Regisztráció Blogot indítok
Adatok
enciana

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rénhírek (http://renhirek.nyest.hu) beküldése is soron kívül kerül ki, mert attól tartunk, hogy ha ki kellene várni a sorát a várólistán, a Köki felújítása addigra esetleg befejeződne: A Spar Don't smoking!-jával annak idején Mina megelőzött, de azt hiszem, most méltó…..
Enci beküldése elsőre talán nehezen érthető (nekem, bevallom, az volt), de, ahogy ő írja, "az angol hegemónia megtörésére" tökéletesen alkalmas. Meg persze úgy önmagában is, bár talán nem falrengető hülyeségekről szól, de érdekes fordítási problémát…..
enciana 2010.10.12 11:25:06
@sTormy: a csokrot és a bocsánatkérő levélkét az öltözőmbe várom :-)
enciana 2010.10.12 17:06:10
@pocak: tulajdonképpen igen, pl. he told me he would come to the party ahol nem úgy fordítjuk h azt mondta h eljönne hanem azt mondta h el fog jönni. csak angolban a will -> would eggyel átláthatóbb, mint olaszban a jővő -> feltételes múlt kapcsolat.
enciana 2010.10.12 17:47:56
@pocak: sok sikert, a legfontosabb szabály már megvan :-)
Share | ... mert volt már miniszterelnökös, irodistás, dj-s... És most jöjjön valami teljesen más: Hol alkot/alkotott a mûvész, aki képével, regényével, versével, színészi játékával a magasba emel/megríkat/sorsfordulót hoz/megnyugtat/felszabadít/megnevettet...…..
Share | Designhoteleket bemutató sorozatunk mai állomása Zug, egy svájci kisváros Vorstadt 14 nevû designapartmanja. A három szintes - korábban magánház -, exkluziv hotel stílusát a modern és a rusztikus elemek harmónikus összesimításával alakították ki. Az alsó szint,…..
ágy - asztal - tv Ott akarok lenni 2010.03.21 08:57:00
Share | Ott akarok lenni. Ott akarok lenni. Ott akarok lenni. Ott akarok lenni. Ott akarok lenni. Ott akarok lenni. Ott akarok lenni. Ott akarok lenni. Ott akarok lenni. Ott akarok lenni. Ott akarok lenni. Ott akarok lenni.   Seychelles. North Island Resort.…..
enciana 2010.03.21 22:03:17
Félrefordítások Indiai gitárpop 2009.06.06 22:04:54
Botond egy új zenei stílust talált:vicces félrefordítás Nick Hornby Fociláz című klasszikusából.285. oldal, Ülőhelyek című fejezet (Európa, 2002)"Észrevettem, hogy a zene bizonyos fajtái - hipp-hopp, indiai gitárpop, döngölős metál - mind egyformák és nincs bennük…..
Félrefordítások Formula 2009.04.16 09:29:50
Név nélküli beküldőnk "formula" címmel küldte levelét:febr. 17. kedd Animal Planet - Állatpark, Vadon AfrikábanElhagyott pár órás zsiráfot próbálnak megmenteni, etetni próbálják. A narrátor magyarázza, milyen fontos, hogy megfelelő tápanyaghoz jusson szegény, de…..
enciana 2009.04.16 13:31:44
@lizocska: ez esetben csoda, hogy a norwegian formula még nem lett norvég tápszer :-)
Az OFFI-nál hivatalosabb fordító nem létezik. Sőt, ez a cég az egyetlen hiteles fordító. De legalább nem olcsók :). Mivel ők adják a hiteles fordítást, így természetesen nincs értelme azon vitatkoznunk, hogy rossz vagy jó, amit írnak: a definíciójukból következően csak jó…..
Ha valami egyszer összetartozott, akkor az vajon mindig szétválaszthatatlan lesz? Sziasztok! Nagyon régóta olvasom a blogot, de számomra az én sztorim alegszomorúbb még mindíg:) És arról szól, ami a cím: szakíts, ha bírsz.És én nem tudok,lélekben semmiképpen.Nagyon rövid…..
Mondom én, jön a nyár, jönnek a nyaralós-szakítós történetek. Mondjuk arra azért nem gondolnék, hogy egy éve tartó kapcsolat majd pont a görög tengerparton megy tönkre, dehát ilyen is van. Nézzétek a klipet, ilyen nyarat akarok! Sziasztok! Az én történetem lassan 1éve…..
Ha egyszer elkészül a szakítólexikon, akkor a somlói címke mindenképpen erre a bejegyzésre fog mutatni. Ilyet kitalálni sem lehet, mégis könnyen bevonulhat az urbánus folklórba. Hello ott, nosztalgiáztam az archívban, és egy rövid nekem is van az emlékeimben, amikor…..
Túl szép volt, hogy igaz legyen: borzalmas első randi, aztán mégis reményteljes folytatás jóéjtpuszikkal és plüssállatkákkal. A Valentin-napi meglepetéshétvégére azonban a borzalmas húsvét következett, ami egy üres helyet képez a történetben, nem tudjuk mi történt ekkor,…..
A végtelen szappanoperák helyett ismét az egyszerű, hülye szövegekkel lezárt történetek kora jön. Mert nincs is a világon szebb, két szomszédos faluban dobogó szívnél, amelyet összeköt egy híd - kivéve ha azt éppen felújítják, és csak kerülőút van. Csak azért…..
Gusztustalan történet következik, de jó lecke, hogy a Google tényleg jóbarátunk, leendő párkapcsolatunk nevét mindig üssük be a keresőmezőbe, hogy megtudjuk, milyen munkákat vállal és mennyi pénzért.Ez a sztori nem is igazán szakítás, de annak is felfogható.Pár napja…..
Ezt a történetet nem is értem. A 14 éves dagi lány, eddig oké, de hogy most nem is akarta megfeketetni a fiú, meg különben sem tudtak miről beszélgetni, de mér kellett szerencsétlen lánynak a fülébe dugni a haját?  Sziasztok! Gondoltam ha mar ugyis tele van tinitortenetekkel,…..
A forradalmi idők folytatódnak, a reggeli posztban ugyan volt járás, de nem volt szakítás. A délutáni  posztban meg nincs járás, ami különben is távkapcsolat, csak jó nagy pofáraejtés.  Sziasztok! Igen régóta olvasom a blogot és már a kezdetektől fogva volt…..
A szakítósblog zivataros időszakában a darabokra tört szívű vl Lándönbe tette át székhelyét, úgyhogy velem kell beérnetek az elkövetkezendő másfél hétben. Óvatosan válogattam, szerintem ilyen százhíresregény nincs, hogy feltehetőleg egy fiú miatt nemszakított (ilyen is…..