Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szebényi Dominik

23 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt egyszer, hol nem volt, egy átépítés. EU-s pénzből ment ez is, mint a többi, de volt időszak, amikor egész elfelejtődni látszott. Most azonban azon kapjuk magunkat, hogy Piliscsabára már hónapok óta jár az első villamos vontatású személyvonatpár, reggeli sűrítő…..
Szebényi Dominik 2018.03.26 18:18:42
@Lovrin: "Kkhalas-Baja-Dombóvár viszonylat. Na jó, utóbbiba még beleférhet Kaposvár"

Na ezaz, ami már biztosan nem fog megvalósulni. Az 50-est 5-6 éven bellül sajnos be fogják zárni.
  Az elmúlt jó pár évben rengeteg (MIDI) zenekészítő program készült, mind a professzionális és mind az amatőr csoportokba. Az utóbbi csoportba esik bele a Mixcraft zenekészítő program, amit az Acoustica gyártott le, eddig 8 verzióban. Az első verzió (Mixcraft 1.1) 2005 elején jelent meg, ez a…..
Melyik a jobb? Illustrator vagy Photoshop? Ez hamarosan kiderül! Ilyenkor sokan azt válaszolják, hogy a két program más-más, vagy eltérő feladatokra van kitalálva. A fórumok láttán néha falhoz csapkodom a fejemet! Sokan azt mondják, hogy „Miért a legnehezebb,legbonyolultabb utat választod a logó…..
Két csoportba sorolhatjuk a digitális képeket. Vektorgrafikus: Egyenesekkel, pontokkal, görbékkel, bonyolult matematikai függvényekkel írjuk le azokat. A vektorgrafika felhasználása inkább logók, ábrák, flyerek, névjegykártyák készítésre való. A legjobb dokumentum kiterjesztései és formátumai:…..
CreepY Blog Regula a munkaadóknak 2017.04.24 14:40:42
Egyszerűen törlöm az olyan e-maileket, amiken nincsen se tárgy, se beköszönés, se elköszönés! Most már egyre gyakrabban kapok olyan munkákat, olyan munkaadóktól, akik nem tudják az illemet! Van, aki az internetes privát szférámra tör, például facebookon! Ha facebookra kirakok egy hirdetést, például…..
További információ Amit még nekünk is, hobbi festészeteseknek is tudni kell! Ez a rajzi/festészeti irányzatok, stílusok. Most csak néhányat és a legfontosabbat mutatom be. 1. Expresszionizmus Olyan művészeti irányzat, mely elsősorban 1905 és 1930 között virágzott Németországban. Az…..
CreepY Blog Perspektívák 2017.03.22 17:52:42
Perspektívák és Axonometriák Ássukbe magunkat a rajz tanulás sűrűjébe! ..
CreepY Blog Tipográfiai dizájnok 2016.11.17 15:41:49
Igazából ebbe sorolhatjuk a póló, prospektus, plakát, és étlap dizájn tervezést. Az utóbbi munkálatokhoz szükséges egy jó betű kompozíciót megtervezni, például hogy mutatós legyen egy plakát, vagy egy prospektus. A színekkel is játszhatunk, például egy pólón. Étlap tervezésnél az elrendezésre, és a…..
Biztos mindenki találkozott már a videóban lévő betű dizájnnal. Én a „Nescafé” logójából vettem az ihletet, pontosabban az „N” betűből. A videóban az N betű jobboldali szárvégét hosszabbítottam meg photoshopban, pont úgy, mint a Nescafé logón. A képen is nagyon jól látszik, hogy milyen szépen ki van…..
Ez a blog azért jött létre, hogy megmutassam, és meg taníthassam az embereknek azt, hogy mit is tanultam meg a rajzból, festészetből. Ezért minden féle kommenteket elfogadok, de az ócsároló kommenteket nem! Vannak szabályok is, amiket illene betartani, ha a blogomat olvasod!   Szabályok: Az…..
CreepY Blog Tipográfia 2016.10.20 14:42:13
  "A tipográfia nagyon sok mindent jelentett a múltban. Jelentett betűtervezést, betűmetszést, betűkkel való tervezést, nyomdászatot, és nyomdai úton történő sokszorosítást. Ma a betűkkel való tervezést, a szöveg megformálását, szöveg és kép együttes elrendezését nevezzük tipográfiának.  A…..
