Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Iván Heckler

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Erről a témáról jóval kevesebb anyag van, mint arról, hogy hogyan készülj egy interjúra, ott mire figyelj, hogyan viselkedj, hogyan öltözz és a többi jó tanács (?). Az alább leírtak is hasznos információk lehetnek számodra, hogy kicsit jobban fel tudj készülni, valamint egy…..
Iván Heckler 2016.09.21 08:21:02
Ha nem okoz gondot reflektálnék a potenciális munkavállaló oldaláról:

Először is csatlakoznék az előttem szólókhoz. Ez a szemléletmód szerintem ma magyarországon ritka s szerintem célravezető. Annyi kiegészítéssel, hogy talán ez egy nagyvállalatnál, idő hiányában nem biztos hogy kivitelezhető!

40 éves vagyok, sok állásom volt így sok interjúm is. Álltalában még a sok jelentkező ellenére is vagy elnyertem az állást vagy az utolsó körig jutottam. Mivel válogathatok (sajnos mostanában ez nem feltétlenül igaz) hasonló vizsgálatokat szoktam végezni mint a cikk írója csak az asztal túloldaláról. Úgyan úgy figyelek az inerjúztató viselkedésére min ő. Ennek persze főleg akkor van értelme ha a cég vezetője az akivel beszélek. Én nem szeretek óriás cégekhez menni így ez nem ritka.

Van egy fontossági sorrendem. A feladat felderítése, a munkaidő terjedelme (beleértve a túlórázással kapcsolatos dolgok is), szondázni a körülményeket amennyire ez lehetséges. A munkavégzés helye, és csak utolsó a térités kérdése azaz a fizetés és egyéb juttatás.
Sokszor átveszem a beszélgetés irányítását igyekezve kibillenteni az interjúztatót a sablonból, fásultságból. Egyfelől azért hogy lássam ha repedezik valami, nem a valóságot mondja vagy nincs valós információja a feltett kérdéseimre, másfelől így nyomot is hagyok benne, megjegyezhetővé teszem magamat, az önéletrajzhoz kapcsolható információt hagyok benne. Nem veszek el az önéletrajzok tömegében. Harmdszor, konkrétan számolni szoktam hányszor kapom rajta önellentmondáson, csúsztatáson stb... Ha sok ilyet találok a beszélgetés során még akkor sem megyek el oda dolgozni ha felvennének és ideális a száraz adatok szerint. Néhányszor figyelmen kívül hagytam ezt az utolsó lépést és ráfáztam. Mindig beigazolódott hogy a munka nem az, nem úgy, nam akkor, nem annyiért.

Tulajdonképpen én is interjúztatom az interjuztatót. Sajnos most mennem kell pedig még írtam volna még. Talán majd kiegészítem még.