Regisztráció Blogot indítok
Adatok
morecomment

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A neves amerikai tényfeltáró újságíró, Bob Woodward írt először a The Choice (A döntés) című könyvében arról, hogy a Monicagate után Hillary Clinton egy neves spirituális tanácsadó, Jean Houston segítségét kérte ahhoz, hogy túljusson a válságon. Houston javaslatára halott hírességek – köztük a volt…..
morecomment 2016.11.08 12:56:26
"A keresztények világszerte támadás alatt állnak, de én védelmezni fogom az életet, a szabadságot és a hitet” – üzente Donald Trump a keresztény gyülekezeteknek a CBN hírtelevízión keresztül két nappal az elnökválasztás előtt...
"Orbán Viktor magyar miniszterelnök az európai elit keleti nemezise. Európában rajta kívül senki más nem beszél a kereszténység védelméről. Úgy tűnik, az esély Európa gyökereinek megmentésére a volt kommunista EU-s tagországokból jöhet, azoktól, akik legyőzték az oszmánokat 1699-ben és most azok…..
morecomment 2016.10.09 20:10:29
Rendben Abdiás, szeretem a kihívásokat, kezdjük az első állításoddal, mit mond arról az ige.

"Ezek szerint Isten is nacionalista."
Tehát állításod szerint Isten nacionalista szerintem NEM.
Az Újszövetség nyilván más alapokon nyugvó és jobb szövetség, mint az Ó, de már ott se volt Isten nacionalista, hiszen Ábrahámban megáldotta a nemzeteket is. ' Mózes 18.18. és benne, Ábrahámban megáldatnak a Földnek minden nemzetségei. Nyilván Isten választott népe volt Izrael, ebben az értelemben lehetne Istent nacionalistának nevezni tévesen, de itt isten szándéka nem a megkülönböztetés volt, hanem pont az ellentéte, vagyis, hogy bevonja a nemzeteket az ő áldásába és mivel nem volt még meg Jézus Krisztus engesztelő áldozata, ezért nem volt más lehetőség Istennek, mint Ábrahámhoz, Izraelhez való viszonyuk szerint megáldani a nemzeteket mert csak nekik volt véres áldozatuk amit Isten elfogadott.
Miért volt szükség áldozatra? Mert Isten minden nemzetet egy vérből teremtett, Ap. Csel. 17.26. ez a vér pedig birtokolja az eredendő bűnt, tehát minden nemzet a bűn miatt az Istentől való elvetettség állapotában van, Izrael is, tehát Isten nem nacionalista, mert egyetlen nemzetet se diszkriminál pozitívan, ill. minden nemzetet Isten negatívan ítéli meg, mivel az összes nemzet bűn alá van vetve, vagyis minden nemzet egyenlő előtte.
Valójában a nemzetek létezése nem Isten tökéletes akarata, vagyis a nemzetek azért léteznek, mert megtörtént a bűnbeesés.
A nemzetek isteneit Isten sok helyen "konkurenciának" tekinti, és kijelenti, hogy minden nemzet istene bálvány előtte. Zsolt. 96.5.
Istennek sok baja van a nemzetekkel, feddi is őket.
Tehát bebizonyítottan Isten nem nacionalista, ezért Krisztus se az és nem is egy nemzet tagjaként született. Tehát, ha a Krisztusban egy hívő újraszületik az újraszületés által megszűnik a nemzetsége.
Galata. 3.27-28.
Mert akik a Krisztusba keresztelkedtetek meg, Krisztust öltöztétek fel.
Nincs zsidó, sem görög, nincs szolga......ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban.
Ef.2.13-14.
Mert Ő a mi békességünk, ki eggyé tette mind a két nemzetséget és lerombolta a közbevetett választófalat.

A Krisztusban Izrael nemzetsége és a pogányok nemzetsége új emberré lett, ennek az új embernek már nem lehet semmilyen nemzetsége.
tehát az Újszövetség Istene se nacionalista.
Amennyiben az újjászületés után megtartaná a hívő a nemzeti identitását, megtartaná az eredendő bűnt is, mivel ahogy már írtam, minden nemzetet Isten egy vérből teremtett, mégpedig abból amelyben az eredendő bűn benne van. A nemzeti identitás /identitás- azonosság / tehát hordozza az eredendő bűnt, a nemzet kultúrája által. Én nem azonosulok a nemzetem bűneivel és kultúrájával se, mert Krisztusi vagyok. Vagyis az identitásom a Krisztus. A nemzeti kultúra ellentétes a Krisztussal, még akkor is ha az magyar vagy amerikai.
Az a kijelentésed, hogy Isten nacionalista, mélyen sérti Isten igazságosságát és a teljes megváltást, Te aki másokat okítasz megkérdőjelezve a keresztény mivoltukat, a megváltás igazságaival nem vagy tisztában és vallásos sztereotípiákban élsz.

