Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Leland Gaunt

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Amerikai Védelmi Minisztérium megállapodást kötött a Carnegie Mellon Egyetemmel egy új fedélzeti számítógép kifejlesztéséről, amit a DARPA most készülő "helikopter-terepjáróinál" alkalmaznának. Igen, az amerikai hadsereg hamarosan repülő autókat fog…..
Leland Gaunt 2010.11.12 09:43:56
@Steve the Great:
Be-/hátrahajtható szárnyak lesznek...
  Magyarország el van adósodva, a gazdaság alacsony hatékonyságú, az állam alig működik, az életszínvonal alacsony, mindent elönt a korrupció, az igénytelenség, az önzés és a butaság. Ráadásul még a Gyurcsány is szervezkedik. Hosszú távon azonban nem ezek jelentik a…..
Leland Gaunt 2010.10.19 10:01:26
@dr. Sigmund Fraud: "Amúgy az eddigi rendszer valóban nem hozta meg a várt eredményt. Lássunk hát valami újat, hátha. "

Épp az új rendszer jelentős hiányosságára szerettem volna rávilágítani, miszerint keveseknek járnak jól vele.
Ma reggel Gyurcsány Ferenc blogjában a következő címmel publikált: El a kezekkel a pénzünktől, miniszterelnök úr! Elsőre persze arra asszociáltunk, hogy Ferenc a MAL Zrt. tulajdonosaiért, régebbi üzletfeleiért aggódik. Ám kiderült, nem erről van szó. Ő elsősorban a…..
Leland Gaunt 2010.10.15 11:17:45
@ca2:
Az említett 5% átlagos hozam évente.
Ezzel nem azt mondom, hogy jó befektetésnek számít, mert az infláció inkább több mint 5% volt az elmúlt években, csak nem kedvelem a 0%-os vagdalkozásokat.

Természetesen kezelem a pénzedet szívesen. Évi bruttó 5%-t fogsz kapni. Megfelel? :)
Leland Gaunt 2010.10.15 09:32:35
@Péter51:
Ott vannak azok, akik korengedménnyel mennek nyugdíjba, és azok, akik annak ellenére átléptek, hogy "nem érte meg".
Leland Gaunt 2010.10.15 10:40:48
@Emmet Ray:
Az euró bevezetése nem egyértelműen sikertörténet (lásd Szlovákia), ezért én nem bíznék benne, hogy a választások előtt lesz belőle bármi is.
Piroslap Százat csinált 2010.09.07 22:02:00
Ma értékelte Orbán a kormánya első száz napját...A beszédet este ismételte a Duna Tv, az eredeti műsor szerint az egy bolond százat csinált ment:)..
Viktor küldte, sokat nem érdemes hozzátenni, annyira gyakran találkozni mostanában ezzel a fajta pannon árleszállítási stratégiával. Nem tudom eldönteni, hogy ennyiszer hibáznak, vagy tudják, hogy ha a vásárló áthúzott számot lát, automatikusan klikkolni fog, függetlenül…..
Subba WTF: Ganxsta Zolee híd 2010.07.05 12:37:00
A híd és a tábla állítólag Miskolc-Perecesen található. Hekk vagy ilyesmi tényleg létezhet ma?..
Leland Gaunt 2010.07.05 13:01:19
w Szép új világ 2010.06.09 05:45:00
Nagy kő esett le a szívemről, ki tudja, hol áll meg. A világraszóló balfaszkodás után Orbán Viktor szót kér az Országgyűlésben (eleve!), és az évtizednyi sötét parasztvakítást félretolva értelmesen kezd beszélni. Amit mond, annak csekély köze van persze ahhoz, amivel…..
Leland Gaunt 2010.06.09 14:48:15
@Lord_Valdez:
"A progresszív adózás eltörlésével két baj van. Az egyik, hogy a gazdagok fizetik be az adó nagyobb részét, ezért ez komoly bevételkiesés."

