Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dér Zsolt

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Combat Gear Blog CLS Zsák 2019.06.18 05:00:00
Dér Zsolt 2019.06.19 00:52:46
@delta81: erre én is kíváncsi lennék.
Már csakazért is, mert kb. fél perces kereséssel több százezer találat van, a legmodernebb sf összeállításig, fotókkal és listákkal.
Milyen titkos fejlesztés lehet a magyarban? :)
Dér Zsolt 2019.02.16 13:54:11
Ha a két oldalzseb (ami szerintem kicsi, bár lehet, hogy rosszul látom), összerakható vagy külön-külön használható hátizsákként, akkor miért kell a tetejére a CFP90-ről koppintott, egyébként teljesen használhatatlan, plusz zsák?
Az Osprey már régóta kidolgozta az önhordó vázat, ami szinte teljesen tehermentesíti a vállakat és a gerincet, ami egy katona esetében a plusz kilók miatt különösen fontos lenne.
A hátpárnázás is lehetne egy kicsit komfortosabb, jobban átgondolt.
A vastag derékpántot, hogy fogja akár egy warbelt akár egy PLCE rendszer esetén használni?
Az osztrák harci zsák rendszerben a málhaöv a derékpánt, amit egyetlen fémlap kihúzásával el lehet távolítani a zsákról és warbeltként funkcionálhat tovább, arról nem is beszélve, hogy a hátizsák zsebei felszerelhetőek az övre is.
Vagy mára már gyártanak olyan MOLLE paneleket, amelyeket utólag is fel lehet szerelni az 5cm-es derékpántra, kényelmesebbé, pakolhatóbbá téve azt.
A puha hevederek összesöndörödhetnek, az külföldi gyártók nem véletlen ragaszkodnak a kemény rideg anyaghoz.
A rengeteg heveder csík plusz teher, és szerintem az oldalzsebek külső oldalára feleslegesek. Ha kis hátizsáknak rakják össze, akkor is.
Lehet, hogy valaha kiforrja magát egy jó zsákká, de engem sokkal jobban emlékeztet a 90-es évek magyar mélységis hátizsák fejlesztésére, a függönygurtni hevederekkel amik elfoszlottak és kicsúsztak, a krómkarikás rögzítőgyűrűkkel, amik nem fogták a hevedert, mint egy jól átgondolt hátizsákra.
Sok katonai zsákom volt, melyből a CFP90 volt a legrosszabb, most Berghaus Cyclopsot és egy oszták harci zsákot használok, de egyiket se cserélném le erre.
Kicsit hasonlít a nemzeti színházhoz, ahol minden stílust összedobáltak és a végén azt mondták, hogy szép és praktikus, oszt jóccakát.