Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Diana Soto

19 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
NaNoWriMo, azaz National Novel Writing Month. Magyarul nemzeti regényíró hónap, ami minden évben novemberben van megtartva. Az egész világon ezrek, százezrek ülnek le a laptopjaik, füzeteik elé, hogy megírjanak egy 50.000 szóból (nem karakter) álló történetet. Most, hogy már tudjuk, mit jelent a…..
A hallásuk hihetetlen. Ők 64 kHz-es frekvencián érzékelik a hangokat, míg az emberek csak 20 kHz-es frekvencián. A nyávogás nem macskanyelv, csak az emberrel való kommunikációra fejlesztették ki. A macskáknak is van ujjlenyomatuk, de az ő esetükben az orrukon... Ilyen és ehhez hasonló titkokról…..
Mostanában nagyon felkapottak lettek a Disney mesék újabb és újabb feldolgozásai. Ennek örömére most én is megosztom veletek a saját változatomat, ami jó pár évvel ezelőtt egy vegyésztáborban készült. Kéretik nem komolyan venni, a darab hatalmas sikert aratott, a vegyészek jól…..
Boldogság, bölcsesség, barátság, erény... ezek életünk alapvető aspektusai, amelyek számos szakaszát foglalták el annak a sok híres mondatnak, amelyet Arisztotelész hagyott az utókorra.  Ki volt Arisztotelész? Komoly, aprólékos és erényes ember volt, aki rendet akart tenni az emberi lét…..
Diana Soto 2022.02.12 09:37:19
@TanNé: köszi, hogy olvastad!
Papírkönyv vagy ebook: úgy tűnik, ez egyike azoknak a soha véget nem érő vitáknak, mert mindkét formátumnak megvannak a szerelmesei és az ellenzői. (A bekezdés végén egy csomó szuper könyvet gyűjtöttem neked össze, ahol mindkettőből találsz bőven.) Úgy tűnik, a nyomtatott kontra digitális könyv…..
Diana Soto 2022.02.10 10:28:39
@geegee: A papírkönyv 5%.
Diana Soto 2022.02.01 16:37:10
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: én is nagyon szeretem, de a kedvenceimet papíron is beszerzem (ha lehet).
Diana Soto 2022.02.09 21:31:38
@geegee: sajnos e-könyvre 27%-os ÁFA van. Ez eléggé megnehezíti, hogy féláron adják.
A színházi előadás a történetmesélés egyik legmaradandóbb formája. Ősidők óta kapcsolódik a vallási szertartásokhoz és a népszerű szórakozáshoz. Emellett ma is jelentős népszerűségnek örvendenek. A színházba járás izgalmát és az élmény megosztását nehéz más médiumokban megismételni. A regényírók…..
Az Apple társalapítója egy sor aranyszabályt fogalmazott meg annak érdekében, hogy egy megbeszélés se legyen időpocsékolás. Amióta saját magam osztom be az időmet, minden extra tipp érdekel. Az a legjobb, ha a nagyoktól tanulunk. Steve Jobs, az Apple társalapítója, ugyanakkor a…..
Diana Soto 2022.01.29 08:11:20
@Pierr Kardán: mindig lesznek furcsa emberek.
Diana Soto 2022.01.29 08:13:41
@hypochloride: jó, ez nem minden negbeszélésre vonatkozik. A kivétel erősíti a szabályt.
Eszter királyné története nagyon sok ember által ismert. De mi van, ha megfordítjuk a szerepeket, és inkább a gonosz Hámán útját követjük végig? Eszter életéből filmeket és könyveket is találunk, de nem mehetünk el a Csak a bolondok boldogok című kötetben található dráma mellett sem, ami egy új…..
Diana Soto 2022.01.26 16:29:12
@gigabursch: szívesen!
A történelem során nagyon is ismertté vált a francia forradalom, ahol több nemes, köztük Mária Antónia is a fejét vesztette. Életéről filmeket, regényeket és még drámákat is kapunk, de ez a verses mű egy egészen új oldaláról közelíti meg a történteket. 2016-ban bekerült az ország legjobb 10…..
Diana Soto 2022.01.21 17:55:09
@gigabursch: A következő bejegyzés a harmadik dráma részlete lesz, de utána írhatok róla. Köszi, hogy olvastad!
