Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jedenew

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemreg beszelgettem valakivel arrol, hogy hol lehet meg egy jot bezzegelni, aztan rajottem: ITT. :D Annyi edes, cuki dolga van Somanak mostanaban, hogy ugy dontottem megprobalok parat leirni, mert kulonben el fogom felejteni oket. A videokamera meg persze sosem olyankor van keznel, amikor…..
Jedenew 2014.12.10 14:03:03
No, itt vagyok végre.
Engem is lenyűgöz a fejlődés. De a legfurább, hogy mennyire más és mennyire hasonló a két gyerekem.

Lénárd második gyerekként egész máshogy játszik, mint Dani régen. Múltkor nagyon röhögtem, mikor felkapott egy lila csomagolópapír-tekercset, és elkezdte suhogtatni, hogy lézerkard.
Ha meg valami pörög, pl. a víz a kádban, akkor arra azt a szót használja, hogy ninjagózik, mert a Ninjago sorozatban pörögnek mindig a nindzsák.

Nagyon félénk, míg a gyerektornán minden gyerek száguldozik ide-oda, addig mi jobbára kézen fogva közlekedünk. Viszont egy csomó dolog érdekli, múltkor nagy tudományosan mágnesezett egy csomót, míg a többiek ügyet sem vetettek rá.
De végre azért jelen van ott is. A mozgásos dalokat nagy igyekezettel végigmutogatja. Figyel, csinálja. nagyon cuki.
Ahhoz képest, hogy három hónapja, 19 hósan még nem járt, most teljesen meg vagyok a mozgásával elégedve. Daninál nagy paránk volt sokáig, még három éves kora körül is, hogy nem ugrál. Lénárd már most rogyasztgat a trambulinon, meg "szárazon" is. Szerintem meg is lesz hamar. Emellett odavan a labdákért, kézen fogva ugyan, de hosszan el tud rugdosni egy labdát, és mindig eltalálja a lábával.
Imád táncolni, ha zenét hall, elkezd speciális karmozdulatokat végezni meg nagy, rogyasztós lépésekkel haladni - ezek a tánclépései. Egyszer megmutattuk szkájpon, azóta ha anyám jelentkezik, rögtön mondja is, hogy kapcsolj zenét, és ropja. :)
Nagyon muzikális amúgy is, szeret dudorászni. Folyton kívánságai vannak, hgoy mit hallgassunk. Gryllus meg egy német gyerekegyüttes a sláger.

Nálunk is megvannak a ragok, múlt idők, igekötők. Ő valahogy hallás után mond mindent. Dani abszolút analitikus volt annak idején, lebontotta a szavakat szótagokra, azokkal kommunikált. Ehhez képest ez nagyon megdöbbentő, néha komplex mondatokat produkál.
Pár példa: Mikulás hozta lámpát. (egy kis elektromos mécses volt az ünnep sztárja)
Woozel Goozel (ez egy mese, amit Dani néz) spirccelte kólával Benit.

Nagyon tud nemet mondani, de az igent is használja. Állandóan hozzászól mindenhez nagy komolyan, ha épp nem figyelünk rá eléggé. Múltkor valami névelőről beszéltünk, erre beszólt a háttérből, hogy "das, igen". Nagyon röhögtünk rajta. :D

Az új sláger, amit először tésztagyúráskor mondott: "én csinálom". De így ám.
Azóta már az orrát is maga szívja (nagy tehertől szabadultunk meg). Ha ő szerelheti össze, kapcsolhatja be, akkor szépen odatartja az orrához, és hősiesen szívja. Múltkor egy ilyen kör után rám nézett jelentőségteljesen, hogy "Most te jössz". Meg is hűlt bennem a vér, hogy kiszívja az orrom, de csak kegyesen megengedte, hogy én is szívjam az övét.

Van pár félrehallása, amit következetesen használ. A hajszárító az harásító, ha valami vizes lesz, akkor kényszeresen menni kell, mert "csipp-csöpp, harásító, harásító"

Nagyon akaratos, ebből adódóan elég hisztis is.
Dani után nagyon fura, hogy soha semmire nem bír várni, meg mindent maga akar. A babakocsijában már alig marad meg.
Viszont imádna szökdösni meg elfutni az áruházakban, ilyenkor "kapd el, anya" felkiáltással indul meg szerencsére. Ha meg veszélyeset kezd csinálni, akkor mondogatja, hogy vigyázzunk, innen tudom, hogy figyelni kell.

Az evés nagyon rapszodikus. Ha éhes, egyedül megeszik egy tányér rizseshúst, sőt, levest is. Ha olyanja van, akkor meg nem marad meg a székében, ha meg bekötöm, akkor elkezdi hátrafelé lefejelgetni a támlát. Persze, mert olyankor mindig kiveszem - van esze.

Ennyi most, kíváncsi leszek, hol tartunk majd kétévesen. Ha jobban belemegyünk a dackorszakba, felmondok. :D
Jack és Jack kalandjai Az óriás 2009.03.04 20:52:00
Jedenew 2009.03.04 20:55:50
Szegénység blog Visszahívás 2008.10.13 06:00:00
Csütörtökön felhívtak két helyről is, hogy engem választanak a munkára. Az egyik itt a városban van, nem különösebben érdekes munka, kellemes, szimpatikus környezetben, és elég jól fizetnek. A másik dupla annyi pénzért, a szakmámban kiváló karrierlehetőség és kihívás, de…..
Jedenew 2008.10.13 19:38:22