Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alwaysthesun

20 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyár beköszöntével természetesen itt is elkezdődött a fesztiválszezon, annyira, hogy e sorok írásakor már túl is vagyunk az első óriási bulin, ami a NOS Primavera Sound volt június 8. és 10. között. Portugáliában a nyári szezonban legalább öt nagyszabású fesztivált rendeznek, amit természetesen a…..
Van egy ideiglenes kiállítás Lisszabonban, amiért én eléggé odavagyok, mert nagyon érdekes, s bár sok rajongót nem sikerült szereznem neki, kitartóan reklámozom mindenkinek. A 19. század végén egy olasz törvényszéki orvos kezdett el foglalkozni a tetoválásokkal, elmélete szerint a tetovált emberek…..
Több mint fél éve élünk Lisszabonban, ennyi idő alatt természetesen már lett egy-két kedvenc helyünk, az egyik közülük a The Mill, ami a megérkezésünkkel egy időben nyitott. A kávézót a portugál Madeline és az ausztrál Paul vezeti, így gyakrabban hallani itt angol szót, mint portugált...
Lisszabon tele van gyönyörű, gondozott parkokkal, kertekkel, ahová a nagy nyári meleg elől el lehet menekülni. A közelünkben van a botanikus kert (Jardim Botânico), amit nagyjából az érkezésünkkel egy időben, tavaly októberben egy “hat hónapra tervezett” felújítás idejére bezártak. Mondanom sem…..
Portugália alapvetően boros nemzet – rengeteg pincészettel és elképzelhetetlenül sokféle kiváló borral  – de persze a sört is sokan szeretik. Meglepő módon csak két sörgyár uralja a hazai piacot, a Sagres és a Super Bock, de itt is egyre divatosabbak a kézműves sörök. A lakásunkhoz közel található a…..
A Cabo da Roca a kontinentális Európa legnyugatibb pontja, igen népszerű hely, rengeteg turista ejti útba, általában a különleges hangulatú és mikroklímájú Sintra meglátogatásával összekötve. A Cabo da Roca a Cascaist és Sintrát összekötő busz útvonalán van, így autó nélkül is egyszerűen…..
Tavaly november végén láttam 30-40 bringást tekerni egy csoportban Lisszabon belvárosában, akik lelkesen kiabálták, hogy ők a Critical Mass Lisszabon, és csatlakozzon bárki hozzájuk. Így is tettem, megkerestem a Facebook-oldalukat, és a következő alkalommal már én is velük tartottam...
Úgy tűnik, Lisszabonban véget ért a “tél”. 15-20 fok van napközben, s állítólag rosszabb már nem is lesz. Nem mintha eddig nagyon sokat fáztunk volna kint, de végre a lakásban is kellemesebb a hőmérséklet. Ettől függetlenül nem ücsörgünk sokat itthon, igyekszünk minél több új dolgot felfedezni a…..
Always the sun Egy korty portói 2017.02.12 12:39:07
A héten két napot Portóban, Portugália második legnagyobb városában töltöttünk. A Lisszabontól 300 km-re északra fekvő település teljesen más, mint a főváros. Szintén gyönyörű, de kicsit kopottabb, szomorkásabb. A Douro partján fekszik, a folyót átszelő hídról nézve a város olyan, mint egy színházi…..
Mostanában igyekszem kicsit jobban odafigyelni arra, hogy mit, mikor, és mennyit eszek, így például a nassolást is próbálom egészségesebbre, kalóriamentesebbre fogni. Ennek eredményeképp találtam ezt a receptet, ám kicsit továbbgondoltam...
alwaysthesun 2017.01.31 00:40:08
Első idei blogbejegyzésünk apropója egy sajnálatos esemény,  január 7-én, 92 éves korában ugyanis elhunyt Mário Soares politikus. A portugál demokrácia atyjaként tekintenek rá, aki rengeteget küzdött a Salazar-diktatúra ellen, majd az azt megdöntő 1974. április 25-i vértelen forradalom után részt…..
