Regisztráció Blogot indítok
Adatok
G_Gábor

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gábor közel az ötvenhez döntött úgy a feleségével, hogy Írországba (egészen pontosan Dublinba) költöznek. Budapesten jó állása volt jó fizetéssel, nem csoda, hogy nem kapkodták el a dolgot. Végül csak összejött egy megfelelő munkahely, az alábbiakban pedig az első hetek…..
G_Gábor 2016.09.23 09:09:39
@Buchhalter: Nem akarnálak meggyőzni, de én (eddig) ezt nem teljesen így látom. Április vége óta vagyunk itt és az időjárás rendkívül kellemes meglepetés. Gyönyörű idő van, hőhullámok nélkül. Azt mondanám, ideális kirándulóidő. Ha esik, az is csak olyan, hogy most esik, fél óra múlva már nem. A levegő kristálytiszta, a páratartalom magas, az összes allergiás tünetünk megszűnt.
Ami a magas árakat illeti az meg szerintem messze nem kirívó nyugat-európában, kivéve a dublini ingatlanokat.
ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/File:Price_level_index_for_household_final_consumption_expenditure_(HFCE),_2015,_EU-28%3D100_V2.png
A lakás vétel, bérlés, az tényleg durva áron megy. London szerű. De ez is talán leginkább Dublinra érvényes, vidéken nem ilyen kemény a helyzet.
G_Gábor 2016.09.23 22:40:03
@geegee: Én azért azt látom, hogy itt vígan eéljárnak még 15-20 éves autókkal is. A 10-15 éves az abszolút jellemző az utakon. Biztos van, aki ékszíjat se cserél, de azért amelyik 15 éve jön megy, az biztos látott már szerelőt. Ha máskor nem, hát két tulaj közt. Én úgy láttam, az itt elég gyakori, hogy a használtautótelep egyben szerviz is és a két tulaj közt szervizelnek rajta egyet, hogy jobb áron tudják eladni.
G_Gábor 2016.09.26 11:26:53
@Józsi01: Software Architect
Programtervezö matematikus. Elte