Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KörteM

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A posztot egy dühös ápoló, Mónika írta, aki sokáig dolgozott Magyarországon azon, hogy ő és kollégái munkáját elismerjék. Azonban tavaly ősszel arra az elhatározásra jutott, hogy mégsem tudja otthon tovább folytatni, így átkelt a határon Németországba. Tegnap volt az…..
KörteM 2015.02.22 08:18:12
@Erika Kormosné: Szia Erika, ne haragudj, ha késői a válasz, a face-en követtem elsősorban nyomon a posztot. Sokan mondják, hogy difi van. Nincs difi. Az én korosztályom ugyan tanult nyelvet, de sosem vizsgázott, nem érettségizett idegennyelven. Én a sulik után azonnal dolgozni kezdtem, és nem tudtam önállóan nyelvet tanulni vagy azért mert 300órákat dolgoztam, vagy azért, mert egyszerűen pénzem nem volt kifizetni egy komolyabb nyelvtanfolyamot, az önálló tanulást pedig el sem mertem kezdeni, mert annyi fogalmam már volt a németről, hogy a bátorságom nem volt meg hozzá... a cég, akikkel kijöttem, azt vallja, hogy inkább megtanít egy jó szakembert németül fél év alatt, mint a három éves iskola, ami után még mindig kezdő leszel. Mi itt mindannyian huszonéve a szakmában, intenzív osztályokon dologzó emberek vagyunk. Volt közöttünk olyan, aki korábban már tanult valamennyit, és volt, aki tökéletesen nulláról indult. Most A2-B1 között áll a zömünk. Gyakornokként dolgozunk. Ez felügyelet melletti munkavégzést jelent. A cél pedig mindannyiunknak az elismertetés megszerzése, amihez az első lépcső a B2-es nyelvvizsga. Minden nap 6-10-ig dolgozunk, utána két csoportban nyelvet tanulunk. Majd otthon szintén a tanulás következik. Nagyjából soksor alvás helyett is tanulunk. És ezt nem dicsekvés, nem panaszkodás, csak adatközlés, hogy érezhető legyen, a feladat nehézsége. A klinika és a dolgozói szerintem nagyon jól kezelik ezt a szitut. Figyelnek ránk, és mindenkire, és amiben lehetséges, kapunk segítséget. Gyakorlatilag tényleg csak a tanulásra kell koncentrálnom, úgy van körülöttünk minden kialakítva. Ha szeretnél kérdezni: mkonig.ahha@gmail.com vagy itt: www.facebook.com/monika.konig.581 el tudsz érni, igyekszem válaszolni minden kérdésedre.
KörteM 2015.02.22 19:33:18
@tanato: szívesen megadom neked a cég elérhetőségét, ha érdekel.
Ha az én tanácsaim érdekelnek azt mondom, hogy nem szabad a nulláról elindulni.
Nem, mert hiába vagy jó, iszonyú nehéz lesz.
Ha tudod, hogy külföldre készülsz, bármennyit is, de kezd el tanulni, vannak már olyan könyvek, amikkel el lehet indulni egyedül.
Én másfél hónap alatt léptem ki, és költöztem el.
Ki-ki eldöntheti, hogy ez megfelelő-e neki.
Nekem jó volt.
Nagyon nehéz beilleszkedni és elhelyezkedni...talán nekem szerencsém volt. És igen, ez nem mindennapos szituáció, nem is való mindenkinek. Kemény nyelvsokk, de nekem kellett ez az erős kezdés, hogy ne nézzek vissza, hogy le tudjam zárni a tagozathoz és a politikához köthető munkáimat.
Esélyem, és időm sem volt így semmi mással foglalkozni.
Ennél többet csak a cégem mesélhet, ha úgy gondolod, hogy szeretnéd megpróbálni, akkor a feltételek:
-intenzív osztályos tapasztalat
-diploma
-titoktartási nyilatkozat
-német nyelvű önéletrajz.....
így kezdődik....
A többit a cég fejvadászai döntik el.
Ha érdekel, küld el az önéletrajzodat nekem,,,vagy nekik rögtön.
Hm?
MedIQ A kezdet 2007.02.19 22:26:00
2006 júliusában kezdtem bele egy magyar orvosi blogba Tudoda címen, amit kiegészítettem novemberben egy angol nyelvű, ugyancsak orvosi bloggal is. A Scienceroll később, januárban különdíjas lett a Medgadget Weblog Awards-on (az orvosi blogok világversenyén) a legjobb új blog…..
Hogy tetszik a könyv?[Jövő hét pénteken 5 órakor a Parázsban találkozunk, amikor a Táp színház mutat be valamit nekünk a könyvből, és Karafiáth Orsolya is fellép műsorvezetőként. A szakítóskönyv a könyvbemutatón féláron lesz kapható!]  ..