Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyuszi kinga

359 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
két ember szabályszerűen ordított egymással, de épp ezt magyarázom, hogy ez olyan 45 éve volt, és van, aki már nagyon unja a tizenkilences időgépvillamossal megközelíthető helyeket.  és nem megy oda.  vagy máshogy megy oda. a sas máshogy megy oda, a nyuszi meg folyton odamegy, és nézi a…..
Nem tudom, volt-e már szó róla. még kiskoromban olvastam A világ és az Ember vagy valami hasonló horderejű címmel büszkélkedő könyvben, persze a büszkélkedés csak szóvirág. Mindig elég szimbolikusnak tartottam, és mivel most már a fél életemen áthúzódik ez a történet, az…..
Hogy sokszor van, hogy valamit sokáig nem csinálok, aztán igen, és akkor rögtön azt mondom, fú, ezt gyakrabban kéne. Például jövő hétvégén, vagy inkább két hét múlva, mert akkor van telehold. Persze akkor nem csinálom. De aztán eltelik elég sok idő, és akkor megint. Kár…..
Valami nagyon finomat szeretnék inni, de nem teát, nem kakaót, jó a hideg víz jégkockával, de most nem azt szeretnék, és nem is alkoholt. Teljesen fölöslegesen azt képzelem, hogy van még valami más ital, amiről speciel én még nem hallottam, de az most nagyon jól esne és nagyon…..
Random fotókat nézegetek a számítógépen egy amúgy legalább egy kicsikét fegyelmezett szombaton (annyira nem fegyelmezett, hogy délelőttre és délutánra lehessen osztani). Lájkolandó macska, ez igen, kinéz egy ablakon, függöny mögül. A kinti tájat találomra egy olyan hellyel…..
Az erkélyen olvasok és a képen látható kis rózsaszín már eltűnt a felhőről bolygómozgás miatt.  Denever repked, es aki tudja, hogy ugyanebben az országban milyen denevérekkel töltöttem milyen reggeleket-esteket (gyakorlatilag ez csak en vagyok), az tudja, milyen érzés volt…..
Hova tűnt a tünetmentes nő, aki reggel kiugrott az ágyból, most már csak vánszorog. Hogy juthatott odáig a dolog, hogy órák óta nincs időm egyet vagy kettőt kattintani, hogy kicsit kicsinyítsek ezen a térképen? Szomorú. Most közbe volt időm legalább hármat…..
Az öreg király szétküldte az embereit, hogy számoljanak be neki a világról. Aztán mire végre visszajöttek, leírtak mindent, már amire emlékeztek, kiderült, hogy még az is túl sok, aztán egyetlen könyvben összegeztek mindent, aztán már azt se volt idő elolvasni,  Ezt a…..
- Margate! - örültem meg a film alatt. - Margate! A Mr.Turnert  néztem, és hirtelen otthon éreztem magam, bár Margate-ben egy egész napot sem töltöttem. Margate-ben inkább Mr. Turnernek volt oka otthon érezni magát,és otthon is. Margate! Már akkor is örültem, amikor kiterveltem,…..
Egyszer a semmiből összeraktam elég pénzt egy - már megint egy - repülőjegyre. Megvolt a pénz. Eljött a dátum. Nem csalódtam. Odafele úton sötétedés, naplemente vagy alkonyat - ezek egymásba érnek, csak kicsit késlelteti őket a tízezer méteres magasság - és már nagyon a lovak…..
Honnan vettem, hogy az A Taste of Honey magyar fordításában szerepel az, hogy Egy kívánságkútnál állsz? Most már tényleg elő kéne ásnom a Beatles bibliámat. Annyira rémlik, hogy abban volt. Vagy valami filmes kiskönyvben bogarásztam, és abban volt a hasonszőrű -című filmmel…..
John Ruskin hitt a népművelésben. Egész Észak-Anglia sokban erről a hitről szól, mert nagy részben hozzá hasonló emberek formálták. (Be kell látnom, hogy ezt csak úgy gondolom a benyomásaim alapján.) Én is  hatalmas haszonélvezője voltam az "ingyen könyvtár, ingyen múzeum"…..
