Regisztráció Blogot indítok
Adatok
konspi

31 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
konspirádió No please ticket! 2014.03.08 09:58:50
Azt mindenki belátja, hogy ez a város egyszerűen nem bír el több autót. Kevés a parkoló (az is drága), nem lehet közlekedni, folyamatosak a dugók, szmog satöbbi. A válasz: használjuk a tömegközlekedést, ami a BKK kommunikáció szóhasználatában újabban a "közösségi…..
konspirádió Magyar meleg-lobbi 2014.03.02 11:25:32
A kampányban mindent lehet, ez egy újkori szabály. Bárkiről állíthatsz bármit, nem kell hogy igazold is, elég ha lábra kap egy gondolat. Nem az állító bizonyítja igazát, hanem a vádlottnak kell bizonygatnia ártatlanságát (ami persze felvet egy két kérdést, az ártatlanság…..
Az mostanra mindenki számára egyértelmű lehet, hogy a világ nem tud kilépni saját árnyékából. Újra és újra elkövetjük ugyanazon hibákat, és nem tanulunk belőle sosem, meg nem is akarunk. Itt a szomszédban is újra csak az történik ami eddig már sokszor a történelemben, de…..
Akik 1990 előtt születtek, azok valódi hősök, olyasféle igazi hollywood-i mindent túlélő fenegyerekek. De tényleg! Gondolj csak bele, akik 1990 előtt születtek, azaz MI, kész csoda, hogy életben maradtunk. Nekünk még nem volt gyerekülésünk az autóban, a gyógyszeres és…..
Egy közösségi portálon bojkottra szólít fel egy bejegyzés, amelyben a Wizzair-t jelölik meg a Malév csődjének elsőszámú okozójaként. Szerinte a fapados légitársaság volt az, aki feljelentette a Malévot az Európai Bizottságnál. Mint ismeretes, tavaly novemberben és decemberben…..
Ott sincs semmi. Mostanában sokszol olvasom itt-ott, hogy itt már nem lehet élni, ergo menni kell innen el. De hova? Arra mindenkinek van egy ötlete. De megéri? Szerintem nem.Előre bocsátva, hogy nyilván nem tudok minden ország helyzetéről mindent, de amiket hallok ismerősöktől…..
konspi 2012.01.21 23:50:09
@Langyos Takony: Nomen est omen...
konspi 2012.01.21 23:55:00
@Ann1294: Mindenképpen! Sőt! Csak rávilágítottam volna, hogy mennyire árnyalt a kép. Sajnos ezek szerint az sem jön le a sok okostojásnak, hogy nem az én véleményem ez, hanem sok ismerősöm összeadott véleménye. Vagy írni nem tudok, vagy sokan vannak funkcionális analfabéták.
konspi 2012.01.23 19:02:07
@kellyboy1981: Köszönöm a korrekt és lelkiismeretes tájékoztatást. Nagyon jó amit írtál. Kiegészíti a post-ot. Megint köszöm.
De ne kövessétek el azt a hibát hogy megtippelitek mi történt velem kint mert nem tudjátok. Szándékosan nem a saját sztorimat írtam meg, hanem tapasztalatok összeítését, a kép árnyalása miatt. Ennyi. Bár itt sokan eldöntötték, hogy belebuktam (ismeretlenül), közlöm, hogy annyira nem hogy nem igaz! Nagyon nagyon bejött érzelmileg is pénzügyileg is.
Másrészt pont az itt olvasható kommentekből kiolvasható tulajdonságok miatt kerültem el a kinti magyarokat. Bebizonyították ismét, hogy bárkivel érdemes kint összejönni csak magyarral nem. !!!Tisztelet a kivételeknek!! (neked is bocsi, hogy itt írom meg. te teljesen korrekt voltál.
Nézem ezt a nagy média tájfunt, amit Orbán Viktor miniszterelnök EU-s beszédei keltettek. Nem akarom most azt fejtegetni hogy igaza van-e vagy nem, azt sem hogy jogos-e a kritika, sem semmi ilyet. De azt igen, hogy megvilágított számomra az eseménysort, egy gondolatot. Nagyban segített…..
A jóslás akkor kifejezetten nehéz dolog, ha a jövőre vonatkozik. A múlt esetében valamivel könnyebb a dolog. Most is nehéz megítélni. hogy vajon meg tudják/merik-e tenni a hatalmas ötletet, amitől teljesen kiakadt egy teljes szubkultúra. Az MR2 átszervezése körül számtalan…..
  A cigány közösségekkel szemben hatósági eljárások határokat feszegetnek, amelyekre a gondolkodó Európa félelemmel reagál. Egyre több tagországban okoz gondot a cigányság és a többségi társadalom együttélése, amelyre a kormányok nagyon eltérő válaszokat…..
Hogyan lehetséges, hogy valamit a társadalom többsége elítél, miközben a hozzá tökéletesen hasonló dolgot pedig elfogad? Nem furcsa senkinek, hogy a leszbikusokat illetve az ilyen hajlamot elítélni nem szokás, sőt igazából maradi dolog, míg a férfi melegeket már többségében…..
