Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Doridia

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon szeretjük a tócsnit, hagyományosan krumpliból szoktuk csinálni. Most azonban hallottunk egy új receptet, méghozzá azt, hogy csillagtökből (leánykori nevén patisszonból) milyen finom tócsnit lehet sütni. Kipróbáltuk, és tényleg! Sőt, még jobb, mint a krumplis, mert…..
Dius a hétvégén az alábbi finomságokkal nevezett be a Vegetáriánus fesztivál főzőtanfolyamára!almás-fahéjas-vaníliás grízpuding házi szilva lekvárral és házi ropogos chruncie-val, spirelli tészta zöldségekkel-édes-savanyú tempeh-préselt tavaszi reteksalátávalA versenyzők…..
Szombatonként a Csörsz utcánál a művelődési ház előtt és a mellette lévő téren biopiac üzemel, ahol helyi termelőktől lehet vásárolni szebbnél szebb zöldségeket gyümölcsöket. Ezek mellett megtalálhatóak a kész termékek is, minden, ami egy háztartásba kell.…..
Tegnap este ketten Dorisszal olyan ügyesek voltunk, hogy elkészítettünk kétféle tésztás ételt, kétféle salátát és még egy gyümölcstortát is, nagyjából 1 óra alatt.Ha valaki azt mondja, hogy túl sokáig tart megfőzni a makrós kajákat, annak szerintem csak gyakorolnia kell és…..
Doridia 2011.08.25 17:42:20
@bioCsili: Köszönöm! :-) Arra gondoltam, hogy jövő hétre csinálok köles fasírtot meg mandulás szeletet sütinek. Ha lesz még koviubi azt is viszek a fasírthoz. :-)
Ma este teljesen eltértem az előre eltervezett menütől, mert ebben a forróságban és hangulatban más ételekre vágytam. Gondoltam a lányok sem veszik rossz néven, ha egy picit gurméra sikerül az este.... :-) A piacon már lehetett kapni finom édes sütőtököt, így egy gyors…..
Egyike annak a kényeztető finomságnak, amit a makrobiotikában a testünk kényeztetésére használunk. 30 perc relaxáció, közben a forró gyömbéres törölközőt partnerünk cserélgeti a vesénken. Egyszer csak azt vettük észre, - úgy a hamardik után -, hogy alszunk. Megnyugtat,…..
Sikerült feltöltenem a képeket így meg is mutatnám, milyen finomságokat készítettünk.Karfiolkrémleves, répavirágokkal       Sárgabarackos gyümölcstorta vaníliaszósszal       A…..
A tegnap esti főzésen igen jól éreztük magunkat, mert kis édes kislány is segédkezett a munkában, így az ő kis energiájuk is benne volt minden ételben nem csak a miénk.A karfiolkrémleveshez virágjaira szedték a karfiolt (még szerencse, hogy nem brokkolit, mert azt nem szeretik), a…..
Hunor&Minka&Zsigu Már három...?! 2010.09.08 08:09:00
és még csak három...?!Nem tudok parancsszóra szépszavakat idevarázsolni. A mindennapok szürkeségébe igyekszem inkább belecsempészni idevágó gondolataimat, óvom a csodahálónkat. Az évfordulóink jó alkalmak arra, hogy emlékeztessenek, meddig is jutottunk, mennyi minden van már…..
Hunor&Minka&Zsigu Körtések 2010.03.11 11:21:00
Ismét eljött a legendás kiskörtés rugdalózó ideje.Bízom benne, hogy a történet itt még nem ér véget és pár éven belül újabb kiskörtéseket fotózhatok... A rugdalózó még elbírja...
És eljött az a pillanat, amikor azt érzem, beterítenek a hullámok. Seholse tartunk, térdig retekben élünk, játékok és játékalkatrészek mindenfelé (vajh, amikor még azt gondoltam, naívan és gyerekmentesen, hogy én aztán arra fogom tanítani gyermekeimet, hogy használat után…..
