Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sz.klara

14 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Május utolsó hétvégéje a gyerekekről szól és a városszerte nekik tartott programkavalkádba a korábbi évekhez hasonlóan Ferencváros ismét bekapcsolódott. A kerület gyermeknapi rendezvényének a Ferencvárosi Művelődési Központ kertje adott otthont, ahol a kicsiket többek közt játék, lufi, színpadi…..
Május utolsó hétvégéjén immáron 14. alkalommal rendezik meg a Református Zenei Fesztivál elnevezésű programsorozatot Ferencvárosban. A Ráday utca és azon belül is főként a Bakáts tér környékére összpontosuló rendezvényen hazai és határon túli zenei fellépők mellett kézműves vásár és…..
Idén negyedik alkalommal rendezték Ferencvárosban a Tavaszünnep nevű rendezvényt a Haller parkban. A hűvös és esős idő messze nem a legideálisabb körülmény a szabadtéri eseményeknél, mégis sokan érkeztek a programra. A Tavaszünnepen a Páli Szent Vince templom mögött elterülő füves részen…..
Most hétvégén rendezték meg a Rakpart 100 elnevezésű két napon keresztül tartó programsorozatot Budapesten. Ennek keretében számos a rakpart mentén álló épület nyitotta meg a kapuit a helytörténet és a kultúra iránt érdeklődő látogatók előtt. A kezdeményezéshez a Ludwig Múzeum is csatlakozott, ahol…..
A Budapesti Tavaszi Fesztivál részeként háromnapos program keretében rendezték meg idén a Koreai Kulturális Napok elnevezésű rendezvényt a Bálnában. A Koreai Kulturális Központ szervezésében létrejött program célja volt népszerűsíteni és kicsit közelebb hozni a tőlünk már csak földrajzi szempontból…..
Budapest utcáin járva minden irányból körbevesz minket a történelem és ez alól természetesen Ferencváros sem kivétel. Szinte minden nap elsétálunk mellettük, de arra már sokkal ritkábban jut idő, hogy elmerengjünk, vajon hogyan is nézhetett ki egy-egy régi épület és a környezete a múltban. Az alábbi…..
Pár napja érdekes élményben volt részem, ugyanis bepillantást nyertem a Ferencváros kellős közepén álló Dandár Gyógyfürdő kulisszái mögé. A fürdőbejáráson nem csak azt tudtam meg, hogy ez az épület gyakorlatilag a környékbeliek egyetlen mosakodási lehetőségét jelentette a 20. század elején, hanem…..
Csodás napsütéses szombat délelőttön látogattam el a 9. kerület Nőnapi Sportvarázs elnevezésű rendezvényére a Vendel utcai Tornacsarnok épületébe. Tettem mindezt annak reményében, hogy kiderítsem, vajon mekkora lelkesedéssel vehetőek rá a kerületi lakosok egy kis közös sportolásra az…..
A ferencvárosi helytörténeti kalandozásainkat folytatva a mostani cikkben a Hazai Fésűsfonó- és Szövőgyár Rt. és az annak otthont adó gyár épületének történetébe kaphattok egy rövid betekintést. Amikor a IX. kerület története szóba kerül, nem mehetünk el a hely budapesti, sőt igazából az egész…..
Jótékonysági akció keretében idén harmadik alkalommal rendez meleg ruha- és ajándékgyűjtést a Ferencvárosi Torna Club az Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködve. A szervezők november 15-től december 6-ig várják az adakozni vágyók felajánlásait hétköznaponként 14 és 18 óra között a Fradi…..
Az Egészséges Budapestért program keretein belül nagyszabású kórházátalakítási projektet tervez a kormány az elkövetkezendő 4-5 évre a fővárosban. Ez többek közt a Ferencvárost is közvetlenül érinti majd, hiszen a VIII. és IX. kerület határán található Nagyvárad tér mellett épül majd fel egy abból…..
Az egyik ferencvárosi szórakozóhelyen szóváltás, dulakodás, majd ezt követően az utcára kiérve késelés történt október 8-án, szombaton. A BRFK Bűnügyi Bevetési Osztályának emberei október 11-én a rendőrségi körözést követően sikeresen kézre kerítették az egyik gyanúsítottat, L. Rolandot, akinek a…..
Október 7-én, pénteken nyílt meg a Ludwig Múzeumban a Bartók Béla születésének 135. évfordulója alkalmából rendezett és több, mint 30 magyar és külföldi művész munkáit bemutató #Bartók című kiállítás. A január 29-ig látogatható tárlat egyben a 25. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál kezdetét…..
Idén éppen 75 éve, hogy a sokak által kedvelt magyar édesség, a táblás Tibi csokoládé először a boltok polcaira került. Ennek megünneplésére ugorjunk vissza kicsit az időben és nézzük meg, hogy hol kezdődött ennek a sikerterméknek a máig is tartó története. Ha valaki megkérdezné a Ferencvárosban…..