Regisztráció Blogot indítok
Adatok
freiherr

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Erősen aktivizálták magukat legnevesebb íróink hazánk külföldi megítélésének érdekében: Nádas Péter svédországi telefonos bejelentkezése után pár nappal Kertész Imre nyilatkozott Némethonban.   A szélsőjobb és az antiszemiták szava számít Magyarországon…..
freiherr 2009.11.08 20:24:52
@mavo: nem állítottak elő kevesebbet. a zsidó gnóm az egész magyar nemzetet állította elő. a kivégzettek, agyonvertek, internáltak száma egekbe kiáltó; és a zsidó gnómék fizikailag és egzisztenciálisan kivégezték a teljes keresztény, magyar középosztályt is. és megszámlálhatatlan papot, tanárt, diákot, parasztot, bármely értelmiségit, gyári munkást, lett légyen magyar, hottentotta vagy zsidó, minden indok nélkül. És öt évet adnék az életemből, ha én is végignézhetném, amint a népre támadó (a spanyol vörösök azt tették) komcsi disznók kényszermunkára fogva felépítenek egy hatalmas kőkeresztet. mellesleg aki kevesli roth-rákosi és pribékei bűneit, az alapból hazaáruló
Olvasónk a múltheti dohányzós levél hozzászólásain felbuzdulva elhatározta, hogy nem az ügyfélszolgálaton keresztül intézi hasonló ügyeit, megpróbálja személyesen, de azt kapta amire számított. Kulturált kérésre tegező, flegma választ kapott. A többi alant: Tisztelt…..
Mandiner blog A harag napjai 2009.09.01 15:26:00
Dies irae, dies illa Solvet saeclum in favilla   Hetven éve, egy talán már hűvös, őszt idéző hajnalon lengyel egyenruhába öltözött német katonák elfoglalták a határ menti Gleiwitz (a mai Gliwice) rádióadóját. Ki tudja, talán a pokol szája is azon a környéken lehet, mert…..
freiherr 2009.09.02 09:18:23
@Viktus: nagyon egyszerűen: ők voltak többen. Ez a magyar honvédek hősiességét egy jottányit sem csorbítja. Elég ciki, hogy Magyarország brutális megszállásán, s az országot az utolsó házig/töltényig védő magyar katonákon a megszálló horda javára élcelődjön egy magyar. (nem beszélve arról, hogy a Donnál még az invázió előtt pl 300 kilométer mélységben is berepültek orosz területre magyar gépek, ill. hogy auz invázió megindításáig tartották a júliustól komoly harcok színterévé váló folyókanyart)Egyébként, ha akkora dzsungeldzsimmik az oroszok, hogy lehet, hogy a te szóhasználatoddal élve kitolták őket Pestről a húszéves, rosszul felfegyverzett diákok 56-ban?
Jezsuita bloggerek "Oh, ez minden?" 2009.08.24 08:00:00
Az irodalom volt mindig a kedvenc tantárgyam. Mai napig legszebb időtöltésem. Hogy nem azt választottam hivatásomul, egy kamaszkori emlék súlyát idézi fel bennem. Egyik tanárom egyszer, csak úgy “en passant” megjegyezte, hogy “az emberek kétféleképpen járulhatnak…..
freiherr 2009.09.02 08:47:18
@zzzsuzsa: hogy nyújtana komolyabb anyagi/dologi segítséget az egyház azután, hogy az 50-es évek elején az ávós pribékekkel dobatták ki az utcára a megszámlálhatatlan mennyiségű, számtalan karitatív funkciót is sikeresen betöltő férfi és női szerzetesrend tagjait? az, hogy az ingatlanok egy részét visszaadják, nem állította helyre a pótolhatatlan struktúrát, s főleg az emberanyagot. ráadásul az egyház egy működő rendszer része volt, melyben például a tehetősebbek igen komoly összegekkel és rendszeresen segítették a rászorulókat. a