Doridia 2009.12.24 08:33:47
Hunor&Minka&Zsigu MinkaNap! 2009.12.12 04:54:00
A kis csomag névnapi meglepetés hagyományos úton érkezett a Világra, Anyukája hősies kitartásának és erő feletti teljesítményének köszönhetően. Kis búvárszivattyú, mint a Bátyja, ő is erőteljesen rácsatlakozott a MennyeiMannára és békésen lakmározik. Cucka vidám és…..
Hunor&Minka&Zsigu CTG forevör 2009.12.08 10:06:00
A tegnapi ctg gyors és rövid volt, Minkát álmában leptük meg, kicsit megriogatott az asszisztensnő, hogy 40-160 közti pulzusokat produkál a leányzó, irány az ultrahang, flowmetria (köldökzsinóráramlás: jut-e elég oxigén, tápanyag a kicsihez, ellátja-e még a lepény a neki…..
Hunor&Minka&Zsigu Adventi naptár 2009.12.02 09:32:00
 A tegnapról lecsúsztunk, legalábbis megörökítés szempontjából, ám ma reggel szinte már Huncmaci mutatta az utat, a bontogatás irányába. Szerettem volna valami nagyon egyedi és nagyon emlékezetes naptárat összehozni Fülesmackónak, ám a közelgő nagynapra és a rövidke…..
Hát igen, a mai nap kiemelkedő történése és egyben elkövetkezendő életünk egy újabb fejezete kezdődött ma el. Mától már nem csak szívben-lélekben, de papíron is vidékiek lettünk. Hunorostúl Hánterestől (stílusosan hunter, ő a mi szeretett autómobilunk...), sőt…..
Tegnap megesett a hajnali menettel megejtett vérvétellel egybekötött ctg is. Minkalányt lekenyereztem egy kis csokival, asszem 32 évembe telt -és egy kedves baráti ajándékba, nomeg, hogy Hunor egy óvatlan pillanatban felszakítsa a csokis-zacskót -az, hogy megtaláljam életem csokiját.…..
Hunor&Minka&Zsigu Együtt 2009.11.09 20:03:00
Amikor hozzánk került nem volt egyéb, mint egy apró, szürke szőrcsomó, kicsit félénken, ám  annál kíváncsibban pillogott a papírdoboz fölé vigyorgó emberpárra. Hideg téli délutánon érkezett, emlékszem még autónk sem volt, amivel érte mehettünk volna, így egy kedves…..
Hunor&Minka&Zsigu Átlagosan jobban 2009.10.20 22:25:00
Még minidg nem vagyok hajlandó elfogadni azt, hogy Hunor könnycsatornamosott szemváladékozása minden esetben ómen, a rákövetkezendő nap taknyolódását előzi meg. Ilyenkor inkább igyekszem nem tudomásul venni, majd másnap rádöbbenek, hogy na, igen, tegnap váladékozott a szeme...…..
Hunor&Minka&Zsigu Nagyonnagy 2009.10.09 19:46:00
Most, hogy technikailag újra a csúcson leledzem, rögvest beszúrok egy mai frisset témaindítóként:És egy mai bájos: Hunor napközben pohárból issza a vizet (ahogy ő hívja "dzíz" ), gyümölcslevet. Elalváshoz (és éjszakai szomjoltáshoz) azonban nélkülözhetetlen kellék…..
Meske blogja Zárás 2009.08.17 11:02:00
A költözés megtörtént, ezennel itt bezárom a virtuális ajtót.Ha valaki kopogtat, szívesen beengedem az új "találkahelyemre", persze pár mondatot szívesen fogadok... :)..
Egy ideje már kezdte érvényét veszteni a blogom címe, hiszen a gömbölyödős hónapok már rég elmúltak és már jó ideje nem számítok kezdő kismamának sem, hiszen egy 16 hónapos örökmozgó, rutinróka anyukája vagyok. Amikor naplóírásra adtam a fejem, igyekeztem úgy…..
Doridia 2009.04.20 12:26:49
jörgenmorgoff Masthugget 2009.04.07 11:37:00
Ez a környék neve, ahol lakom. Amúgy egy hegyen van - az összes SGS ház hegyen van, biztos hogy a kissé becsiccsentett diákok hazafelé a hegyre mászva kijózanodjanak, és a házmesternek kevesebbet kelljen takarítani? :DA hegy tetején meg van egy templom. Arról már régóta van sok…..