Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JeremiaSiralmai

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyülekezeti "könyv"-tanulmányozás kr 2. fej., 23–34. bek. A 2. fejezet idáig arról szólt, hogy Jehova ... azt akarta, a népe felkészülten várja majd, hogy létrejöjjön a messiási Királyság, ezért elküldte C.T. Russellt, hogy szellemi vezetést nyújtson Isten népének, és felkészítse őket az előttük…..
JeremiaSiralmai 2016.10.21 12:30:16
@a századik juh:
A kérdés nem azért szólt, hogy nekem válaszolj.
JeremiaSiralmai 2016.10.21 12:39:00
@a századik juh:
"A paradicsomban lesz már" ?
Nem te, embernek fia.
A 2000-ik "14". segítek: niszan hó.
JeremiaSiralmai 2016.10.21 13:03:45
@szekérrúd:
Tudod embernek fia, itt neked nem kellene semmit sem szólni.
A Király hagyja, hogy itt tegyék a dolgukat, te pedig próbálod lebeszélni őket, én "egy két személyhez jöttem " hozzá alig szóltam ehhez az egészhez, egy két kérdésük mellett nem mentem el, te 4 éve ostorozod őket?
Mennél inkább hirdetni akikhez elküldettél.
E blog, azért működhet, mert a Király megengedi, akivel te ellenkezel, azzal, hogy 4. éve alámerítettként próbálod lebeszélni őket, olyasmiről amit a Király engedélyez.
Én négy napon szóltam összessen. Akkor is néhány olvasóhoz attól, hogy a válaszokat nekik címeztem.
Néhány olvasóhoz.
Kicsit többre sikeredett, a sok kérdés miatt, amivel csak kiforgatni akarnak.
Az Isten Királysága uralkodik c. könyv tanulmányozása a VT levelével kezdődik. Vagyis magát a levelet is tanulmányozni fogják a gyülekezetek. Érdemes is, hiszen mindjárt az 1. bekezdés felvet kérdéseket. pl.:Lehetséges, hogy Russell testvér bejelentését az tette izgalmassá, hogy egy láthatatlan,…..
JeremiaSiralmai 2016.09.21 20:08:05
@pöckölő: A másik témánál elmondtam összetévesztettem egy hasonló stílusban beszélő emberrel attól a többi vonatkozik önre amit önnek címeztem MÁTÉ18:3.
A télapós mondás viszont az ön szájából származik ugye kedves pöckölő. Ön szerint az egész Szentírás kamu így önnek hogy lehetne fogalma a történelemről nem is értem mit keres itt. Úgy ismert meg mint aki fél bármitől?
JeremiaSiralmai 2016.09.21 20:27:07
@a századik juh: Csak röviden.
Azért jöttem, hogy annak a kedves olvasónak, aki a háttérben nem tudja mitévő legyen, elmondjam kapcsolja fel a híreket, és lássa meg mi történik a világban. E világ vezetői, ha felszinesen elsimítják e borzalmas dolgokat, amik már szinte mérhetetlen szenvedést okoznak az emberiségnek, és kijelentik "béke" van, onnantól óriási változás fog bekövetkezni, amikor már nem lesz lehetőség dönteni. Vegye elő a Szentírást, és ne is tegye le, lássa meg a bibliai próféciák beteljesedését. Most lásson szemével, és most halljon fülèvel.
JeremiaSiralmai 2016.09.21 20:43:24
@a századik juh: "1914 ben nem lett vége minden királyságnak a földön"

"Néztem tovább az éjszakai látomást, és íme, egy emberfiához hasonló valaki jött az egek felhőivel. Bebocsátást nyert az Öregkorúhoz, és egészen elé vitték. Majd uralkodói hatalmat, méltóságot és királyságot kapott, hogy a népek, nemzetek és nyelvi csoportok mind őt szolgálják. Uralma időtlen időkig tartó uralom, amely nem múlik el, és királysága nem semmisül meg".
Innentől az Öregkorú ès Fia számára, már csak egyetlen királyság létezik.
A többiek: ZSOLTÁROK 110:1,2 "Menj győzedelmeskedj ellenségeid között"