kommunisták által gerjesztett primitív önzés a liberalizmus undorító kuporgatásra, zsugoriságra, énkultuszra ösztönző aberációi következtében a tipikus sötét mai átlagpolgár vagy nem ad mert önző és primitív, vagy nem tud, mert kiszipolyozták, itt most ne is térjünk ki az újra velünk élő szocializmusra. az egyházat kioktatással vádolni pedig a legbegyepesedettebb liberális tanmesék szajkózása; ÉNke nyávog, amikor halkan etikáról és erkölcsről szól valaki, hogy őt nem kell kioktatni.
Manapság, ha szétnézünk a könyvpiacon, találhatunk lájtos sztorikat, amelyek elfeledtetik velünk a mindennapok gondjait és megadják azt, hogy egy bizonyos ideig visszavonulhassunk fantáziavilágunkba. Ami még önmagában nem rossz, minden azon múlik, hogyan használjuk és mennyire…..
Ritkán fordul elő, hogy ennyire fázisban legyünk a történelemmel. Egy véletlen folytán a hosszú hétvégét éppen Komáromban töltjük, ahol az eredeti tervek szerint egy belvárosi, híd közeli panzióban nyugodt, kicsit elhajlós hétvégére készülődtünk. Nem sejthettük, hogy e…..
  Vannak olyan papok, akiket idegesítenek a híveik. Valamennyire érthető, mert a hívek ott siránkoznak, csoszognak, révülnek előttük, de szerintem egy ügyes pap leplezi viszolygását.   Van egy mise, amire rengetegen járnak, mert jó időben van, jó helyen. Ez a tihanyi…..
  Közvetetett módon magát szidta Gurmai Zita - vagy csak tudatta mindenkivel, hogy igazából konzervatív. Akkor viszont skizofrén lehet, mert nem szereti a saját maga által képviselt nézeteket. Zagyva szöveg, a szocialisták EP-képviselő(jelölt)jének nyilatkozataiból mégis ez…..
freiherr 2009.06.12 15:47:52
@vertikális pupákoló: szerencsétlen ember. a felvételen a TV Kispest videója megy, természetesen nem várható el, hogy a vörös mamutkurva összes, terjengős agymenetét non stop adásban közvetítse egy másik televízió. Gurmai nem motyog (hanem makog :-D ), de abszolút tisztán, érthetően azt mondja: IGEN. többször is ezt mondja. A kibaszott stúdióban egyetlen nő ült (ha egy gurmai annak tekinthető :O( ) az adás felvételekor, mint ezt a kispesti tévén bárki megnézhette az adott hét bármely napján. Ha csak a fasiszták (tehát mindazok, akik nem úgy gondolkodnak mint te) el nem dugtak egy PLUSZ nőt az asztal alá. Nos, ilyen huncutsággal csak Clinton élt, de ő másra használta (az asztalt...)
   Az egyik szerkesztőségi ülésünkön merült fel, hogy valamivel nekünk is illene hozzájárulnunk az SZDSZ Egy a magyar kampányához, valamint a magyar reálgazdasági válság elleni küzdelméhez. Így születtek meg az Egy a szabad, demokrata minimalista-igénytelen figurái,…..
  Eléggé ver bennünket a Fennvaló. Reggel oviba menet, a járdáról lelépvén, a buszsávban hasító Stefka István, a Magyar Hírlap főszerkesztője kaszált el minket kis híján, LIL-675 rendszámú, fekete, Fiat Brava márkájú gépkocsijával (ha perelne, akkor bevallom, hogy…..
freiherr 2009.06.04 15:37:33
@hiba: borzalmas lenne... virágzó magyar városok Kolozsvártól Pozsonyig, csodás üdülőhelyek az Adriától a Magas-Tátárig... (Ugye, ha ezek a köcsög háborúk nem jönnek) cirka 18-20 milliós magyarság, a mai Ausztriát megszégyenítő életszínvonal PFÚJ!! és még a kisebbségi román nacionalisták is azt mondanák néha, ejnye-bejnye... juj, de szar lenne.