A legkönnyebb lenne azt a mondatot kiszöttyenteni magamból, hogy mindegyik ugyanolyan és mindegyik csak a hatalmat akarja. Na, mondjuk ugyan mi a fene lenne a politika lényege, ha nem az, hogy az adott párt a hatalmat megszerezze és megtartva valami helyeset tegyen. Ez a természetszerű…..
Az tagadhatatlan tény, hogy a média meghatározza a mindennapi viselkedésünket. Nem csak a gyerekek vagy bárki más agresszív viselkedése itt a kérdés, annál sokkal több. Lényegében az élet minden területén meghatározza gondolkodásunkat. Mindennapjaink témáját is megadja…..
Miért fütyülünk? Miért találtunk ki vallásokat és isteneket? Miért vannak a mítoszaink és miért akarunk mindenáron valamiben hinni?Talán, mert nem akarjuk elhinni, hogy itt vagyunk magunkban ebben a büdös nagy világban és nincsen senki és semmi, ami vigyázna ránk. Feltétel…..
És akkor ez most megint elkezdődött. Négyévente megkezdődik ez a lassan szánalmassá váló gonosz kis mese, amit kampánynak hívnak a hozzáértők. Most azonban érdekes pikantériája van ennek a köznépi véres rítusnak. Mi van akkor, ha ezen hangoknak igaza van, és valóban csak…..
Először is kezdjük azzal, hogy nincs tévém. Nem azért mert galádul szegény vagyok, hanem mert én így döntöttem. Nekem erre nincs szükségem, ezért nincs tévém kb. másfél éve. De akkor még nem sejtettem... "hogy békaemberekkel fogok találkozni". No erre azért nem…..
Politikai gőzhenger söpör végig mindenhol. A megszűnt rádiók kapcsán is mindenkinek az az első gondolata: hogy a politikai machinátorok műve ez. Nem tudhatjuk de az feltűnő, hogy a gagyi lapok mekkora bizniszt csináltak a dologból. De miért? Azért, mert megszűnt két - egyébként…..
Sukár -táncegyüttes Cigányok 2009.08.25 19:17:00
Mélyen elgondolkodok, amikor ezt a szót kiejtem. Cigányok. Egy vesztett nép, amelynek hazát adtak egykor a magyarok. Miért? Miért mondták egykor eleink, hogy maradjatok itt nyugodtan és éljetek velünk együtt békességben? Mi változott meg azóta?Talán minden megváltozott, csak mi…..
Az itt olvasható cikk a Magyar Demokrata című újságban jelent meg rólunk...A szegény sorban élő cigány fiatalok számára a tánc és a zene gyakran jelent kitörési lehetőséget. Ennek élő példája a Szecső Kovács Zoltán vezetésével működő Shukár táncegyüttes. A…..
etnoblog (Szecső) Kovács Zoltán 2009.07.20 18:17:00
 Szecső Kovács Zoltán jelenleg az egyetlen roma származásu koreográfus, aki diplomával rendelkezik és hivatásos táncművész. A tanulmányait a Rajkó-zenekar  mellett működő hivatásos táncosokat képező studiójában végezte(14-24-éves koráig). Tanárai…..
etnoblog Megjöttek Szecsőék.... 2009.07.16 19:39:40
Tisztelt olvasók. Mostantól ebben a blogban a Szecső család történetét olvashatjátok. Remélem tetszeni fog. Ha nem... akkor is ez van. Bocsesz... :)..
etnoblog Nyevo bersh 2008.12.31 10:37:00
Itt és így kívánok minden etno olvasónak boldog új évet! Taven saste thaj baxtale Nyevo Bersh! Olvassatok az új évben is amikor reményeink szerint felüti a fejét a társadalmi esélyegyenlőség! Csákányság..
etnoblog Cigányok 2008.12.11 16:13:00
 Magyar Demokrata szerdai számában jelent meg."Mélyen elgondolkodok, amikor ezt a szót kiejtem. Cigányok. Egy vesztett nép, amelynek hazát adtak egykor a magyarok. Miért? Miért mondták egykor eleink, hogy maradjatok itt nyugodtan és éljetek velünk együtt békességben? Mi…..
konspirádió Cigányok 2008.12.11 16:04:00
Ez nem egy konspiráció, de aki elolvassa talán találhat benne...! Magyar Demokrata szerdai számában jelent meg."Mélyen elgondolkodok, amikor ezt a szót kiejtem. Cigányok. Egy vesztett nép, amelynek hazát adtak egykor a magyarok. Miért? Miért mondták egykor eleink, hogy maradjatok…..
Tolerancia, felzárkóztatás, integrált oktatás. Ezek ma a liberálisnak aligha nevezhető oktatáspolitika legfontosabb szavai. Annak ellenére, hogy az általuk néhány év alatt elért eredmények egyre inkább a ’katasztrófa’ kategóriába tartoznak. Miskolcon (2005.…..
A Fővárosi Közgyűlés szocialista és szabad demokrata képviselői MSZP-s és SZDSZ-es frakciója, a cigány érdekképviseletek véleményét figyelmen kívül hagyva, egyaránt bojkottálta a Ferencvárosból Csepelre átköltöztetett 17 fős roma család visszaköltöztetése ügyében…..