Lisszabonban rengeteg kisebb-nagyobb park van, szépek és gondozottak: pálmák, banánfák, papagájvirágok mindenfelé, padokkal, a nagyobbakban játszótérrel, kioszkkal. Az emberek szeretik és használják is őket, az időjárásnak köszönhetően még decemberben is lehet fűben piknikező társaságokat…..
Talán a legnépszerűbb útvonal Lisszabonban a Tejo partján lévő bicikliút, amin nyugat felé indulva, hosszú kilométereken keresztül tekerhetünk a folyóparton, miközben gyönyörködhetünk a túloldalon lévő Cristo Rei szobor, az Április 25. híd, vagy a habokat szelő vitorlások látványában...
Always the sun A legédesebb drog 2016.12.05 21:57:12
Lisszabon belvárosa, szombat éjjel 11 óra. Egy kapualjban három fiatal egymás felé fordulva áll. Egyikük kis fehér tasakból valamit beleszór a másik tenyerébe…Mindhárman csillogó szemmel, remegve néznek lefelé, külvilág kizárva, nem számít semmi...
A lisszaboni bringázásról A dombokra épült város a többségében kockaköves, sokszor szűk, kanyargós, villamossínekkel szabdalt útjaival nem túl jól bringázható, de azért ahhoz képest elég sokan tekernek. Nincs túl sok bicikliút, de pl. a vízparton kilométer hosszan mehetünk zavartalanul, és a város…..
Always the sun Ősz Lisszabonban 2016.11.17 21:45:05
Másfél hónapja élünk ebben a csodálatos városban. Berendezkedtünk, kiismertük a társasház, a lakás és a háztartási gépek lelkivilágát. Mert itt mindennek lelke van...
Always the sun Delfinek! 2016.11.02 11:50:52
Amikor a bringákat kibéreltük, találtunk pár szórólapot delfinnézős hajókirándulásokról. Régi vágyam volt ez, úgyhogy úgy döntöttünk, hogy amikor már nem lesznek nálunk a bicajok, elmegyünk egy ilyen útra. Kérdeztük, hogy milyen esély van arra, hogy valóban látunk is delfineket, azt mondták, szinte…..
Always the sun We bike Algarve 2016.10.30 22:08:09
Tavaly télen már töltöttünk néhány napot Algarve-ban,  akkor egy bérelt autóval jártuk be a partvidéket Faro és Sagres között. Idén inkább a biciklibérlést választottuk, mert nem akartunk nagyobb távolságokat megtenni, és Albufeira közelében amúgy is rengeteg látnivaló akad, főleg persze…..
Azt nem állíthatjuk, hogy Anglia a finom borok hazája. A legtöbb pubban, ha kér az ember egy pohár bort, legalább olyan értetlenkedve néznek rá, mintha egy pohár tejet kért volna. Ezért is lepett meg minket, hogy Algarve-ban egy híres angol bortermelő nyomára bukkantunk. Nem is akárkiére.…..
Mivel a repülőjegyünk már megvolt szeptember 23-ára, de a lakásba csak október elsején tudtunk beköltözni, valahol egy hetet el kellett töltenünk. Este érkeztünk meg Lisszabonba, egy éjszakára foglaltunk szállást az Alfama-negyedben, csomagjaink egy részét pedig megőrzésre átvittük az itteni magyar…..
Always the sun Mágnes 2016.10.14 22:50:00
Határátkelők lettünk. De nem pusztán elvágytunk otthonról. Ide vágytunk, Lisszabonba. Ez a város egy mágnes. Szerelem első látásra. Aki volt már itt, érti, aki nem, reméljük, az is megérti egyszer. Mi budapesti, tulajdonképpen kényelmes életünket számoltuk fel azért, hogy itt éljünk. Egy hónapja…..