Mesélni sokféleképpen lehet. Valaki a regényeken keresztül szól, mások verseket írnak, egy kisebb közösség pedig drámákat (színpadi alkotásokat) készít. A Csak a bolondok boldogok című mű három különböző drámát tartalmaz, amik a verses forma ellenére tökéletesen érthetőek. Az sem utolsó dolog, hogy…..
Néhány hete beleszerettem a Filofax nevű füzetekbe, de megrémített az áruk. Szerettem volna egy olyan jegyzetfüzetet, aminek szabadon cserélhetem a lapjait, beleragaszthatok cuki matricákat, amiben nincsenek vonalas és négyzetrácsos lapok, ami nem túl nagy és nem túl nehéz. Tudom, tudom... sokat…..
Egy ez olyan kérdés, amit egyre többen feltesznek maguknak. Úgy tűnik, hogy a pályázatok mellett a kiadók is kérni szoktak egy ilyen önéletrajzot, tehát jó, ha időben nekiállunk. Senkinek sem jutna eszébe állásinterjúra menni önéletrajz nélkül. Gondolom te is egyetértesz azzal, hogy írónak lenni…..
Kulisszatitkok Az irodalom bukása? 2022.01.12 12:33:05
Lapokat elő! – mondta ki a rettegett szavakat a magyartanár. A diákok először csendben egymásra pillantottak, majd hangos szájhúzás keretében kitéptek a füzetükből egy-egy üres oldalt. Én hármat vettem magam elé, és felbuzdulva ugrottam neki a rám váró feladatoknak. Sosem értettem, hogy a többiek…..
Ha összehasonlítjuk a verseket és a regényeket, akkor könnyen arra a következtetésre jutunk, hogy bizony verset bárki tud írni.  Én ezzel nem értek egyet.  Számomra a vers egy igazán különleges és érzékeny művészeti forma, amelyet könnyű elrontani. Míg a regények sok olvasást, hosszú hónapok…..
Elvégeztem a KMK, vagyis a Könyvmolyképző kiadó egyik írói kurzusát. Hosszas válogatás után a dramaturgia mellett döntöttem, mivel úgy éreztem, hogy ha már fizetek, akkor a legnehezebbet szeretném cserébe kapni, bár gondolom, ezzel többen is egyetértenének. Az oktatás úgy zajlik, hogy egy…..
Minden országnak megvannak a maga kis szokásai, amit természetesnek és logikusnak tart. Ez pedig így van rendjén. Nekem mégis megütötte a fülem néhány, a közelemben elhangzott (spanyol) mondat, amit úgy gondoltam, most megosztok veletek. Izzadnak, mint a… Amikor meleg van, a legtermészetesebb…..
Diana Soto 2022.01.05 14:49:14
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: áh, ezt itt is használják. Valamint leche helyett néha me cago en tu madre szokott lenni, de ezt nem mertem kiírni.
Diana Soto 2022.01.06 17:50:23
@11110000: Köszi a javítást, ennél nagyobbat ne tévedjek soha. :)
Diana Soto 2022.01.06 17:50:54
@gigabursch: Köszi, kereshetek még hasonlókat. :)
Ha te is külföldön élsz, és eljátszottál már a gondolattal, hogy saját könyved legyen, akkor talán megijedsz elsőre. Lehet, hogy nincsen senkid Magyarországon, aki helyetted intézné el a papírmunkát, nincs, aki postára járkáljon. Megértelek, mert ez rám is igaz. Azonban így is maradnak járható utak,…..
Kulisszatitkok Argentin népmese 2021.12.31 08:32:00
Minden országnak megvannak a maga meséi. Nálunk az igazságos Mátyás járta álruhában az utcákat, és Vuk kergette őrületbe a simabőrűt. De be kell látnunk, hogy hiába szeretjük mindennél jobban ezeket a történeteket, külföldön a kutya sem ismeri őket. De talán ebben ez a szép. Amikor átléped az…..
Van egy állásod, de te ennél többre vágysz? A barátodnak álom munkája van, ám folyton panaszkodik miatta? Nálatok is ismerős a mondat, hogy külföldön biztosan jobban keresnél? Gondolkodtál azon, hogy esetleg másik országban próbálj szerencsét? Most szívesen lerántom a leplet, ha nem is egész…..