Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bárka Levente András

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bevásárlás során gyakran tapasztaljuk, hogy a konkrét bevásárlási listánk ellenére nagyobb kosárral jövünk ki a boltból. A többletvásárlást rendkívül sok tényező befolyásolhatja (illatok, színek, kondíció stb.), így most kigyűjtöttünk 9 olyan trükköt, amit nem szívesen adnának tudtunkra a…..
A képlet a gyakorlatban 3 adat előállítását/alkalmazását igényli (a példa magyar viszonylatban értendő). Az adatinputok helyes kiválasztása függ a vizsgált piactól, részvénytől és iparágtól. Érdemes többféle adatkombinációval is végigvinni a számításokat, és az így…..
Az 1960-as évek közgazdász tudósai az alábbi kérdésekre keresték a választ: Mi történik a tőkepiacon, ha minden befektető a Markowitz-portfólióelmélet szerint dönt? Milyen feltételek mellett lesz egyensúly? Mik a jellemzői ennek az egyensúlynak? Ezen kérdésekre a válasz William Sharpe, John Lintner…..
Az ünnepek táján akár vendégként, akár vendéglátóként kell helyt állnunk, jó, ha felkészülünk a megfelelő protokollszabályokból. Aki igazán adni akar magára és az illemre azok számára nyújtunk most egy kis gyorstalpalót.  Magas színvonalú, étkezéssel összekötött…..
Sokat hallani a jobbnál jobb startupok, egyéni vállalkozások, éttermek felbukkanásáról Budapesten. Ennek hátterében viszont kellő mértékű előkészület, kutatás, és komoly tervezési munka áll. Nézzük, mégis miből áll össze egy frappáns üzleti terv!..
Valljuk be, első látásra nem könnyű megérteni az Európai Unió tagállamok közötti adózás szabályozását. A közös uniós jogharmonizációról, az adók kirovásáról, és a fair uniós adózás működéséről az alábbiakban olvashatunk...
TudományON Van élet a GDP-n túl 2016.10.03 12:24:00
Ha a közgazdaságtant említik az utca emberének, akkor vagy a pénz, vagy a GDP az a szó, amely előbb-utóbb fel fog merülni. Igen gyakori kritika éri a közgazdászokat, hogy csak egyetlen számmal, a bruttó hazai termék értékével kívánják megmérni egy adott ország teljesítményét. A kritika jogos, pedig…..