Regisztráció Blogot indítok
Adatok
énügynökség

20 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokszor mondják, hogy minden fejben dől el. Hiszek ebben. Így van ez a nyaralással is. Ha okosan (tudatosan) csinálod, akkor tényleg csak rajtad áll vagy bukik, hogyan sikerül a nyaralásod. Én épp nyaralok, szóval teljesen őszintén, első kézből tudom ezt megerősíteni, hogy azon múlik az egész, hogy…..
Nem, most nem egy futóversenyre gondolok, hanem a saját életemre, illetve ki-ki gondoljon a sajátjára bátran. Mindenki benne van egy jó kis mókuskerékben, a hétköznapi és nem hétköznapi teendőkkel, a rutinokkal és a rutintalan, váratlan eseményekkel. Sokszor csak loholunk önmagunk után, mert a valós…..
  Mit fogunk megtudni, ha jobban megismerjük önmagunkat? Azt, hogy jellemzően hogyan reagálunk bizonyos eseményekre, illetve hogy az érzelmeink hogyan befolyásolják viselkedésünket és teljesítményünket. Az ember érző lény. Ingerek érnek minket nap, mint nap. Inger az, ha megéhezünk és az is, ha…..
Murphy vicces és szórakoztat. A humort pedig nagyon kedvelem. Sőőőőt… gyakorlatilag el sem tudom képzelni az életemet nélküle. Ennek szerves része az is, hogy ne vegyem magam túl komolyan és igen, tudjak nevetni magamon. Ehhez Murphy is nyújt egy kis szórakoztató segítséget. Ennyivel ki is…..
Körül vagyunk véve zombikkal. Itt élnek közöttünk. Látjuk őket nap, mint nap. Csak lézengenek a világban, bámulnak bele üres tekintettel. Sodródnak napról napra, munkáról munkára, de igazán nem tudják, merre tartanak.  Lehet, hogy nem esznek agyat, de egészen biztosan nem táplálják a sajátjukat sem.…..
Ha szeretnünk egyébként futni, akkor mindenképpen jó ötlet felhúzni a (nyúl)futócipőt, és ha nem is a világból, de kicsit a jelen helyzetből fussunk el. Ha nem szeretünk futni, akkor kapcsolódjunk ki valami mással, amivel tudunk. Legalább egy 20 percre. Ha ez megtörtént és a fejünk kitisztult egy…..
Na mi lenne, semmi. Igazából ez a nap is el tud telni valahogy. Valójában akármit is teszünk ez már megtörtént, mert úgy feküdtünk, vagy úgy aludtunk, vagy mert a szomszéd kutyája/motorja/neadjisten életünk párja, vagy a saját kutyánk, esetleg szeretett gyermekünk felkeltett idő előtt. Hát ilyen…..
Miről is szól az ÉnÜgynökség? Sokan kedves olvasóim közül, igen, talán pont te is, aki a kávéd szürcsölése közben olvasod épp ezt, azt gondoljátok, hogy az ÉnÜgynökség arról szól, hogy Én, szigorúan nagy ’É’-vel vagyok az ügynök, ebben az ügynökségben. Az van, hogy ezúttal mellényúltatok…..
Köszönöm a türelmet azoknak, akik már nagyon várták a sorozat harmadik, befejező részét. Megérte várni, elérkezett. Mielőtt belevágnánk tartsunk egy kis ismétlést. A boldogság első szintjeként a "kellemes életet" szokták emlegetni, ahol az a veszély, hogy ez itt található örömforrásokhoz hozzá…..
Senki ne számítson semmilyen politikai állásfoglalásra ma (sem) tőlem. Inkább egy kis örömre, és boldogságra biztatok mindenkit, a másik nagy szavazás előtt/után/helyett. A ma teljesítendő feladat, hogy mindenki szavazzon magára! Hogyan is képzelem ezt el? Nagyon egyszerűen.…..
Nos eljött az ideje a második felvonás (aki nem olvasta volna az elsőt, azt kérem, hogy kezdje azzal, itt van).  Ezt a részt a tökéletességnek szentelem. És nem, sem Teréz anya, sem Gandhi nem fognak szóba kerül. Pusztán azért mert – amellett, hogy ők sem azok – igazából a tökéletesség nem létezik.…..
