Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szivbeteg

14 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valójában nem riport, inkább beszámoló, és nem képzelt, hanem nagyon is valóságos – legalább részben –, de akinek Déry Tibor neve sejlik fel, az sincs messze az igazságtól... Készülni már két alkalommal készültem, de két éve elég bátorságom nem volt életem első triatlonversenyéhez, tavaly pedig más…..
Szívbeteg blog Bohém rapszódia 2019.05.12 17:47:58
A sör-virsli-mustár kifejezés hallatán sokaknak a régi május elsejék hangulata ötlik fel, de most a zsíros kenyér-kolbász-kóla trió került egy mondatba. Sőt, kiegészíthetem tetemes mennyiségű fröccsel. Szeretünk enni, a finom – és egészségtelen – falatok éppúgy hozzátartoznak egy fesztiválhoz, mint…..
Hogy hol is? Hát Budapest utcáin! Persze ez a 160 nem az a 160, és a mértékegység sem km/óra, hanem ütés/perc, vagyis – közkeletű nevén – pulzus. De ha nem feledkezünk meg arról az el nem hanyagolható tényről, miszerint az én betegségemmel élőknek már a 120 is fibrillációnak számíthat, akkor máris…..
Meglehetősen régen jelentkeztem, ám most ismét van okom írni: Megúsztam! A „#Megúsztam!” a Lidl Balaton-átúszás jelszava, amit alapból hülyeségnek tartok – mert megúszni a történelem érettségit, egy intőt, vagy a náthát lehet –, ám most mégis ez történt velem...
Körülbelül öt hónappal a szívműtét után egy tavaszi reggelen elindultam kerékpározni. Mivel akkoriban még a táppénz alatti szabadságok összegyűltek, rengeteg szabadságom maradt. Ezt ki is használtam mozgásra, hiszen arra volt leginkább szükségem. Gyönyörű, napsütéses, enyhén hűvöskés időben indultam…..
Szívbeteg blog A kezdetek 2018.02.09 13:17:16
Elkéstem. Már megint. Pedig most korábban indultam dolgozni. Valami nem stimmel.....
Szívbeteg blog Vivicittá 2017.06.21 17:42:52
A dallamosan csengő név mögött kinek-kinek más és más jelenik meg lelki szemei előtt.  Van, akinek a futók, a színes ruhák, a bulihangulat, és van, akinek a kemény felkészülésssel járó nagy küzdelem, megint másnak a lezárások miatti bosszúság...
Még a karácsonyi ünnepek alatt beneveztem két egymást követő hétvégére egy-egy félmaratonra. Az április elsején megrendezendő bajai Kikelet Félmaratonra, és a kilencedikén tartandó Vivicittára. Többen kérdezték is: nem lesz ez sok? Nem! – Válaszoltam, és komolyan is gondoltam. Eredetileg Baját…..
Ergometria. Aki e szót nem ismeri, az vagy nem sportol, vagy még fiatal és a környezetében nincs sem sportoló, sem beteg. Én egyszer – közvetlenül a műtét után – találkoztam vele. Akkor 100 wattig engedtek tekerni. Azóta szóba sem került. Most viszont egy stresszes időszakot követő EKG okán pár…..
Nem szeretem a halat. És nem, nem a szálkák miatt. A tonhalat és a panírozott halrudakat sem! Ha Iglo akkor sem! A halászléből még csak-csak eszem – legalább a levét, a tésztáját –, de sütve már végképp nem. A feleségem szereti, sőt engem is szeret (ezen a ponton vitatkoznék az ízlését illetően, de…..
A föld legmélyebb pontjáról felemelkedni csak mélytengeri búvárhajóval lehet, de nem is szó szerint kell érteni, hiszen elsősorban futásról, méghozzá szintes futásról van szó. A gödör fenekéről feljönni már teljesen más, de az én esetemben mindegyik igaz. Adjuk hozzá a Himalája magasságát, és máris…..
Mi köze van Schirilla Györgynek az SR26-oshoz? Semmi, de ha mégis, az teljes véletlen, és én nem is tudok róla. Kettejüknek csupán rajtam keresztül van kapcsolata. Schirillát, ugye az egész ország ismeri, de mi az az SR26? Az SR26 kiskamaszkorom vágyainak netovábbja, egy kerékpár! Később nem két…..
Aki a Google segítségével véletlenül talált ide, és valami erotikus tartalomra számít, az most csalódni fog. Nem mintha bántó lenne egy formás popsi után futni, de még erről sincs szó. Azért kapta ezt a címet a poszt, mert egy hosszú pillanatra tényleg meztelennek éreztem magamat, holott sem…..
Egy fesztiválbeszámoló az én esetemben nem szólhat másról, mint a mozgásról. És – bár a lányom szalagavatóján jó apához illően keringőztem – nem vagyok a parkett ördöge. Tehát futófesztivál. 28 km, 7 hegy, 760 méter szintkülönbség, 3 óra 38 perc rohanás. És nem, nem elírás, nem is olvastad félre:…..