Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AlfGab

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kevesen tudják, hogy mióta a legtöbbször uszodák fölötti burkolatként használt feszített műanyag álmennyezet hozzáférhető, létezik ennek egy áttetsző változata is. Ez lehetővé teszi, hogy mögé helyezett fényforrásokkal egy szinte teljesen homogén, fénylő felületet tudunk…..
AlfGab 2016.10.22 11:00:13
@TPiros: Bár ez a lámpa fénycsöves, manapság már ledeket használunk. Fémhalogént csak abban az esetben tudunk mögé építeni, ha a mögöttes tér ennél jóval mélyebb, de nincs is rá szükség, mivel a ledek hatásfoka lassan meghaladja a fémhalogénekét. Világításról általában a www.feszitett-folia.com/hogyan-vilagitsunk/ blogon találsz bővebb szakmai információt.

Ledszalag, vagy más megoldás? A fóliának van egy bizonyos homogenizáló hatása. Így a fólia-led távolság határozza meg az alkalmazhatóságot. Mi backled-eket építünk be, mivel ennek vetítési képe jóval kedvezőbb, árban nem feltétlenül drágább, viszont a mögöttes teret így csökkenteni lehet.

A képen szereplő lámpatesthez hasonlót mi is építettünk már, melyről itt olvashatsz: www.feszitett-folia.com/projektek/mercure-budapest-korona-hotel/ Testet azért építettünk a feszített fóliás "lámpának", mert a mennyezet nem tette lehetővé a beípítést.

Maga az átvilágítós feszített fólia úgy működik, mint egy bevilágító ablak. Úgy gondolom, az igazi funkciója és szépsége ebben rejlik. Ebből adódik, hogy a felület világításának homogénnek kell lennie, hogy a varázslat létrejöjjön. Jellemzően a mennyezetbe építjük, a feszített fólia síkol a karton mennyezetbe, abba mintegy belesimul. Például a www.feszitett-folia.com/feszitett-folias-vilagitas-konyhaban-es-furdoszobaban/ oldalon szereplő lakás világítási megoldás is ez alapján készült.

A feszített fólia sok csodára képes. Nem csak az átvilágítós, hanem a matt és fényes feszített fóliák is említésre érdemesek. Általuk kissé elszakadhatunk a simán festett falaktól, mennyezetektől, új érdekes felületekkel gazdagíthatjuk a belső tér látványát. Gyere nézd meg! www.feszitett-folia.com/
Nem ússzátok meg, hogy időről-időre nem osszak meg veletek valami újdonságot, ami akár valami új stílusirányzatról... akár valami új anyagról szól. Így lesz ez most is... se szeri se száma azoknak az eljárásoknak, technológiáknak, amelyek a közösségi terek dizájnjából…..
 Dupla jó hírt kaptam. Egyrészt válaszolt vízszerelő emailben, másrészt kaptam másik feszített fóliástól információt. A legfájóbb pontja a projektemnek az volt eddig, hogy a szakik nem nagyon hajlandóak online kommunikálni, ahol el tudom - írásban, képekkel illusztrálva…..
AlfGab 2016.09.17 19:35:59
Sziasztok!

A DPS igen jó példa arra, hogy a Barrisol kiváltható minőségi romlás nélkül is, sok esetben, ha feszített fóliáról van szó. De sok más cég is foglalkozik ezzel, európai vagy más háttérrel.

Akit esetleg mélyebben érdekel a téma, a
www.feszitett-folia.com oldalt ajánlanám. Nem csak reklámdumával találkozhatsz, hanem igyekeztünk összefogni a feszített fólia témáját. Képek, leírások, műszaki tartalmak és mi miért típusú leírásokkal talákozhatsz.

Üdv, Gábor
Nem túl régen olvastam egy érdekes dologról, mégpedig a feszített fóliás rendszerről. Hajtás után a konklúzió. A kivitelezés kétségtelenül jól néz ki, és könnyen kezelhető, mivel a Barrisol feszített fólia-rendszer vízálló, szilárd, szárazon építhető álmennyezetet…..
AlfGab 2016.09.17 19:27:12
@pkrisko: Sziasztok!

Azóta már jóval lejjebb mentek az árak, a gipszkartonnal igenis összehasonlíthatók. Persze inkább az a kérdés, akarunk e almát körtével?

A feszített fólia egy egészen más jellegű anyag, így másként kell használni, ha többet szeretnénk, mint egy sima kartonos lezárás. Felületében lehet matt, fényes, vagy átvilágítós. Pár éve pedig vászon szerű megjelenése is létezik, nagyon jó akusztikai tulajdonságokkal /2 cm-es vastagság mellett!/.

Az a tapasztalat, hogy aki beleugrik egy ilyen kivitelezésbe, sohasem bánja meg, évek múlva sem. Én így látom.

Alapvetően nálunk két típusa terjed. Az egyik a fényes lakkozott feszített fólia. Egy hihetetlen finom, enyhén tükröződő és sík felületet képez, ezáltal növeli a térérzetet. A másik az átvilágítós feszített fólia. Ennek világítási paraméterei nagyon jók, kevés dologgal lehet ilyen jó minőségű fényt előállítani. Ez utóbbi árban természetesen magasabb a háttér ledes paneljei miatt.

A következő lapot ajánlanám figyelmetekbe, www.feszitett-folia.com. Igyekeztünk hasznos információkat, képeket, projekt leírásokat és sok műszaki tartalmat megosztani, hogy a feszített fólia előnyeiről és hátrányairól reális képet festhessünk.

Akit ár érdekel, az rögtön ugorjon a kalkulátorhoz a www.feszitett-folia.com/cegtortenet/kalkulaljunk/ lapon.

Remélem hasznos lesz számotokra is!

Gábor