ISTEN NEM NACIONALISTA!!!!!!!!

Most ne kezdj el szokásodhoz híven másról beszélni, hanem bizonyítsd be, hogy Isten nacionalista és cáfold meg a fentieket.
De javaslom előtte konzultálj valakivel és imádkozz! : )

No és még egy dolog. Jézus NEM zsidóként született újjá hanem nemzetség nélkül. Ezt most nem magyarázom el, ez a házi feladat, hogy megcáfold. : )

Kérlek ne kezd el megint, hogy nem vagyok keresztény, mert amiket Te leírsz, nekem szerencsétlennek Isten nem jelentette ki. Ez a magatartásod olyan nemzeti, nacionalista és nem Krisztusi, így akarsz bárkit megnyerni a Krisztusnak? Engem már nem kell azt úgyis tudod. : )

mc
A Magyar Helsinki Bizottság a kvótanépszavazás meghekkelésére hívta fel a választókat: érvénytelen szavazatok leadásáért kampányol. Mint aki a korai időktől (a 90-es évek elejétől) a Bizottság tagja vagyok, és előtte részt vettem az ellenzéki Független Jogvédő Szolgálat munkájában is, ezt az akciót…..
morecomment 2016.09.29 16:51:31
Kedves Mészáros István!

Az elmúlt években a demokrácia klasszikus értékeit, mint a törvényhozás és a végrehajtói hatalom különválasztása, egyház állam különválasztása, alkotmánybíróság függetlensége, stb. a szemed előtt rombolták le és változtatták meg úgy, hogy lehetőleg a fékek és ellensúlyok a demokratikus berendezkedésből minél inkább perifériára kerüljenek. Ezekről a konkrét és általad ismert és tudott lépések ellen nem emelted fel a hangod, a vigyázó blogban pedig azok sokkal többet ártottak a demokratikus berendezkedésnek, mint az, hogy egy intézmény véleményt ad ki a szavazás milyenségére illetőleg. Mivel ezt akkor nem emelted fel a szavad, ezért ez a mostani kilépésed farizeusi cselekedetnek tűnik, főleg úgy, hogy mellette egy olyan népszavazási szándékot támogatsz, amely népszavazást az a kormány írta ki megkérdőjelezhető szándékkal, aki a demokrácia korlátozásában aktívan szerepet vállalt a fentebb említett alapjogok korlátozása miatt. Az is kérdés bennem, hogy akkor miért nem fakadtál ki a demokrácia védelmében amikor az ellenzék népszavazási kérelmét fizikai erőszakkal korlátozták és gátolták meg. A Hit Gyülekezetében is erőteljes a nyomásgyakorlás, hogy milyen irányba voksoljanak a hívők. Ez nem okoz problémát? Aki nem támogatja az ajánlott nemmel való voksolást az lépjen ki a gyülekezetből?
A döntésed meghozatalához teljes szabadságod van, de az említett okok végett komoly etikai problémákat vet fel, főleg úgy, hogy a Hit Gyülekezetének prominens tagja vagy és, hogy a kilépésedet kampánycélokra használod egy keresztény portálon, ami több, mint elgondolkodtató .........
Az eddigi tevékenységedért mély tisztelet illet, de a cselekedeted álságos volta, olyan dolgokban rendítette meg a bizalmat aminek nem szabadott volna megtörténnie.........
18 egyházi vezetőt szólaltatott meg a Heti Válasz arról, hogyan dönt az október 2-ai népszavazáson feltett kérdéssel kapcsolatban. A körkérdés egyik meglepetése, hogy a magyarországi katolikus vezetők részletes érvekkel szinte egyöntetűen a nemzeti szempontok mellett állnak ki, hasonlóan a…..
morecomment 2016.09.28 21:53:59
@Abdiás: Kedves Abdiás!

