Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Meggyógyulnék szerkesztő

207 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi az arcidegzsába? Az arcidegzsába – latin nevén trigeminus neuralgia egy néhány másodpercig tartó, de annál fájdalmasabb, áramütéshez hasonló arcfájdalom. Az arcidegzsába is a neuropátiás fájdalmak csoportjába tartozik, amely a perifériás vagy központi idegrendszer egyes részeinek károsodása…..
Napjainkban a világ minden eddiginél nagyobb fordulatszámon pörög. Úgy tűnik, mintha a változás mellett lenne még egy állandó dolog az életünkben: a stressz, egy nemkívánatos társ, amely minden sarkon ott leselkedik. A megterhelő munkabeosztástól kezdve a személyes felelősségig folyamatosan jelen…..
  Sajnos a szervezetünk ellenállóképességével kapcsolatos kérdések napjainkban megint nagyon aktuálisak! Ha mi még nem dőltünk ágynak, érdemes elgondolkoznunk, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy továbbra is elkerüljön minket a betegség. Vagy ha el is kapunk valamit, akkor ne hetekre, hanem…..
Mindenki tapasztalta már élete során, hogy egy-egy szó, név nem ugrik be, vagy elfelejtjük lekapcsolni a villanyt, ne adj isten, a vasalót, nem találjuk a kulcsainkat, telefonunkat. Kérdés, hogy ezek az emlékezetzavarok mikor számítanak egy betegség tünetének? Vagy egyszerűen csak fáradtságról van…..
Biztos sokan tapasztalták már olvasóink közül is egy-egy jó hangulatú este után a másnapi büntetést: a kínzó fejfájást. Ez az alkohol dehidráló hatásának és ennek következtében fellépő intenzívebb ásványianyag- és vitaminvesztésnek köszönhető. Ez utóbbi azonban a viszonylag gyorsan múló…..
Itt van már a nyirkos, nyálkás november, amikor már hiába is sütne a nap, bőrünk már nem termelne D-vitamint...
Mielőtt a „hogyan-ra” válaszolnánk, meg kell állnunk egy pillanatra, és feltenni azt a kérdést is, ami felett majdnem elsiklottunk: meg lehet egyáltalán előzni a cukorbetegséget?..
Mozgás közben folyamatosan megfeszítjük és elernyesztjük izmainkat, még olyan területeken is, amelyekről nem is gondolnánk, hogy éppen dolgoznak: például a hátunkon azért, hogy egyenesen álljunk. Az is előfordul, hogy izmaink rövid időre akaratlanul összerándulnak, de gyorsan ellazulnak.…..
Azt már sokan tudják, hogy a cink fontos szerepet játszik az immunrendszer működésében, a bőr, a haj és a köröm egészségében, a sebgyógyulásban. Szükséges a jó ízlelési és szaglási képesség megőrzéséhez, a pajzsmirigy működéséhez, a növekedéshez, fejlődéshez, az idegrendszer működéséhez és a…..
  Mielőtt az idegbántalom kialakulásának okaival kezdünk foglalkozni, érdemes áttekinteni következményeit, hogy jelentőségével tisztában legyünk, és tüneteit is felvillantani, hogy mindazok, akik veszélyeztetettnek érzik magukat, kivizsgálásra jelentkezhessenek...
Nyáron a piacok és a zöldségesek pultjai, valamint a kiskertek is roskadoznak az ínycsiklandozó gyümölcsöktől, de mint tudjuk, a bennük lévő magas cukortartalom miatt, a cukorbetegek számára ezek is csak módjával megengedettek. Vajon, mennyit szabad az egyes gyümölcsökből fogyasztaniuk?..
Ha egy cukorbeteg nyaralni indul, nemcsak a zárakat, ablakokat, tűzhelyet, elektromos berendezéseket kell átgondolnia, mielőtt kilép az ajtón, hanem van néhány extra feladat is a listáján...
B12-vitaminhiány – épp úgy, mint más vitaminhiány – lényegileg három okból alakulhat ki:..
Ebben a cikkünkben arra keressük a választ, hogy a folyamatos stressz miért az egyik kockázati tényezője, lehetséges kiváltó oka a magas vérnyomás betegségnek...
A metabolikus szó az anyagcserére utal, az úgynevezett metabolikus szindróma pedig több, egymással és az anyagcserével összefüggő probléma együttes fennállását jelenti...
Honnan tudhatjuk, hogy hajhullásunk normális vagy valamilyen betegségre utal? Ha egy hajunkkal kapcsolatos probléma életmódunkkal, táplálkozásunkkal függ össze, akkor mit tehetünk hajunk egészsége érdekében mi magunk?..
Az impotencia vagy más néven a merevedési zavar sok pár életét megkeseríti. 40 év felett akár minden második férfinál problémát okozhat. Természetesen, ha csak egyszer-egyszer fordul elő, nem kell aggódni, de ha a probléma hosszú ideje tart, gyakran tapasztalható, akkor nem szabad szégyenkezni,…..
„A fájdalom elkerülhetetlen, a szenvedés választás.” – tartja a buddhista közmondás. És igaz, hogy senki sem úszhatja meg a fájdalmat. Sokszor még a jó dolgok is – az edzés, a nyújtás – fájdalommal járnak, a jó célra való törekvés közben érzett erőfeszítés is nehéz. Ha valaki fontossá válik…..
Meglepő, de miközben hazánkban mintegy 800 ezer diagnosztizált cukorbeteg ember él, és szakértői becslések szerint még ugyanennyien lehetnek olyanok, akik nem tudják, hogy diabéteszesek, mégsem szerveznek általános, mindenki számára elérhető szűrést. Ha valaki félelemből, ismerethiányból vagy akár…..
A mai Magyarországon népbetegség a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a magas koleszterinszint, a köszvény, a reuma, a csontritkulás, az allergia, a daganatos betegségek, az étkezési zavarok, a depresszió, az alvászavar. A szív- és érrendszeri betegségek vezető haláloknak számítanak, így ezek is…..
Március vége van, szépen melegszik az idő, így sokakban felmerül a kérdés, hogy abba kell-e hagyni a D-vitaminszedést...
Vannak betegségek, amelyek hosszú idő alatt, szokásainktól, életmódunktól függően alakulnak ki. Ha idejében felismerjük, hogy milyen úton járunk, sokszor még nem lehetetlen visszafordulni, vagy legalábbis nem menetelni vakon a végzetünk felé. Az egyik ilyen nagyon lassan, észrevétlenül kialakuló…..
Ahogy közeledik az év vége, egyre több harmonikus, idilli hangulatot sugárzó filmmel, zenével találkozunk. Miközben a valóságban egyre nagyobbak az elvárások velünk (magunkkal?) szemben, a munkaterhelés ilyenkor rendszerint növekszik, a gyerekeink, rokonaink több figyelmet, nagyszerű ajándékokat…..
A neuropátia, vagyis az idegkárosodás a cukorbetegség egyik leggyakoribb szövődménye, viszont nagymértékben aluldiagnosztizált és alulkezelt. Számos más okból is kialakulhat, de leggyakoribb oka a diabetes. A magas vércukorszint károsítja az idegrostokat ellátó ereket, és romlik az idegszövet…..
Magyarországon a D-vitamin-hiány a téli hónapokban szinte mindenkit érint. Ugyanis a mi szélességi körünkön – a 35. szélességi foktól Északra – novembertől márciusig olyan alacsony szögben esik be a napsugárzás, hogy bőrünk nem vagy csak nagyon kevéssé képes D-vitamint termelni segítségével. A…..