A hibák szuperjók, hogy vannak, ugyanis rengeteget lehet belőlük tanulni. Sokkal többet, mint abból, ha mindent jól, vagy tökéletesen csinálunk. Én személy szerint az elmúlt években kifejezetten elkezdtem rajongani a hibákért, olyan hasznosak! Nézzük meg kicsit részletesebben, hogy mikor és mitől…..
Ez a mai világban nem újdonság. De ha tovább gondoljuk egy kicsit és elengedjük az anyagi világot, melyre nagyrészt a korábban már említett kellemes élet épül, úgy születik néhány megemésztendő gondolat. Mit értek jó dolgok alatt? Azokat, amikért erőfeszítéseket kell tenni, és amik teljesítése…..
ÉnÜgynökség Blog Boldogság 2.0 2016.09.23 05:02:00
Egy korábbi bejegyzésben már írtam a kellemes életről, és hogy hogyan érhető tetten ott a boldogság, és hogy mik a veszélyei. Akkor ígértem a folytatást a boldogság tovább arcairól. Kérem a következőt! És meg is jött. A boldogság második szintjét sokan az úgynevezett „flow” élménnyel…..
Azzal mindenki tisztában van, hogy a szavak ereje bizony hatalmas. Amit kimondtunk már nem lehet visszaszívni. És hogy van, amiért már csak bocsánatot lehet kérni …stbstb.  Ám én nem erről szeretnék ma beszélni. Inkább arról, hogy azt vajon hányan tudják, hogy ha azt mondom…..
énügynökség 2016.09.22 16:46:37
@what.the.fuck: Szia! Egyetértek, az elmélet már bizonyított, a többi meg csak rajtunk múlik.
énügynökség 2016.09.22 16:44:56
@Medgar: Szia! Hát vagy az, vagy a capslock :) Jól gondolom, hogy azért végigolvastad? ;-)
Sok kutatás foglalkozik a mosollyal, nagyon röviden az alábbi megállapításokra jutottak, persze nem csak kémiai szempontból: - Oda-vissza működik. Nem csak az bizonyított hogy ha jó kedvünk van és boldogok vagyunk akkor az elindít bizonyos kémiai folyamatokat és mosolygunk, illetve jól érezzük…..
énügynökség 2016.09.20 08:55:35
bénapecás Az első:) 2016.09.16 12:23:38
Menjünk pecázni és fogjunk sok halat!  ..
Mielőtt minden elméleti tudást megszereznénk a boldogság mibenlétére, és fellelhetőségére vonatkozóan, ahogy az Anna and the Barbies Kiss Tibivel egyetértésben mondja: Kezdjetek el élni! Illetve kezdjetek el boldogan élni! Nézzük egy kicsit gyakorlati oldalról a kérdést. Mit érdemes első lépésként…..
  Nagyon jó hírem van! Már sokan megtalálták. Kicsik és nagyok. Alacsonyak és magasak. Nők és férfiak. Szőkék és barnák, meg mindenki más is. Ez nem csak azért jó hír, mert létezik, és örüljünk, hogy mások már megtalálták, hanem már találtak belőle annyit, hogy kutatni is tudták. Miért is segít ez…..
Ha már tegnap elhúztam a mézes madzagot, akkor nem is váratlak titeket sokáig. Jöjjön a csattanó, jöjjön a válasz: a sült galamb és a boldogság abban bizonyosan hasonlóképpen viselkedik, hogy egyik sem repül az ölünkbe, illetve a szánkba, vagy a lelkünkbe magától. A fenébe!!! Pedig milyen jó is…..
  Szerintetek mennyire illik felvenni munkahelyre rövidnadrágot? Persze függ attól, hogy milyen területen dolgozunk, de mondjuk egy ügyfelekkel foglalkozó cégnél vagy egy nagy irodaházban szerintem nem illő rövidnacit hordani. És itt a nőkre és férfiakra egyaránt gondolok. Mindig is azt…..
Azt mondják minden kezdet nehéz, amivel persze lehet takarózni, de igazából nem érdemes. Így elindulok itt, ahol most tudok, és úgy ahogy most tudok. Mit tud az ÉnÜgynökség? Azt, hogy boldognak lenni márpedigkéremszépen döntés kérdése. Sikeresnek lenni meg pláne... Illetve, hogy ez a kettő szorosan…..