Az elmúlt tíz március 15. Még vannak lehetőségek. Március 15-ét nagyon jó külföldön ünnepelni. Egyszer Gozón és négyszer Máltán igazi tavasz volt. Az ünnepi versem: Petőfi SándorSliemában táncolFelesége bugyiba'Úgy mennek a Bugibba.   A gozói márciusozás csúnya…..
Bárcsak elő tudnám bányászni, amit az előbb ideírtam. Kicsit vissza akartam menni a dolgok elejére. Hogy egyszer lett pénzem, amennyi még soha, ez télen volt, tavaszig vártam, és akkor elindultam. Az a tél tíz éve volt, és ezt a tízéves szakaszt akarom most lezárni ezzel a…..
Az egyik baj a túl sok utazással a kapkodás. Ezért az egyik célom ezzel az ideiglenes önszárnylevágással épp az, hogy most a télen, de ha kell, még tavasszal is helyükre kerüljenek a dolgok, megint jobban csináljam, ha már így ráálltam erre a dologra, erre a játszótéri…..
Eszembe jutott, hogy mit lehet Manchesterben csinálni. Mert kicsit elszégyelltem magam, mikor viszontláttam a jótanácsomat idézet formájában: Liverpoolba menni. De csak egy kicsit.   Mindenesetre ott van M-ben a Briton's Protection nevű pub. Itt engedélyezték legutoljára nőknek,…..
Engem is meglep, hogy arra a kérdésre, hogy "Mit lehet Manchesterben csinálni?", azt válaszoltam, hogy: semmit. Végül is háromszor futottam neki az ott lakásnak, és legszívesebben negyedszer is mennék, bár negyedszer már inkább úgy, hogy ne kelljen ott lennem. Így kezdtem el…..
Találkoztam egy fiatalemberrel, igaz, összesen kábé két percre és csakis gondolatban, de mivel nem áll szóba velem - nem is a kilenc év a lényeg, amióta nem áll, inkább a soha többé - szóval ez is valami.Most egy hagyma belsejéből próbálom egyszerre kifelé és befelé hámozni a…..
Padovában mindenhol ott vannak ezek a folyónak látszó csatornák. A legbelvárosiabbakban hatalmas halak úsznak. Néha csapatostul. Sajnos ehhez nem elég jó a fényképezőgépem, hogy a szürkészöld víz felszínét nyalogató zöldesszürke pontyokat fényképezzek. Tudom, kinek a…..
Szuper máltai blog: Leslie Vella Novembertől márciusig ezeknek utána fogok járni. Nagyon komoly. ..
Álom-téma: azt álmodtam, hogy egy fürdőszobai konnektorba (24 v) dugtam be tölteni a különben nem létező iphonomat, amiről onnan tudom, hogy telefon, hogy 7 nem fogadott hívásom volt, de igazából az ipodom volt. A kijelzője végigpókhálósodott, és alatta kettétört a rohadék.…..
Eleve kicsit gügye stílust ütök meg, plusz most láttam, hogy egy előző posztot a szó közepén hagytam abba, nyilván valami jobb dolgom akadt. De az olasz festőnő témát muszáj folytatni, mert most látom, hogy új kiállítása nyílt.   Nem tudom, hogy harapódzott el ennyire ez a…..
Mindenkitől elnézést kérek, főleg Hamlettől, a többi érintettől és a vízihullák egyesületétől, de ez a kép tényleg pont olyan, mint az  Ophelia mínusz Ophelia. Bár most, hogy kicsit jobban megnéztem, rájöttem, hogy azon eléggé ki lett dolgozva a másik part.   Elég…..
Nyugdíjas évek: ez olyan véglegesnek tűnik; nyugdíjas hónapok: ebben viszont benne van a lehetőség, hogy téli szünet októbertől áprilisig, tespedés és lélegzet visszafojtás, rendszerezés és várakozás.   Egy biztos: most már itt van velem az öreg nő. Ha megyek valahova, ő…..
Egy kiállítás, amit nem szeretnék elfelejteni Nyilván, ha a linken túli miniatűr képek felidéznék, hogy milyenek voltak az igaziak, akkor nem kéne most azt kepeszteni, hogy a saját szavaimmal megragadjam a lényeget. Szerintem semmilyen kiállítást nem lehet rögzíteni, sem…..