Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Johnny Pop

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tettek mezejére léptem az E-Tanú blogban nagy indulatokat kiváltó UNIX-ámokfutás kapcsán. Budapesten, a XI. kerületben a Tétényi út Kondorosi út és Csurgói út szakasza nem egyértelmű, hogy hány sávos egy irányba. Közérdekű bejelentés formájában az illetékes BKK Közút Zrt.-hez fordultam. Ők a…..
Johnny Pop 2016.10.16 06:31:06
@tizenegyker: A minimális sávszélességet én is ismerem. Lsd.: korábbi hozzászólásaim. A hídon megvalósítható lenne a kétszer két sáv (2×2×2,75 m=11,00 m. Ennyi biztosan megvan a híd szélessége.) A busz közlekedést a sávokra felfestett, sárga csíkozású zónában kellene megoldani. (Nem lehetetlen, amit írok. Például a XIV. kerületben, az Erzsébet királyné útján, a felújítás és átépítés után, egy viszonylag hosszabb szakaszon a gépkocsik sávja teljes mértékben a villamossínen van.) Ha deklaráltan egy sávos lesz a híd, akkor reggelente, torlódás esetén az autók még a Sáfrány utcában is állni fognak, az ott lakók nagy bosszúságára. Két sáv esetén lényegesen több autó tartózkodhat a hídon, besorolásra várva. (A híd felveszi a túl nagy forgalmat.)
< E-Tanú > Ismét a Tétényi út 2016.09.21 14:50:10
Nagy érdeklődést váltott ki a UNIX sofőrjének napokban történt ámokfutása, akkor azonban külső szemlélőként élvezhettem az előadást. Most én kerültem ugyanezen a részen egy elég veszélyes helyzetbe, és csak rajtam múlt, hogy nem történt baleset. Budapesten, a XI. kerületben a Tétényi út Csurgói út…..
Johnny Pop 2016.09.29 12:29:21
@Tűzvályó: Kérésednek megfelelően idézem az idevágó jogszabályt.

 11/2001. (III. 13.) KöViM rendelet
az útburkolati jelek tervezési és létesítési előírásairól

Melléklet a 11/2001. (III. 13.) KöViM rendelethez

2.2. Az útburkolati jellel jelölt forgalmi sávok megengedett legkisebb szélessége - azokat az indokolt eseteket kivéve, amelyeknél szélességkorlátozás vagy egyes járműfajták közlekedésének tilalma is szükséges - lakott területen legalább 2,75 méter, lakott területen kívül pedig legalább 3 méter.

2.4.
b) az autóbusz-forgalmi sáv, az autóbuszöböl, a kapaszkodósáv, a lassító- és gyorsítósáv legalább 3 méter és legfeljebb 4 méter
Johnny Pop 2016.09.29 18:21:32
@Tűzvályó: 1. Személyautóval közlekedőknek (a hídra rákanyarodóknak) akkor sem kötelező tudniuk, hogy itt jár-e busz, vagy sem. Látják az út szélességét - szerintük kétsávos - és e szerint közlekednek.

2. Kijelölt buszsáv valóban nincs, csak buszközlekedés! (Attól nem válik egy busz keskenyebbé, hogy nem kijelölt buszsávban halad.