Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Greg78

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Greg öt éve él Frankfurtban, ám mai írása nem Németországról, hanem térben is időben is teljesen másról szól. (Vagy talán mégsem teljesen, de az majd a végén derül ki, miért írom ezt.) Mindenesetre a történet gerince egy nagy időugrás, az is hamarosan kiderül, miért. (A…..
Greg78 2016.09.19 22:20:31
@diggerdriver: Nem kell, hogy szeresd a menekülteket. Nekem személyesen is volt rossz és jó élményem velük egyaránt. Az viszont fontos, hogy ne feketén fehéren lássuk a világot. Nincs olyan, hogy minden X nemzetiségű, vagy vallású ember terrorista, vagy gonosz bűnöző, vagy erőszaktevő.

Nagyjából minden társadalomban hasonló arányban vannak a bűnöző az átlagos és a kiválló emberek.

De sajnos mindenki (beleértve magam is) hajlamos az általánosításra, és az első találkozás után rámondja egy egész nemzetre, hogy minden "Urgunázi" lop, ha az első "Urgunázi" akibe belefutott az kirabolta.

Történetesen engem Mexico-ban raboltak ki a 2 napot. Hát azóta nem kedvelem a mexicoiakat pedig egyet sem ismerek személyesen. De hát ilyen az emberi természet.

Azt azonban fontos látni, hogy ezzel nem csak te vagy így, hanem mindenki. Számtalan Némettel találkoztam aki azt mondja, hogy csak a Magyaroktól mentsen meg az isten mert azok lusta népség, nem akarnak dolgozni, és még át is vernek. Na ők azok akik kb. két magyarral találkoztak életükben (vagy inkább eggyel) és az történetesen nem a legbecsületesebb honfitársunk volt.

Egyik barátom nagynénje 56-ban vándorolt ki Kanadába és gyorsan férjez ment. Ő mesélte nemrég, hogy bizony 56 után tele voltak a kanadai börtönök a kivándorolt, egész pontosan beutaztatott Magyar menekültekkel. Arról nem is beszélve, hogy mennyire volt tele az ottani sajtó a Magyar Cigányokkal akkik a Kanadai szociális juttatásokért utaztatták ki az egész családot néhány éve.

Sajnos a menekültválság egy nagyon összetett probléma amit se én se te nem fogunk tudni megoldani, de ettől még az emberségünk megtarthatjuk a rászorulókkal szemben. Csak erre akartam felhívni a figyelmet egy személyes élmény megosztásával.
Greg78 2016.09.19 22:33:27
@nyuszigonosz: Szia, nagyon jo kerdes, pont a FB posztom után beszelgettunk Lina Marival, hogy ha legkozelebb kint leszek Bogotaba, akkor megprobálhatnánk egy akkori árvát megtalálni. Nyilván nem lesz egyszerű, de majd megírom, ha sikerült. Egyenlőre fogalmam sincs róla :(