Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pénzéhes Blogger

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Luxusórát vásárolni talán az egyik legmerészebb anyagi költségekkel járó befektetés, amelyről a legtöbben csak álmodozhatunk. Mindazonáltal, ha van rá megfelelő keretünk, nem feltétlen kell bődületes összegeket költenünk rá, ha okosan navigálunk a piacon. Természetesen,…..
Jacob Benjamin Gyllenhaal néven született 1980. december 19-én Los Angelesben. Apja rendező, anyja forgatókönyvíró volt, nővére pedig szintén színész. Első szerepe az Irány Colorado!-ban volt 1991-ben, majd 10 évvel később sikerült feltűnnie, mikor eljátszotta a címszereplőt a Donnie Darkoban. A…..
Egy fickó nézi a Moszkva1-et, Brezsnyev elvtárs beszél. Átkapcsol a kettesre, ott is Brezsnyev elvtárs beszél. Tovább a hármasra, ott is Brezsnyev beszédet adnak. Megy a négyesre, ott áll egy rendőr, és lóbál egy gumibotot: - Kapcsolgatunk elvtárs, kapcsolgatunk? (Egyébként a képen: Egységes…..
Pénzéhes Blogger 2016.11.25 15:39:33
Én ritkán szólók bármihez is hozzá, de most péntek van, meg Black Friday is, gondoltam én is leírom a gondolatom. Kezdjük azzal, hogy nekem, fenntartássokkal, de tetszik a Fidesz politikája. Jobb oldali, vagy inkább úgy mondanám, magam konzervatív vagyok, minimális liberális beütéssel. De próbálom a politikát kívülről nézni, inkább egy nagy sakkjátszmának tekinteni sem pedig érzelmi oldalról megközelíteni. A politikában mindenki nyerni akar, hisz aki nyer, az mindent visz. Törvényeket alkot, pénzek felett dönt, irányit, stb.
Ha megnézzük a mai valóságot, látható, hogy a magyarországi baloldal, hihetetlenül szenved, esélye sincs, hogy az elkövetkező időkben hatalomra kerüljön. És szerintem itt jön a baloldali pártok nagy hibája, mert mintha erről tudomást sem venne, folyamatosan azt kommunikálja, hogy az Orbánt le kell váltani. DE kérdem én kire? Egy bukott Gyurcsánnyal az élen? Az Magyarországon már soha nem fog megtörténni. Már nem a múlt században vagyunk, most már olyan erős a média, hogy egy bukásból már nem lehet felkelni. De mint mondtam, próbálom kívülről figyelni a dolgokat, vagyis az sem tetszik teljes mértékben, amit a Fidesz csinál, de ha választanom kellene, akkor inkább mégis a Fidesz.
Na itt jönne szerintem, amit egy baloldalnak csinálnia kellene. Sokan vannak, úgy hogy bár Fidesz politikája tetszik legjobban, (én is ezek közé tartoztok) de ha választás lesz, nem rá tenném a voksomat, hanem pl. a Jobbikra. Meg is magyarázom miért, mert szerintem akkor működik jól egy ország, ahol egy erős ellenzék tudja sakkban tartani a kormányzó pártot. De akkor is a Fidesz számomra a legjobb kormányzó alternatíva, de jó lenne egy erős ellenzék.

Na és itt jönne egy baloldalnak a szerintem jó stratégiája, kihansulyozom, hogy szerintem, mert nem vagyok atyaúristen aki mindent tud, csak egy lehetséges alternatívát írok le.

Azt mondaná a baloldal, ááá, én nem harcolok az Orbánnal, nem leváltani akarom, arra nincs esélyem, hanem megerősödni. Vagyis arra az oldalra állok a döntésekben, amit az emberek többsége akar, ha kell akár a Fidesz mellé is.

Mondok egy példát, szerintem ma Magyarországon az emberek legnagyobb félelme a migránsok. Persze a baloldal kommunikációja szerint ezt a félelmet csak a Fidesz alakította ki, de valljuk be őszintén kit érdekel ki miért fél valamitől, ha fél mellé kell állni, és nem meggyőzni, hogy te csak a mások miatt félsz. A Fidesz csinál sok minden rosszat is a jó mellett, de van egy adúásza, ami mindent üt, ez pedig a Migránskérdés.

Szerintem mikor ki lett írva a népszavazás, a baloldalnak mellé kellett volna állni, hogy ezt mi is támogatjuk, erősen hangoztatni, hogy igen egyetértünk vele, így az adúász, már nem is adúász. Erős pozíció, de már nem mindenek felett álló pozíció. Már lehetett volna mondani, minek ennyi plakát, minek elkölteni sok pénzt, mi is elkezdjük járni az országot, hogy igen szavazzuk meg. És az emberek számára a Fidesz előnye eltűnik, vagyis megerősödhetne a baloldal, de mindaddig, amíg egy sértődős játékok játszik, és az Orbánt, Rogánt meg ki tudja, kit támadnak, csak süket füleket találnak.

Hisz nem ésszel akarnak erősödni hanem erővel, de az most nem a baloldal erőssége.
Most stratégia kellene, főként más stratégia. Örülnék egy jó és erős baloldali ellenzéknek, mert jót tenne a demokráciának, de szerintem ahhoz stratégiát kellene váltani. Addig meg marad a Fidesz.
Ahogy a mondás tartja, egy hazugság a fél világot körbeutazza, mialatt az igazság még mindig csak a cipőjét húzza fel (Mark Twain). Különösen igaz ez internet világára. A világháló a lehetőségek végtelen tárháza, ha információk terjesztéséről van szó, és ezzel láthatóan sokan élnek – még többen…..
  Foto: Circuito Fora do Eixo   Egy rendhagyó témakört választottam, amire nyugodtan mondható, hogy tabu a köbön. Természetesen most is egy általunk megélt élményt olvashatsz, amit igyekszem őszintén, de nem bántó stílusba csomagolni. Gáborral november - december hónapokban többször…..