Regisztráció Blogot indítok
Adatok
páfrányproject

16 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megtörtént! Végre megszabadultunk 16 millió forinttól és elkezdődhet valami marha izgi és nehéz. Eleddig is sokat foglalkoztam a ház a gondolatával, a kialakításának tervei lassan a végükhöz közelednek, csatolok is néhány nem tökéletes minőségű 3D képet, hogy ti is lássátok hol tartunk most.…..
páfrányproject VÉGRE 2016.11.07 21:16:28
Igen! Végre ma délután valami elkezdődött. Dorkánk egy éves születésnapján aláírtuk az adásvételi szerződést, és így egy igen nagy lépést tettünk az új életünk felé. Nem mondom, hogy nem félek a hiteltől, és azt sem, hogy az előttünk álló 6 hónap stresszmentes lesz. Igazán bonyolult idővel, pénzzel,…..
páfrányproject Ruhaszárítás 2016.10.12 20:11:09
                 Nem tudom, ki hogy van vele, de azt hiszem, hogy a ruhaszárítás mindannyiunk otthonának Mumusa! Tegyük fel azt az egyszerű esetet, hogy nincs külön mosókonyhánk, és szárítógépnek is híján vagyunk. Mit csinálunk? Hol szárítjuk a ruhákat és min?   Akármilyen csilivillin is van…..
páfrányproject Nappali 2016.10.06 17:58:42
Jóbarátok 9. évad, 23-24. rész: Barbados Sarah: Ön is paleontológus? Joey: Isten ments, NEM, NEM ,NEM! Én színész vagyok. Gondolom felismer, Az életünk napjaiban játszom! Ross: Haver annak a címe Életünk napjai! Nincsen ott az AZ! Joey: Jól van Ross persze, hogyne, na szóval én játszom Dr…..
                                                        Ha az ember lánya házépítésbe kezd, újraértékeli a dolgokat! Mit tartson meg, mit vegyen, és mennyiért?     Bele is futottam egy dilemmába; vegyek új tárgyakat, átlagos áron ami jó-jó, de nem az igazi, vagy vegyek valami régit, amit fel…..
páfrányproject Adás-Vétel 2016.10.01 18:48:10
Megígértem, hogy a vásárlásról is fogok írni, hát most megteszem. 12 millió forintunk van, amit az ingatlanba fektethetünk. 16 millió forint az eladási ára, és 8 millió forint a befejezés, így kis fejszámolás után kiderülhet, hogy 12 millió forintra van szükségünk. Ez nem könnyű feladat, mivel a…..
Nos igen, vannak dolgok, amikre nincsenek szavak! Ilyen ez a fürdőszoba részlet is. Olyan fantasztikusan szép, hogy libabőrös leszek tőle. Elképesztően inspiráló számomra, letisztult és békét árasztó. Felmerül a kérdés bennem, hogy miért nem ilyen fürdőszoba van a világ összes lakásában? Egyszerűen…..
páfrányproject Lépcső 2016.09.29 17:41:45
Mindennek az alfája és omegája a lépcső alatti terület okos kihasználása lesz. Ide rengeteg holminak kell majd beférnie, tulajdonképpen hosszú távon az összes holminknak, mivel ha a gyerek(ek) már szuper önállóak lesz(nek) az emeleten a saját kis birodalmukban, akkor mi leköltözünk a jelenlegi…..
páfrányproject Tetőtér 2016.09.27 22:51:11
  Mind tudjuk, hogy a beépített tetőtér kényes dolog. A mennyezet szöge rengeteg helyet vesz el. Aztán ott van a feljáró területe, esetleg néhány ablak, szóval mire észbe kapunk ott tartunk, hogy jóformán nincs is falfelület, amire az ágyat, kisasztalt és egyebeket pakolhatnánk. Mindennek térben…..
páfrányproject 2016.09.29 10:29:43
@Sandor Akarki: A dolgok változnak és sokszor fejlődnek is. Meleg ellen ott a jó szigetelés, és a légkondícionáló. A cserép helyett is számos alternatív megoldás van, ilyen például a zsindely, ami nem csúszik le és nem is kopog rajta olyan hangosan az eső bár, ha megfelelő minőségű szigetelés van a tetőtérben sem így, sem úgy nem lehet zavaró. Az ablak esetében pedig vannak olyan gyártók, akik direkt erre a "problémára szakosodtak", automatizáltak, biztonsági fóliával vannak ellátva, és a rovarok sem tudnak bejönni. A kulcsszó itt is a minőség! Végezetül érdemes elgondolkodni azon, hogy húsz év távlatából melyikre van nagyobb esély: egy jól megépített ház tetőterének beázására, vagy a társasházban a szomszéd által való leáztatásra.
  Történt néhány változás, ami szerencsére pozitív irányba lendíti a térelosztást. Ez részben azért történt, mert az emeleti szintről nincs alaprajz, részben azért, mert benéztem. Ahogy az előzőekben említettem már, most már bizonyosan megoldható az előszoba házhoz való toldása, és a mennyezet…..
páfrányproject Konyha 2016.09.15 23:21:22
    Azt hiszem, ez lesz otthonunk csúcspontja! Bejössz és ezt látod! Fehér falak, konyhabútor, székek, szekrények, finom, világos fa mintájú burkolat. Tiszta, mint a patyolat! Aztán ott lesz a hatalmas teraszajtó (fal), aminek a kerete, (ahogy az összes nyílászáróé) sötétbarna, kis vöröses…..
páfrányproject Előszoba 2016.09.15 17:58:00
  Az előszoba elhelyezkedése esetünkben azon múlik, hogy a ház telekhez való beépítettsége engedi-e ezt, de legyünk pozitívak, minden megoldható, házon kívül lesz! Persze így is van egy kis baki, mert bár már van egy bejárati ajtó, mégis másik kettőt is be kell raknunk, hogy elölről és hátulról…..
páfrányproject Alaprajz 2016.09.15 13:51:42
  A mellékelt képen látható a ház felépítése. A bal oldali a földszint, a jobb oldali a tetőtér. A jelenlegi terv szerint az előszoba a házon belül helyezkedik el. Én nagyon szeretném kivinni, mert az eredeti terv szerint túl kicsi, és egy csomó helyet vesz el a konyhából, de ezt majd egy következő…..
páfrányproject CSOK 2016.09.14 23:13:26
Már említettem, hogy lendületünkben mi is bele estünk a CSOK-os kérdésbe. Három gyerek, házépítés 10+10 millió és megépülhet a palotánk. Aztán kettőt visszaléptünk és megpróbáltunk lehiggadni picit. Talán olyan városi lényeknek, mint mi vagyunk, nem kell első körben 1000 nm-es telek és 130-150 nm-es…..
páfrányproject Első lépések 2016.09.14 23:03:44
Hosszas agyalás után (CSOK vs. nem CSOK), úgy döntöttünk, hogy hagyjuk a gyermekvállalás kérdését a mi kezünkben, és szimpla hitelt veszünk fel a házra (és eladjuk első szerelmi fészkünket). Sajnos azonban az elvárásaink magasak, a pénztárcánk pedig viszonylag lapos, így nem engedhetjük meg…..
páfrányproject A Ház 2016.09.14 23:03:17
  Íme hát! Rövid történet következik. Az előző tulaj családjának tulajdonában volt a ház 25 éve, Tamás kezdte felújítani, bővíteni a 36nm-es nyaraló besorolású ingatlant 2011-ben saját részre, majd végül szerkezetkész állapotában döntött úgy, hogy eladja. Ahogy megismertük, maximalista és…..