Trianonnak meg ugyebár széles jókedvvel örül a jó magyar, heje-huja. csak hogy ne sértsük mások érzékenységét. meg ne busongjunk, mert az nem cool. Mohácsra pedig lejárunk bruhogni-röhögni. Együtt gyújtjuk fel Kisfaludy Károly versének eredeti kéziratát:
Hősvértől pirosult gyásztér, sóhajtva köszöntlek,
Nemzeti nagylétünk nagy temetője, Mohács!

aztán kézenfogva elénekeljük a román és az orosz himnuszt.
  A Magyar Köztársaság egyik országgyűlési képviselője nemrég írásbeli kérdést intézett dr. Molnár Csabához, a kancelláriát vezető miniszterhez „Politikai főtanácsadó-e még Gréczy Zsolt?” címmel. A  május 28-i keltezésű válaszlevelet azonban…..
freiherr 2009.05.30 09:05:03
@civilkontrol:én meg azért örülök, mert cigány volt az elkövető.

és fel vagyok háborodva hogy ezeket a senkiházi magyargyűlölő gyilkosokat házi őrizetben tartották, miközben azt a két fiatalembert, akik lekentek egy pofont a felsőbbrendű faj képviselőinek, börtönbe csukták.
Mandiner blog Az FSZB franchise 2009.05.10 08:01:00
  1991, február: sötét éjszakák telepednek a Szovjetunióból épp kilépni készülő Grúziára. Úgy tűnik, sikerülhet, miután 1990 decemberében az oroszok váratlanul és igen gyorsan kivonultak az országból, magukra hagyva így a dél-oszét kisebbséget, akik inkább…..
Vastagbőr Szex és fogyás 2009.05.08 12:01:00
Avagy Kunovics Katinka (31 éves, a Romantic formáció tagja) Schobert Norbi segítségével 70 kiló feleslegtől szabadult meg, és ennek történetét, valamint nemi életét egy félpucér képekkel illusztrált könyvben meséli el. Először teljes meztelenségről volt szó, de aztán…..
freiherr 2009.05.10 14:43:51
A címben szereplő felszólítás nem iróniaméteres, hanem üzenetében komoly, csak persze szóhasználatában nem. Van ugyanis kettő darab lehetőségünk. Egy: magyar fiatalság színe-virága szétszóródik a világon mindenhol, Kaliforniától Melbourne-ig, és maximum karácsonyozni…..
freiherr 2009.05.06 16:58:51
szerintem meg inkább pestet gyarmatosítsuk.

először is el kéne foglalnunk egy utcát, valami stratégiai útvonalat. tüntetően eljárnánk dolgozni, nem hordanánk izomtrikót és fülbevalót (könyörgöm: hol látni ilyen szánalmas ál- G.I. Joe parvenüket, balkániasan agyonparfümözött bohócfigurákat Párizsban vagy Berlinben????), nem öltöznénk bűnözőnek. tiszta lenne az utca, sok gyermek születne. ezeket a gyerekeket nem neveznénk dzsenifernek, milánnak, barbie-nak, alexnek, alexának. hanem józsefnek, máriának, péternek, irénnek. Igen, Irénnek, Jolánnak, Györgynek, Ábelnek, Botondnak, Erzsébetnek. katalinnak, és nem Katának. dacolva az idióta, proletarizált, magyartalan közízléssel. aztán újra létre kéne hozni iskoláinkat, NEMZETI színházunkat, stb. terjeszkedni szép lassan. adófillérjeinkből létrehozni egy valós, a mi vagyonunkat őrző rendőrséget.