További szép estét, szép napokat, eredményes kutatást a Szentírásban és jó tanulmányozást kívánok!
„Jézus így válaszolt nekik: „Bontsátok le ezt a templomot, és én három nap alatt felállítom.” A zsidók ezért így szóltak: „Negyvenhat évig épült ez a templom, és te három nap alatt felállítod?” Ő azonban testének templomáról beszélt.” (ÚVF) Ez a vers…..
JeremiaSiralmai 2016.09.20 21:54:38
@pöckölő:"Gyűlölet,harag,bosszú,pusztítás vs szeretet,irgalom,megbocsájtás"
Jézus, egy sokkal nagyobb pusztításról beszélt, mint ami a Héber iratokban, összesen fel van jegyezve.

pöckölő: "a biblia ... egy nagy kamu az egész"
Nincs miről beszélnem önnel sem, pedig válaszoltam egyetlen k3rdésére, kicsit feljebb, de nem ön miatt, és a válasz nem is önnek szól. Minden kérdésére benne a válasz a Szentírásban.

Ön saját magát taszítja 3gyr3 m3lyebbr3, hiányzik önből a kisgyermek, azt gondolja, mily sokat élt, és mily sokat tud, pedig nem tud ön semmit.
Azt hangoztatja, hogy Jézus az Istene, de fogalma sincs kicsoda Jézus.
JeremiaSiralmai 2016.09.20 23:02:24
@Columba: Elnézést, valóban összekevertem egy másik hasonló stílusú valakivel. Akkor az utolsó mondatot nem önnek szántam "pöckölő".
Megvan, "pöckölő" aki a télapóban sem hisz, hiába olvasnám fel minden nap a levelét".
JeremiaSiralmai 2016.09.21 08:34:09
@a századik juh: Ennyi év után önnek fogalma sincs, kicsoda Jézus.
                Lukács 23:43                 Itt Jézus azt mondja a bűnbánó latornak a mellette lévő kereszten: „Bizony mondom Neked, MA velem leszel a Paradicsomban!”                 Jehova Tanúi, felismerve, hogy eme vers alkalmazása:…..
JeremiaSiralmai 2016.09.17 20:36:57
@pöckölő:
Minden gyűlölettel, gúnnyal, megvetéssel tele kérdésre, Isten és az Ő Felkentje iránt, megtalálható a válasz, a Szentírásban.
JeremiaSiralmai 2016.09.18 13:05:38
@a századik juh:
Én itt két ember, gyötrelmes kínhalálával kapcsolatban írtam, az egyikük halála a legismertebb, legnagyobb visszhangot kiváltó halál volt, az emberiség történelmében.
Az Emberfia, Isten Fia a föld Királya, Jézus Krisztus halála, aki a világegyetem második személye lett végérvényesen a halála által, mivel végrehajtotta megbizatását, nem tántorodott el kínszenvedése ellenére sem. A jelenlegi időszámításunkat is hozzá igazították, akivel az előttem hozzászóló gúnyolódott.
Ön pedig jön nekem Katinkával.
Lehet, hogy közelebbről ismerem Katinkát, mint gondolná és tisztelem őt. Nem az eredményeiért. A jó tulajdonságaiért, ami önből hiányzik.
Kitartásáért, az iránt amit elvállalt, hogy mily szívvel és szeretettel végzi feladatát, kemény naponta végzett munkájáért, hogy az általa helyesnek - (hozzáteszem, nem fájt a Teremtőnek annyira az amikor a Katinka énekelte a himnuszt, mint az előttem hozzászóló, vele- és szeretett Fiával szembeni gúnyolódása és gyűlölködése) - életút, sikeres legyen.
Az említett eseményen nem voltan jelen, de majd informálódom hitelesebb forrásból, mert az eddig olvasottakat három szóval tudnám jellemezni:
rágalmazó
ellenszegülő
gúnyolódó

Jó helyen van mindenhol a vessző?
JeremiaSiralmai 2016.09.18 13:15:06
@JeremiaSiralmai:
elnézést: "az általa helyesnek VÉLT életút, sikeres legyen"