Ne csak a munkaadó szemével lássuk a dolgokat. Kicsit tekintsünk most be a grafikus szemébe; Amit nézni kell a grafikusnak egy munkaadóban, az a kifejezés, megnyilvánulás, intelligencia, (helyesírás.) Egy „rossz” munkaadó már a helyesírásából, vagy éppen a meg nyilvánulásából is kiszűrhető, amit…..
Szebényi Dominik 2016.10.16 20:39:29
Az alapszabály: Mindig vektoros programba készítsünk logót! „Ha logó, akkor illustrator.” Ha egy újonc megkérdez egy profi grafikust, hogy milyen programba készítsünk logót, akkor ezt fogja válaszolni. Természetesen nem ez az egy logó készítő program létezik a világon, van több is, például:…..
CreepY Blog Kapcsolatfelvétel 2016.10.04 15:40:01
Ha bármi kérdésed lenne a blogommoal kapcsolatossan, vagy munkát szeretnél nekem adni garfika ügyben, akkor írj a dragongameking@gmail.com-ra...
CreepY Blog 2016.10.04 15:39:59
CreepY Blog Digitális festés 2016.10.04 15:39:56
A digitális festés nagyon eltér az élő, ecset festéstől. Hiszen akkor nem az ecsetet, hanem a kurzort, vagy a digitalizáló gép ceruzáját limbáljuk. Nem tudunk semmi féle színeket össze keverni, hiszen a programba lévő festékpalettán mindenféle szín meg van. De, vannak olyan programok ahol össze…..
CreepY Blog Referenciák 2016.10.02 21:00:44
Ismerdmeg munkáimat, fantáziámat, stílusomat. Itt legfőképp illusztrációkkal, logókkalt találkozhatsz, amiket én csinálok. Referenciáim:http://s328.photobucket.com/user/CreepY98200366/library/?sort=3&page=1      ..
CreepY Blog Itt is megtalálsz 2016.09.19 18:20:09
Kedvenc topikom Ezen a fórumon megtalálsz Creepy néven...
Az Adobe Photoshop CS6 program segítségével eltudunk készíteni saját névjegykártyát. De azonban szembesülni kell pár szabállyal! 1.      1. Ha tényleg egy hivatalos névjegykártyát szeretnénk készíteni, akkor a fejünkben legyen eltervezve, hogy milyen névjegykártyát is szeretnénk elkészíteni. Hogy…..
Mindig olvassunk fórum topikokat, azonbellül tippeket, trükköket, vagy kérjünk segítséget a topik olvasóktól. Én is fórumokról szoktam pár trükköt ellesni photoshop topikban, és az olvasott trükköt, tippet megcsinálom vagy legalább megpróbálom lemásolni. De nézhetünk tutoriál videót is. És így…..
CreepY Blog Grafikai programok 2016.09.13 15:46:17
Kezdőknek ajánlom a Gimp nevezetű programot, 2 évig használtam a programot. Sok tutoriál videó, illetve topik olvasás meghozta gyümölcsét, folyamatosan születtek a jobbnál jobb grafikák. Haladóknak ajánlom a Paint Tool Sai vagy a MediBang Paint nevezetű programot, a YouTube televan velük tutoriál…..
Kezdőknek ajánlott az Inkscape, a legkönnyebb logó készítő program. Nem csak logókat, hanem egyedi alakzatokat vagy figurákat illusztrálhatunk meg benne, kezelése viszonylag könnyű. Sok topik olvasás szükséges hozzá! Haladó és profi logókészítőknek ajánlott az Adobe Illustrator CS6 nevezetű…..
CreepY Blog Újra rajzolás 2016.09.13 15:33:41
Biztosan mindenki rajzolt át valamilyen szép, kidolgozott rajzot az ablak előtt. Ez is ugyan olyan, csak éppen digitálisan. Digitálisan ezt úgy szoktuk hívni hogy újra rajzolás, ezt lehet vektorosan is csinálni. Az újra rajzolásokhoz ajánlom az Adobe Illustratort vagy a MediBang Paint programot. Az…..