egy napon anélkül sétálhatnánk végig este a város belső negyedein, hogy kést szorítanak a torkunkhoz, bűnözőnek öltözött, általunk eltartott megélhetési (félre ne értsetek nem, vagy nemcsak cigány) proletárok nyomnák a gázt a gyalogátkelőhelyen, derékig kihajolva és testi sértéssel fenyegetve, ha lassan és nyugodtan végighaladunk a kijelölt átkelőn, nem várjuk meg alázatosan, hogy elhajtson a majom az ócska kocsijával. egy napon olyan színházi előadásokat tekinthetnénk meg esténként, melyek kínálata nem áll több mint 50 százalékban orosz és/vagy libsibolsi szerzők műveiből, hanem neadj'Isten némi rálátást engednének más kultúrák, a valós európai és nem európai kortárs drámára (és az előadást végre nem az 50-es években erőszakkal meghonosított, a magyar lélektől idegen, az előadást artikulátlanul végigrikácsoltató rendezési stílus dominálna, s az egekért, nem lenne mindig vastaps minden előadás végén minden este a közönség teljes civilizálatlansága okán ); tiszta kirakatok mögött szemlélhetnénk meg az árukat. s a könyveket, melyek nem kizárólag egy szűk, tehetségtelen elit perverz magányát ecsetelnék.

mit szóltok hozzá?
freiherr 2009.05.06 17:01:56
@csi: szvsz ez vmi háború után kialakult majd megmerevedett túlélési reflex lehet, mint a szerencsétlen németeké, akikbe beleverték, hogy a nemzeti érzés nacionalizmus.
freiherr 2009.05.06 17:29:39
@budai zöld: könyörgöm, nevezzük már nevén: a FEJEKBEN laknak a cigányok? a FEJEKBEN lakik a város történetének első polgármestere, aki nem budapesti, és szarrá fúrja a várost egy soha meg nem épülő metró miatt? a FEJEKBEN lakik a kommunista hatalomátvétel, amely bezáratta az összes, éjjel nyitva tartó kávéházat, tudod mennyi volt itt? és ávósokkal kergette szét a népligeti állandó szórakoztatónegyedet? a FEJEKBEN építik be az összes zöld területet? a FEJEKBEN nem építenek zajvédő falat az m5-ös torkolata mellé???
A páros 27 éves női tagja nem volt megelégedve  partnere teljesítményével, talán a méretével sem, így aztán vásároltak egy vibrátort, hogy jobb legyen az asszonykának az ágyban. De a fehérmájú perszónának az sem volt kihívás, orgazmusa egyre csak váratott magára. Ebbe…..
Csak így kommentár nélkül a Hónap Hülyéje-díj legesélyesebbje: Őrizetbe vettek a rendőrök egy 24 éves csengődi férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy hétfőn délelőtt egy kecskeméti áruházból ellopott 1 db hőmérőt. A lopást követően a biztonsági őr…..
freiherr 2009.03.05 14:04:12
@Peter252: "csupán a pontosság miatt": azért ugye tudjuk, hogy a valóságban annyira szegény pápai, amennyire proligyerek volt Hoffmann Géza agitprop szakember, akinek a mozgalmiak a Hofi nevet adták. Meg amennyire a nép egyszerű fia a szocialista politikusként megismert, életrajza szerint katonai elhárító iskolában is képzett Csintalan Sándor. Ezek kitalált vagy manipulált életpályák, a KGB jól ismert dezinformációs rendszerével megbolondítva. a kérdés persze, hogy kik ezek az emberek. valójában, ugye. tényleg, kik ezek?
freiherr 2009.03.05 14:09:16
@states: a jószagú Úristenit, titeket fizetnek azért, hogy megveszekedett thürmerista kisnyudíjas stílusában Orbánozzatok? én elhiszem, hogy a bolsik megszabadulnának tőle, azt tennék mióta egyetlen gerinces, magyar emberként hazazavarta az oroszokat a Hősök terei felszólalók között Nagy újratemetésén. ő a letéteményese a nemzeti típusú, keresztény gyökerű, ezer éve konzekvensen követett magyar politikai közgondolkodás s állameszmény folytatásának. komolyan azt hiszitek, hogy magunk leszünk akkora idióták hogy "megszabadulunk" tőle? amikor ez Moszkvának sem ment?!
 Gott sei Dank, ma már kezdünk kijönni a német kultúra érthetetlen lealacsonyításából. A többes szám kissé megtévesztő, hiszen nem a magunk kis köreire gondolok, hanem a magyar kulturális elit elsősorban franko- és anglofil szereplőire, akik bizonyos szintű lenézéssel…..
freiherr 2009.03.05 13:35:02
Szóval tényleg itt az idő a rasszista felhangok kíséretében fél évszázadon át megalázott német nép emancipálására. S annak elismerésére, hogy ha másképp nem, hát az örökség jogán, de bizony Európa egyik legnagyobb, legkomolyabb kultúrnépét tisztelhetjük bennük. Oké, itt semmi nem változott 2000 év alatt – hogy ne is változzon, arról bőven és sikeresen tett a keresztényellenességtől lihegő tömegkultúra – s tudjuk Róma óta, vae vicits!

