világ, amelyben Te és én felnőttünk.
Egész népemet fogom... 2016.12.07 11:11:54
Egész népemet fogom... 2016.12.07 11:36:02
A mai napon az alábbi levelet küldtem a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Budapest XIII-XIV. Tankerületi Igazgatóságára: Tisztelt Igazgató Úr! 2012. szeptember 1-je óta irányítom és vezetem a 2013 júniusától 2013. január 1-jei hatállyal Budapest XIV. Kerületi Teleki Blanka Gimnáziumnak…..
Tisztelt Tanítanék Mozgalom!   Érdeklődve követtem megmozdulásukat, melyben dr. Palkovics Lászlót nyílt vitára invitálták. Persze, ahogy sejteni lehetett, a határidőig államtitkár úr nem reagált a megkeresésükre, így lemondásra szólították fel őt. Még a felmondásának szövegét is megírták, csak…..
Tisztelt Államtitkár Úr! Nem áll szándékomban ingyen reklámot biztosítani a pestisracok.hu elnevezésű, igénytelen nyelvezetű, helyesírási hibáktól hemzsegő propagandaportálnak, ám mégis úgy érzem, hogy az Önnel készült 2016. október 11-i interjúra, valamint az abban elhangzottakra reagálnom kell –…..
Senkit nem hagynak hátra. Mindenki fontos, mindenki egyéninek gondolnak és megtalálják számára a megfelelő tanulási stratégiát.Persze, megvannak a feltételek is hozzá...
A megbeszélésen mindig csak az a lényeg, hogy hogyan tudnak mindannyian együtt segíteni a gyerekeknek. De senki nem szól bele, hogy ezt hogyan teszik...
Mint ahogy azt a népmese ismeretlenségbe rejtőző szerzői megírták, a bíró lánya teljesítette a király akaratát: jött is, nem is, hozott is ajándékot, nem is. Jó nagy galambot eresztett el, a pedagógusok egy része bódulatba esett tőle, és elfelejtette azt is, hogy mi is volt az eredeti cél, amelyért…..
  Egyszer volt, hol nem volt, még az Óperenciás tengeren is túl, az Üveghegyen is túl, ahol a kurta farkú malac túr, volt egyszer egy ország. Ennek az országnak volt egy királya, aki nagyon adott népe véleményére. Minden kérdésben meghallgatta őket, és politikailag érvényes döntéseket hozott –…..
A Tanítanék Mozgalomból való kilépésem napján találkoztam egy blogbejegyzéssel. A szerző neve ugyan nincs feltüntetve (nem írta alá), de hihetetlen logikával kikövetkeztettem az első sor egyes szám első személyű megfogalmazásából, hogy kiről is lehet szó. 5, azaz öt pontban foglalta össze, miben…..
Kedves Barátaim! Holnap, október 3-án esedékes a Tanári Fórum első találkozója, azonban Ági is, én is úgy gondoljuk, hogy a szeptemberi hajtás, az osztályok és a tan kerekének beindítása után nagyobb a szükség arra, hogy erőinkkel gazdálkodva örömöt varázsoljunk a magunk és a diákok életébe, mint…..
Szeptember utolsó napja van. A héten hét kollégám dőlt ki a sorból. Persze erre rárakódik még az iskolabörze, a hivatalos távollétek (Erasmus + KA1 pályázatot nyertünk, kettőt is), egy minősítés (át kell szervezni ilyenkor az egész napot), egy-egy temetés, gyerek beteg, valamint az, hogy kerek egy…..