Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Madness

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w A fehér kocka 2006.11.28 03:35:00
A spanyol választási rendszer, és most már az ukrán is, tartalmaz egy lehetőséget azoknak, akik az induló pártok mindegyikét utálják. Mármint azon kívül, hogy otthon maradnak. Ez a fehér kocka: a mindenkinek a kurva anyját. Az „egyiket sem” opció. A votos en blanco…..
w Csináld magad: Tuctuc Jammer 2006.11.22 17:00:00
A kétkerekű köcsögök után forduljunk rá egy másik típusra, konstruktívan. Arra, amelyik a buszon, az orvosi váróban, vagy akárhol emberek közt bömbölteti a walkmanjét, discmanjét, MP3-lejátszóját. Nagyon jól tudja, hogy kihallatszik a füléből, de hát pont leszarja ő, hogy…..
Madness 2006.11.23 02:45:02
Ezt a dolgot két oldalról kellene megközelíteni. Az egyik oldal az, hogy aki hangosan hallgatja a zenét, az valószínűleg nem gondolt bele/nem érdekli, hogy másokat ez zavarhat. Engem pl. még soha nem zavart, sőt, direkt szórakozást keresek benne: megpróbálom a ritmusból kitalálni, milyen zenét hallgat. (Még akkor sem zavar, ha nem az én zenei ízlésemnek megfelelő, pedig nem igazán kedvelem a tucctucc zenét.) Miért zavarna? Egy fülben "bömbölő" fülhallgató még mindig egy relatíve halk zaj. Amiatt az egy dolog miatt zavarhatna, hogy őt nem érdekli az, hogy engem zavar-e. De mivel én nem keresem a zsörtölődnivalót az életemben, egyáltalán nem zavar.
A másik megközelítés az, hogy akinek esetleg mégis bántja a fülét (bár gyanítom, inkább mindenkinek a szemét bántja a jelenség, nem a fülét!), az menjen oda, és kérje meg, hogy halkítsa le, mert mondjuk fáj a feje. Ki fog derülni az esetek 99%-ában, hogy egy udvarias valaki az illető, és le fogja halkítani, nem akart vele kárt okozni. Esetleg majd ezentúl el is fog gondolkozni rajta. Vagy annyira azért mégsem zavar, csak zsörtölődni akarunk? Hát akkor, kérem szépen, úgy kell nekünk.

A zavaró szerkezet pedig nevetséges. Én ugyan ritkán hallgatok zenét, akkor is halkan, de még a megállókban külön le is szoktam halkítani, mert zavar, ha kihallatszik. Ha ilyen körülmények között valaki nekiállna a tőlem 10 méterre álló tuctucoló egyént zavarni, ami az én zenémet is hallgathatatlanná tenné, igencsak meglenne a véleményem az illetőről, aki akármilyen áldozatok árán is érvényesíteni akarja a saját akaratát, senki más nem számít.

Legyünk már egy kicsit toleránsak, kérem!
Az nem egy boldog ország, ahol ha valami zavar, tönkreteszed a másik szórakozását is. Ahogy korábban elhangzott, ez a "dögöljön meg a szomszéd tehene is", ami kiváltképpen gusztustalan. Tessék először megkérni. Ha nem, akkor jöhet a zavaró eszköz, meg a pofon, meg az EMP, meg a rakétavető.

Megjegyzés: engem a motoros is csak azért zavar, mert félek, hogy egyszer nem veszem észre amikor felelőtlenül cikázik, és kárt teszek benne...