De hogy ennyire... Karthágót földdel vetették, be, OK. De azért nem volt az a korlátolt római költő, aki mondjuk 40 évvel később is fogyatékosként ábrázolja Hannibál félelmetes harcosait. Hiába, "alapból" az európai ember nem az a típus, hogy ketten lefogják az ellenfelet, a harmadik meg rúgja, s később kigúnyoljuk a" vesztest". Melyik is az az állam, ahol lesajnálóan azt mondják: "Vesztes", avagy loser? Segítek: nem az Egyesült Királyság. Idegen tőlünk az, ami itt fél évszázada történik.

Nem hiszem egyébként, hogy akkora kunszt volt a világ két legnagyobb államának plusz a háború elején tönkrevert briteknek összefogni és nagy nehezen, nyögve legyőzni egyetlen országot. Szerintük az volt, dehát szar katonákkal ugye...

Na, hagyjuk. A filmekről: mindenekelőtt és természetesen színvonalas alkotások, ezt el is várjuk talán a németektől, ugye. Mint már mondtuk, kultúrnép.

A történelmi vonatkozások: sajnos még mindig igen bátortalan a szembenézés az Európa közepén fél évszázadig tomboló bolsevik terror időszakával. Könyörgöm, képzeljünk el egy olyan filmet, melyben a meggyőződéses nemzeti szocialista anyuka kedvéért csupa horogkereszt ágyterítőre vadásznak a piacon az utódok 1946-ban... Cuki lenne, mi? Vagy akkor már esetleg ezt a történetet kellett volna megkockáztatni, már csak az egyenlősdi kedvéért is. Hasonló: megnézném azt a filmet, ahol a német birodalom elhárító tisztje voltaképpen jólelkű, és később kvázi megbocsátanak egymásnak ő és britekkel szimpatizáló megfigyeltje.
freiherr 2009.03.05 13:40:38
Vastagbőr Atyai nyaklevest kaptunk 2009.03.04 11:01:00
... az USA-ban megjelent emberi jogi jelentésben. A Vastagbőr blog profiljának megfelelően itt természetesen arról a pár mondatról lesz szó, amelyben a cigányhelyzetet taglalták a derék szakemberek: 'a roma közösség tagjai tavaly célpontjai voltak a társadalmi erőszaknak, amely…..
Érdekes elemzést tett közé a minap az International Correlation Resource Center (ICRC), amit legjobban talán Nemzetközi Összefüggéskutató Intézetként  (NÖKI) lehetne lefordítani. Az Intézetet 1979-ben hozták létre kanadai Montrealban, hogy a számítástechnika segítségével,…..
freiherr 2009.03.04 13:02:26
Vastagbőr Szavaztat az SZDSZ 2009.03.03 10:01:00
A remek SZDSZ-kampány folytatódik. Az szdsz.hu-ra kattintókat egy eldöntendő kérdésekből álló sorozat, kvázi szavazás fogadja. Az alábbi kép a tegnap esti állapotokat tükrözi. Valami zavar támadhatott az erőben, mert 57% vélte úgy, hogy a cigányoknak vérükben van a bűnözés…..