Hozzáértő véleményedet érdeklődve olvastam, viszont néhány ponton vitatkoznék vele és számos kérdés is felmerült bennem.
Az Unió megalakulásának a célja elsősorban gazdasági, tehát nem kulturális eredetű volt. Csak az 1980-1990-es években merült fel a Unió kulturális irányultságának a meghatározása, amely aztán az 1992-ben az un. Maastrichti Szerződés 128.cikkelyében öltött testet és az irányelvei közé tartozik a nemzeti kultúrák megőrzése,mégpedig úgy, hogy közben ne sérüljön más nemzeti vagy regionális kultúrának a tisztelete. Jelmondattá vált: Egység a különbözőségben. Az unió nem törekszik a nyelvek egységesítésére vagyis nem bábeli, sőt még gazdasági szempontból se kényszeríti a közös valuta meglétét. A kultúrák egyesítéséről való gondolatodat az se támasztja alá, hogyha az egyesítés lenne a cél, akkor vajon miért szándékozik betelepíteni a saját kultúrájától idegen nemzeteket, amelyek csak növelik a különbözőséget. Az Európai Unió ma demokratikusabban működik, mint a hazánkban megemlített, egyébként nem létező illiberális demokrácia. Az Unió így határozza meg önmagát:
„Az Unió az emberi méltóság tiszteletben tartása, a szabadság, a demokrácia, az
egyenlőség, a jogállamiság valamint az emberi jogok – ideértve a kisebbségekhez
tartozó személyek jogait – tiszteletben tartásának értékein alapul. Ezek az értékek
közösek a tagállamokban, a pluralizmus, a megkülönböztetés tilalma, a tolerancia,
az igazságosság, a szolidaritás, valamint a nők és a férfiak közötti egyenlőség
társadalmában.”
(Az Európai Unió Alkotmányos Szerződésének I. 2. cikkelye)

Tehát az általad említett célok nem az Unió céljai vagyis az Unió nem kíván uralkodni a tagállamok nemzeti önazonosságán ezért NEM ellenség.

Utaltál arra, hogy a nemzetek megléte visszatartja az Antikrisztus társadalmának a kialakulását. Tudomásom szerint az Antikrisztus társadalmában lesznek nemzetek, népek és nyelvek. Pl.:Jelenések 11.9
Viszont egy fontos dolog hiányozni fog abból a társadalomból az pedig a demokratikus berendezkedés, ami az Unió alapelve. Nem látom igazolhatónak a Bibliából az állításodat miszerint a nemzetek visszatartják az Antikrisztust , mivel az Antikrisztus hatalmát egy "valami" tudja korlátozni az pedig a Krisztus szelleme és nem a nemzetek befolyása, amelyeknek az istenei bálványok Isten előtt. A Biblia sehol se diszkriminálja se pozitívan se negatívan a nemzeteket, talán csak Izraelt kivéve. A nemzet fogalma önmagában nem képvisel pozitív értékeket és a nemzetünkön kívül való nemzetek nem képviselnek negatív értékeket. A nemzetek "cselekedetei", már egy másik kérdés.
Nem értem miért kell támadni az európai kultúrát, de inkább nevezzük civilizációnak, mert az több, mint a kultúra, amelynek az alapjai a Római Jog, a Hellén gondolkodásmód, /demokrácia/ és a kereszténység. Ezek közül melyikkel van baj és mit tudsz jobbat ajánlani helyette? Nyilván minden társadalmat az eredendő bűn alá rekesztett ember hozta létre, ezért nem lehet tökéletes, de kérlek mondjál jobbat helyette! Az Unió jelen állapotában a fentebb említett értékeket követi, nyilván tökéletlen formában, de még így is elfogadhatóbb ideákat tartalmaz, mint aminek a megszavazására buzdítasz. Tehát ha a demokratikus berendezkedést romboljuk azzal, pont annak készítünk utat akinek el kell jönnie de az senkinek nem lesz jó és az eljövetelekor már nem lesz demokrácia. A kereszténységnek és a gyülekezetnek arról kellene szólni, hogy a tiszta szent életünkkel, hogyan tudjuk a Krisztus fel vezető utat megvilágítani az embertársainknak.
Ha a jelenlegi kormány célja nem csak a demokratikus kontroll levetése lenne, akkor nem támogatná Törökország felvételét az Eu.-ba ahol tudomásom szerint több iszlám vallású ember él 1294-nél és annál a 18 000-nél is akik letelepedést vásároltak. Ezért ez a népszavazás logikai szempontból se állja meg a helyét.
A biblia azt mondja ami gonosznak látszik attól tartózkodjunk, én ezt fogom tenni.............