Erre van vmilyen linked? Én nem hiszem, hogy a "gazdagok" fizetik be az SZJA nagyobb részét.
Újabb intő jel, hogy igenis rendszám kell minden robogóra és igenis kelljen hozzá jogosítvány. Bár ettől függetlenül is biztosan lenne olyan hülyegyerek, mint akiről Leland Gaunt is írt. Gipszelt kézzel robogóra ülni óriási teljesítmény. Biztos azt is valami hasonló…..
Leland Gaunt 2010.06.03 19:04:46
@Mityu: Egyetértek az elsőbbségadással kapcs. leírtakkal. Max. azt vitatom, hogy szükséges volt-e "akkorát" fékezni, és nem a gipszelt kéz volt az igazi akadály.
Leland Gaunt 2010.06.03 20:57:07
@theutat villám:

A járművezetés személyi feltételei

4. § (1) Járművet az vezethet, aki

a) a jármű vezetésére jogszabályban meghatározott, érvényes engedéllyel rendelkezik, és a jármű vezetésétől eltiltva nincs;

b) a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban van

Sztem a b) a gipszelt kezes tiltás a kreszben
Leland Gaunt 2010.06.03 22:03:17
@vércseharcsa: @Rahsid:
LOL
Javaslom vmilyen alkohol, vagy THC tartalmú szer rendszeres használatát az ilyesfajta tudatállapot elkerülésére.
w Tribuszerné visszanéz 2009.10.02 02:20:00
A válságnak győztesei is vannak, és ezek között sokan olyanok, akik további áldozatokat szednek. Az elkeseredett, kétségbeesett embert el lehet csábítani könnyű álommal, és ezt nemcsak a kuruzslók, a fasiszták meg a kommunisták használják ki, hanem lehet, hogy éppen a…..
Leland Gaunt 2009.10.02 09:30:41
@Tóta W. Árpád:
Az FLP szci kapcsolatáról még nem hallottam. Lszi írj részleteket (vagy link), mert anyósom már menthetetlenül belesüllyedt ebbe, és nem szeretném, ha a kis családom is fertőzötté válna.
Köszi
w Akinek nem jut kapanyél 2009.09.23 05:30:00
Legyen a minimálbér mostantól nyolcvanezer forint. Ezzel a követeléssel indul csatába a munkavállalói oldal, míg a kék sarokban a munkáltatók nagyjából azon az állásponton vannak, hogy menjetek már anyátokba ezzel. OÉT-ülés lesz ugyanis pénteken, vagyis összeül az Országos…..
Leland Gaunt 2009.09.23 09:45:46
A velem megtörtént mese ez:

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy 5-6 fős (régebben volt az 10 is) kis vállalkozás, ahol évről-évre annyira rosszul mentek a dolgok, hogy a munkavállalók reálbére folyton csökkent. Már a titkárnőtől is meg kellett válni, mert nem akarta fele pénzért fele időben csinálni ugyanazt a munkát, mint addig. A jómunkásemberek némelyike úgy jutott több pénzhez, hogy ugyanazt a munkát vállalkozói keretek közt csinálta tovább. Persze így a vállakozás is sokkal jobban járt anyagilag.
Közben a tulajdonos ügyvezetőnek is rosszul ment a dolga. Felépített két családi házat, két lakás meg csak úgy lett mellé (biztos egyet fizet kettőt kap akció volt). Az autók is rendszeresen cserélődtek egyre jobbra alatta, mígnem az egyik dógozó azt merészelte kérni év végén, hogy most már kövessük a fizetéssel legalább az inflációt. Tette ezt attól felbátorodva, hogy előtte egy héttel kiderült, a jövő évi bevétele a vállalkozásnak szerződésben fixált. Ez természetesen szóba sem jöhetett a válság miatt, ezért a dógozó távozni kényszerült.
A válság jelei utólag mégis megmutatkoztak, hiszen az igazgató úr alá "menetrendszerint" megérkezett egy új bmw (természetesen nem hitelből fizetve), és a cég új irodába költözött, ami már nem bérlemény volt, mint az előző.

A mesémből a tanulság az, hogy a "tisztelt" vállalkozókat sem kell sajnálni. Volna pénz kifizetni az élhető mennyiségű bért is, csak akkor lehet, hogy maguktól kellene elvenni (japán mintára).